Resultaten x
Binnenland

Wat schrijft de Europese pers over Ajax?

Er zullen weinig buitenlandse journalisten iedere week de moeite nemen om naar de wedstrijden van Ajax in de Eredivisie te kijken. In Nederland ging het na Ajax – Real Madrid veel over het contrast met afgelopen zaterdag bij Heracles Almelo. De Europese pers zag alleen die tweede wedstrijd, met een sterk Amsterdams team. Wat schrijven ze erover?
14-02-2019 11:05 door Jan Willem Spaans

MARCA: ‘Lijden bij prachtig Ajax’

Lijden als een kampioen, dat heeft Real Madrid gedaan volgens Marca. Ajax wordt een prachtig team genoemd, een uitstekend stel dat geweldig voetbal speelt. Het was een bezoekje aan de hel geweest, schrijft de Spaanse sportkrant, een bezoekje waarin Real de titel op het spel had gezet. Marca roemt het karakter van Real, dat na de 1-1 een tempootje hoger ging spelen en via Marco Asensio, de man van Mallorca, een uitstekend resultaat haalde. Want dat de race gelopen is, dat krijg je tussen de regels wel te lezen.

AS: ‘Ajax verdiende niet te verliezen’

Een onverdiende nederlaag, zo wrijven ze bij AS graag nog wat extra zout in de Nederlandse wond. Ajax wordt geprezen om energiek en gedurfd spel. ‘Het lijkt wel alsof deze ploeg besloten heeft dat er in de Champions League niks slechts voor ze kan gebeuren, hoe hard ze ook proberen. Dat hebben ze nu uitgetest door te winnen zonder dat iemand snapt hoe. Ajax, hoewel de spelers veel minder zijn dan in de gloriedagen, ging het veld op met het idee om te domineren. Ze speelden tegen een laf Madrid. In de tweede helft was Madrid iets beter en zodoende in staat op een goed resultaat en een slecht geweten mee te nemen.’

Kicker: ‘Real was voor rust gelukkig’

Onze Duitse vrienden van Kicker noemen Real vooral in de eerste helft ‘gelukkig’. Het tijdschrift zag een Amsterdamse ploeg die in de eerste helft vol op het gaspedaal drukte en eigenlijk een ruime voorsprong had moeten nemen. Ook zij zagen in de tweede helft een beter Real Madrid, dat met meer fases van langdurig balbezit de wedstrijd onder controle bracht en zo uiteindelijk de winst mee naar huis nam.

Telegraph: ‘Real vond toch een manier om te winnen’

Geen ploeg zo goed in het vinden van een manier om toch te winnen, schrijft de Britse Telegraph. ‘Het grootste compliment dat je Real kunt bieden is dat ze wedstrijden kunnen winnen waarin ze zijn opengereten en weggespeeld. Ajax werd enorm tekortgedaan. Ze waren een lust voor het oog in de eerste helft, maar Real geeft gewoon niet toe. Ze hadden makkelijk moeten winnen gelet op de kansenverhouding. Geniet van dit Ajax nu het nog kan. Frenkie de Jong is al verkocht, de vraag is wie de volgende is. Waarschijnlijk Matthijs de Ligt.”

Het Nieuwsblad: Quizvraag voor gevorderden

Wie was de eerste videoscheidsrechter die in de Champions League ingreep? Juist: Szymon Marciniak. Fonetisch mag, maakt Het Nieuwsblad zich vrolijk. De Vlamingen zijn overigens ook kritisch op ‘hun’ Thibaut Courtois, die bij de afgekeurde 1-0 inderdaad stond te grabbelen. Ook in België verlekkert de pers zich over het ‘heerlijke’ combinatiespel, om te eindigen met dat niemand snapt hoe Real hier in vredesnaam is kunnen gaan winnen.Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 5 2019Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Besiktas dwarsboomt bod van Ajax'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <