Laatste nieuws
11.45Analisten Vandaag Inside lachen om kandidaten trainerschap Ajax: 'Dat is toch een wielrenner?'
11.35Databureau constateert: poule van Oranje sterkste van heel het EK
11.34Xabi Alonso gaat nergens heen en blijft trainer van Bayer Leverkusen
11.34Blind heeft 'wat als-gevoel' na Bayern-tijd: 'Niet kunnen laten zien wat ik kan'
11.25UEFA garandeert spektakel in nieuwe Champions League, ook voor generatie Z
11.20Neymar laat zich opnieuw zien bij groot sportevenement in de Verenigde Staten
11.15Botman wees operatie-advies van medische staf Newcastle United af
11.15Botman sloeg adviezen van medische staf Newcastle United in de wind
11.10Leicester City ontslaat coach vanwege vermeende relatie met speelster
11.05Vitesse-maatregel zet kwaad bloed bij NEC-fans: 'Totaal falend supportersbeleid'
11.04‘Kökçü na onenigheid met Benfica-trainer Schmidt benaderd voor huurtransfer’
11.00Bayern en Dortmund gaan met winstreeks Der Klassiker in: kies je winnaar voor €50!
11.00VP-voetbalkantine: 'Alonso doet er goed aan langer bij Leverkusen te blijven'
10.51Neymar duikt op bij opening Amerikaanse honkbalseizoen in Miami
10.49Respect: Geertruida komt voor het eerst op camera en is openhartig over stotteren
10.45Heracles-verdediger Bultman loopt zware blessure op tijdens rondo
10.45FC Barcelona kan komst van ‘topkandidaat’ als trainer vergeten: ‘Onmogelijk’
10.40Geertruida geïnterrumpeerd in Feyenoord-gym: 'Ben gewoon aan het trainen, Timber'
10.29Nederlandse Serie A-revelatie droomt Oranje: 'Weet dat er veel concurrentie is...'
10.27Manhoef leeft mee: 'Vitesse hoort niet zo laag te spelen'
10.25NEC-fans toch niet welkom bij Vitesse; kaartverkoop volledig stilgelegd
10.25'Zidane en Ribéry in beeld als trainersduo van Europese grootmacht'
10.17Wie hebben we daar: Neymar opent Amerikaans honkbalseizoen in Miami
10.00Stewart en Faber aan de slag: Jong PSV moet op zoek naar nieuwe trainer
09.50'Boze' Janssen deelt verhaal: 'Het kan dan niet zo zijn dat er geen bier meer is'
09.50De Telegraaf: Lijnders optie voor zoekend Ajax, maar niet als hoofdtrainer
09.45Mooie woorden voor Henderson vanuit Engels kamp: 'Hij is een soort rolmodel'
09.45'Barcelona schrapt vier kandidaten van wensenlijst en blijft hopen op Xavi'
09.40Zinédine Zidane en Franck Ribéry als trainersduo in beeld bij Europese topclub
09.35Goed nieuws uit ziekenboeg van Feyenoord: ‘Denk dat de bekerfinale haalbaar is’
09.33'Bayern denkt aan combinatie Zidane-Ribéry', García wil terug naar Barça
09.30Het afstandsschot is steeds minder een wapen in de Eredivisie
09.15Column: ‘Dan heeft heel Nederland ineens tijd voor dat interview van Geertruida’
09.10Coach van Oranje-keepster Kop de laan uitgestuurd wegens vermeende relatie
08.55'Iedereen werd gek van Ten Hag, het heeft maanden gepiept en gekraakt'
Resultaten x
Binnenland

De laatste keer dat Feyenoord een bekerwedstrijd in De Kuip verloor

Feyenoord speelt woensdag opnieuw een thuiswedstrijd in KNVB-Bekertoernooi. Tegenstander Fortuna Sittard versloeg de Rotterdammers eerder dit seizoen nog in eigen stadion. Toch hoeven de supporters van Feyenoord zich weinig zorgen te maken. Negen jaar geleden verloren de Rotterdammers voor het laatst een bekerwedstrijd in eigen huis. Welke spelers stonden er toen op het veld?
22-01-2019 19:00 door Krist Stoelwinder

Rob van Dijk

Doelman Rob van Dijk stond op de respectabele leeftijd van 41 jaar nog altijd onder de lat bij Feyenoord. Hij was opgeleid bij de Rotterdammers, waarna hij bij RKC, PSV, De Graafschap, opnieuw RKC en sc Heerenveen in 2008 terugkeerde bij Feyenoord als tweede doelman. Na het vertrek van Henk Timmer werd hij eerste keeper, waarna hij op 43-jarige leeftijd de schoenen bij FC Utrecht aan de wilgen hing.

 Kelvin Leerdam

De jonge Kelvin Leerdam brak bij Feyenoord door als rechtsback. Hij veroverde een basisplaats, tot hij bekend maakte zijn contract niet te gaan verlengen bij de club die hem had opgeleid. Als reactie op dat nieuws zette Ronald Koeman hem in het seizoen 2012/13 uit de selectie. Leerdam vertrok vervolgens transfervrij naar Vitesse waar hij vier jaar bleef. Inmiddels speelt hij alweer anderhalf jaar in de Verenigde Staten.

 André Bahia

Publiekslieveling André Bahia speelde van 2004 tot 2011 in Rotterdam en groeide uit tot een cultheld. De Rots van Rio vertrok daarna naar het Turkse Samsunspor, speelde twee jaar bij Botafogo en speelde vervolgens nog vier jaar bij het Japanse Shonan Bellmare. Sinds januari is Bahia clubloos, officieel is hij nog niet gestopt, maar het lijkt een kwestie van tijd tot de 35-jarige verdediger officieel stopt met voetballen.

Stefan de Vrij

Op zeventienjarige leeftijd debuteerde Stefan de Vrij in het eerste van Feyenoord en al snel was duidelijk dat hij over veel talent beschikte. Hij oogde alleen wat fragiel voor een centrale verdediger. Die kritiek kreeg hij ook veel in het dramatisch verlopen seizoen 2010/11. Maar De Vrij ontwikkelde zich stormachtig, werd verkozen tot beste verdediger van het WK 2014 en speelt inmiddels bij de Italiaanse topclub Internazionale.

Tim de Cler

Hij werd opgeleid door Ajax, maar zelfs in die periode was Tim de Cler al fan van Feyenoord. Er kwam dan ook een droom voor hem uit toen Feyenoord hem in 2007 van AZ overnam. De international begon als basisspeler, maar na de komst van Giovanni van Bronckhorst werd hij bankzitter. Nadat Gio stopte met voetballen kreeg De Cler een nieuwe kans. Hij speelde weer veel, maar wat vooral wordt herinnerd is zijn hilarische aanvaring met Mario Been.

Kamohelo Mokotjo

In 2009 haalde Feyenoord de talentvolle Zuid-Afrikaan Kamohelo Mokotjo naar Nederland. Eerst werd hij verhuurd aan Excelsior en daar maakte de kleine controleur een uitstekende indruk. Hij kreeg in de seizoenen die volgden regelmatig speeltijd, maar moest in 2013. PEC Zwolle wist wel raad mt Mokotjo en daar maakte hij een uitstekende indruk. Hij won de beker en ging naar Twente, ook daar werd hij een sterkhouder. Inmiddels speelt hij alweer anderhalfjaar in de Championship bij Brentford.

Georginio Wijnaldum

In het seizoen 2006/07 debuteerde Georginio Wijnaldum op zestienjarige leeftijd in het eerste van Feyenoord. Hij werd al meteen als supertalent bestempeld en dat bleek niet onterecht. Het seizoen 2010/11 was zijn laatste seizoen bij volksclub, waarna hij via PSV naar Premier League transfereerde. Na een jaartje Newcastle United speelt Wijnaldum sinds 2016 bij Liverpool. Daarnaast kwam hij al tot 53 interlands.

Leroy Fer

Naast Wijnaldum stond met Leroy Fer nog een groot talent uit de eigen jeugd op het middenveld. Ook Fer verliet Feyenoord in 2011 voor een andere club uit de Eredivisie. Bij FC Twente was hij twee jaar lang een sterkhouder, waarna hij een trektocht langs Premier League-laagvliegers maakte.Via Norwich City en Queens Park Rangers speelt hij sinds januari 2015 bij Swansea City.

Luigi Bruins

Spelmaker Luigi Bruins kwam in Rotterdam-Zuid nooit helemaal tot wasdom. Waar hij als talent van Excelsior furore maakte, werd hij bij grote broer Feyenoord voornamelijk uitgefloten. De creatieve middenvelder moest zijn kunsten op de flank laten zien en dat lukte hem zelden. Sinds 2014 laat hij in Kralingen opnieuw zien dat hij nog altijd goed kan voetballen.

Luc Castaignos

In een sportief dramatisch seizoen gaf Luc Castaignos de Feyenoord-fans hoop. De achttienjarige spits maakte vijftien doelpunten en stond in de belangstelling van veel grote clubs. Hij stond in de belangstelling van Arsenal, Tottenham Hotspur en Internazionale. De Italianen wonnen de strijd, maar Castaignos maakte zijn potentieel nooit waar. Na een jaartje Italië speelde hij bij FC Twente, Eintracht Frankfurt, Sporting Lissabon en Vitesse. Dit seizoen is hij (weer) bankzitter in de Portugese hoofdstad.

 Jerson Cabral

Als je Jerson Cabral in 2010 had verteld dat hij negen jaar later in Bulgarije zou spelen, had hij je waarschijnlijk vierkant uitgelachen. De negentienjarige buitenspeler was immers kort na zijn debuut een basisspeler geworden. Maar Cabral raakte bij Feyenoord overbodig en vertrok naar FC Twente. In Enschede kon hij weinig potten breken,waarna hij werd uitgeleend aan ADO Den Haag en Willem II. Bij de Tukkers speelde hij in 2015 nog een aardig seizoen, waarna hij na een mislukt avontuur bij Bastia in 2017 in Bulgarije belandde.




Aanmelden
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
superelf Laatste: Niklas Tarvajärvi: "Hij was niet technisch, niet snel, niet heel sterk, maar schoot wel alles erin"
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <