Resultaten x
Binnenland

De meest gevreesde speler per Eredivisieclub: Deel 2

Van welke spelers schrikken de huidige Eredivisieclubs 's nachts nog wel eens wakker? Welke speler scoorde de meeste doelpunten tegen bijvoorbeeld Heracles, PSV of FC Utrecht? ELF Voetbal zocht het voor je uit.
17-02-2019 16:00 door Thijs de Bruijn

Alleen spelers die op dit moment nog actief zijn als voetballer worden meegenomen in dit overzicht

sc Heerenveen

Speler: Luuk de Jong

Doelpunten speler: 10

Luuk de Jong speelde in zijn carrière al zestien keer tegen sc Heerenveen. De spits had dus ruim voldoende tijd om aan zijn doelpuntenaantal te werken. In totaal scoorde hij dus al tien keer tegen de formatie uit Friesland. In deel 1 zagen we ook al dat AZ en ADO Den Haag niet graag tegenover de PSV-spits staan.

 

Heracles

Speler: Klaas-Jan Huntelaar en Jeremain Lens

Doelpunten speler: 11

Huntelaar speelde in het verleden graag tegen de ploeg uit Almelo, maar sinds zijn terugkeer in Amsterdam, wist hij niet meer te scoren tegen Heracles. Ook Lens keek uit naar de wedstrijden tegen Heracles. De aanvaller scoorde namens NEC, AZ en PSV tegen de formatie uit Almelo.

NAC Breda

Speler: Klaas-Jan Huntelaar

Doelpunten speler: 11

Ook NAC Breda stond liever niet tegenover Klaas-Jan Huntelaar. De spits wist maar liefst elf keer tegen de formatie uit Breda te scoren. Het grootste deel van zijn doelpunten maakte Huntelaar niet namens Ajax, maar namens sc Heerenveen. Zeven keer was hij in de duels met NAC trefzeker namens sc Heerenveen.

 

PEC Zwolle

Speler: Luuk de Jong

Doelpunten speler: 11

Er zijn meerdere teams die Luuk de Jong als meest gevreesde speler hebben. PEC Zwolle vreest de PSV-spits echter waarschijnlijk het meest. Luuk de Jong had immers slechts acht wedstrijden nodig om elf keer te scoren tegen de formatie uit Zwolle. Een indrukwekkend gemiddelde.

PSV

Speler: Reza Ghoochannejhad en Luis Suarez

Doelpunten speler: 5

Er zijn maar weinig spelers die vaak tegen PSV wisten te scoren. Een daarvan is Reza Ghoochennejahd. In slechts vier duels met de Eindhovenaren wist de Iranees vijf keer te scoren. Suarez had voor datzelfde aantal iets meer wedstrijden nodig. Na tien duels had ook de Uruguayaan vijf doelpunten tegen PSV gescoord.

 

FC Utrecht

Speler: Marcus Berg en Luuk de Jong

Doelpunten speler: 8

Ook in de duels met FC Utrecht scoorde Luuk de Jong veelvuldig. De PSV-spits had zestien wedstrijden nodig om acht keer tegen de formatie van Dick Advocaat te scoren. Marcus Berg had iets minder wedstrijden nodig om hetzelfde aantal te bereiken. Als speler van FC Groningen scoorde hij acht keer tegen FC Utrecht.

Vitesse

Speler: Luis Suarez

Doelpunten speler: 9

Vitesse was een van de favoriete tegenstanders van Luis Suarez. Zowel in het shirt van FC Groningen als in het shirt van Ajax wist hij meerdere keren tegen de Arnhemmers te scoren. Ook Roy Beerens scoorde vaak in duel met de Vitessenaren. De vleugelspits bleef echter steken op acht doelpunten. Inmiddels is Beerens juist speler van Vitesse.

 

VVV-Venlo

Speler: Luis Suarez

Doelpunten speler: 8

Hij speelde slechts vier duels tegen VVV-Venlo. Toch kreeg de man uit Uruguay het voor elkaar om maar liefst acht keer tegen de Limburgers te scoren. Daarmee is VVV-Venlo met afstand de favoriete tegenstander van de FC Barcelona-spits.

Willem II

Speler: Luis Suarez

Doelpunten speler: 11

Alleen al in zijn duels met Willem II, VVV-Venlo en Vitesse was Suarez 28 keer trefzeker. De doelpuntenmachine is daarmee nog steeds een van de meest gevaarlijke aanvallers uit de Eredivisie in de afgelopen jaren. 

 Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 5 2019Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Besiktas dwarsboomt bod van Ajax'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <