Resultaten x
Binnenland

Zijn er geen opties over de grens voor Feyenoord?

Dick Advocaat heeft bedankt, nu zingen de namen van Maurice Steijn en Jaap Stam rond in de wandelgangen van De Kuip als het gaat om de opvolger van Giovanni van Bronckhorst als trainer van Feyenoord. Momenteel in de Eredivisie werkzaam zijn is ongetwijfeld geen vereiste, maar toch op zijn minst een flinke pré. Zijn er geen mogelijke trainers die nu niet in Nederland werken? We gaan er een paar langs.
21-02-2019 11:59 door Jan Willem Spaans

Hein Vanhaezebrouck

Grote meneer in België, wel op jacht naar eerherstel. Hein Vanhaezebrouck (HVH voor bekenden) deed superwerk met KV Kortrijk, de club bereikte onder hem ongeziene hoogten. De beloning daarvoor was een overstap naar AA Gent, in 2015 maakte hij de Buffalo’s voor het eerst kampioen. Het ging vanaf daar alleen bergafwaarts, Gent ontsloeg hem eind 2017 zelfs. Daarop nam hij het roer over bij Anderlecht, maar dat werd een fiasco: hij moest plaatsmaken voor Fred Rutten. Nu is het tijd voor eerherstel. Bij Feyenoord?

Albert Stuivenberg

Heeft ervaring in verschillende landen. Zijn belangrijkste klus op eigen benen was bij Racing Genk. Daar werd de trainer nooit populair, ondanks een goed Europees parcours en het feit dat hij de basis legde voor de kampioensploeg die er nu lijkt te spelen. Opvolger Philippe Clement heeft zich geen moment beklaagd over hoe Stuivenberg het voor hem had achtergelaten. Is tegenwoordig assistent-bondscoach van Wales onder Ryan Giggs. Op eigen benen staan in thuisstad Rotterdam zou hem ongetwijfeld smaken.

Phillip Cocu

Wel een prijzenpakker, niet iemand die de revolutie zal uitroepen. Phillip Cocu past naadloos in het beleid van Feyenoord in de afgelopen jaren. Dat moeten we ook absoluut niet vergeten: de kritiek op het beleid in Rotterdam-Zuid klinkt zo hard door dat het bijna lijkt alsof het de afgelopen jaren geen prijzen heeft geregend in De Kuip. De prijzen die Feyenoord niet won, gingen dan meestal naar het PSV van Cocu. Na zijn passage bij Fenerhahce had hij even pauze ingelast, maar het vuur zal toch beginnen branden?

Ivan Leko

De Belgische sportpers weet traditiegetrouw meer dan de Nederlandse. Meestal tussen de regels, een enkele keer ook gewoon in woorden gevat, vallen er almaar meer hints dat Club Brugge volgend seizoen zonder Ivan Leko verder zou willen. De Kroaat reageerde voor de camera’s als een duivel in een vat wijwater toen hem daar vragen over werden gesteld. Het heeft er dus almaar meer schijn van dat Leko een vrije trainer wordt. Feyenoord zou zeker slechtere aanstellingen kunnen bedenken.

Louis van Gaal

Nee, we denken zelf ook niet dat dit een enorme kans maakt, maar uitsluiten moet je het nooit. Louis van Gaal heeft in het verleden al eens openlijk geflirt door te stellen dat de club wel bij hem zou passen. Iedereen weet bovendien dat Truus, de vrouw van de trainer, een groot liefhebster van de Stadionclub is. Stilzitten is bovendien niet echt een kwaliteit van de oefenmeester. Onwaarschijnlijk ja, onmogelijk nee.Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 5 2019Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Besiktas dwarsboomt bod van Ajax'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <