Resultaten x
Binnenland

De ELF Eredivisiespelers die dit seizoen het slechtste presteren volgens de cijfers van WhoScored

Ziyech, Luuk de Jong en Steven Bergwijn waren tot dusver de beste spelers in het huidige Eredivisieseizoen als we de cijfers van 'WhoScored' moeten geloven. De website kent elke speler een cijfer toe aan de hand van alle denkbare statistieken. Welke spelers komen e
10-03-2019 13:00 door Thijs de Bruijn

11. Lars Hutten

Cijfer: 6,28

We trappen de lijst af met Lars Hutten. De middenvelder, die voornamelijk als invaller fungeert, kent een ongelukkig seizoen volgens de cijfers van WhoScored. Hutten wist zijn naam dit seizoen al twee keer op het scorebord te zetten, maar buiten zijn doelpunten om, ging er tot dusver veel verkeerd.

10. Jesper Drost

Cijfer: 6,28

Na drie jaar liet Jesper Drost deze zomer Groningen achter zich. Met een vrije transfer vertrok de aanvallend ingestelde middenvelder naar Heracles. Erg gelukkig was Drost nog niet in Almelo. Zo pakte de middenvelder al twee rode kaarten.

9. Tom van de Looi

Cijfer: 6,27

Van de Looi begon aan het seizoen als basisspeler, maar de negentienjarige middenvelder moest zijn basisplaats al snel afstaan. In de vele invalbeurten die zouden volgen, kon de jongeling ook geen potten breken.

8. Mounir El Hamdaoui

Cijfer: 6,27

Mounir El Hamdaoui is dit seizoen niet weg te denken uit de punt van de aanval bij Excelsior. De aanvaller moest pas twee wedstrijden aan zich voorbij laten gaan. In de 23 wedstrijden die hij wel speelde, scoorde hij slechts een keer. WhoScored beoordeelde de 34-jarige aanvaller dan ook met een laag cijfer.

7. Erik Bakker

Cijfer: 6,22

Hij had dit seizoen een sterkhouder op het middenveld van De Graafschap moeten zijn. Het seizoen van Erik Bakker verliep echter anders dan gepland. Na een serie matige wedstrijden is de man uit Hoogeveen inmiddels op de reservebank beland.

6. Clint Essers

Cijfer: 6,22

Het was tot dusver niet het seizoen van Clint Essers. De rechtsback wist nog geen doorslaggevende rol in zijn elftal te spelen en viel vooral op met ongelukkige momenten zoals zijn rode kaart in duel met PSV. WhoScored waardeert het seizoen van de speler van Fortuna Sittard dan ook met een magere 6,22.

5. Dion Malone

Cijfer: 6,22

Na een kort uitstapje bij FK Qabala keerde Dion Malone deze zomer weer terug op het oude nest. De middenvelder annex verdediger kent echter een zeer matig seizoen. Rond de jaarwisseling belandde Malone dan ook op de bank. Een plaats die de dertigjarige Nederlander op dit moment nog steeds bezet.

4. Reuven Niemeijer

Cijfer: 6,21

Met redelijk hoge verwachtingen vertrok Reuven Niemeijer deze zomer naar FC Emmen. De middenvelder had immers uitstekend gepresteerd bij Heracles en zou nu bij de promovendus hetzelfde kunstje kunnen overdoen. Niemeijer kon zich echter niet onderscheiden in het elftal van de ploeg uit Emmen en verdween naar de reservebank.

3. Vurnon Anita

Cijfer: 6,20

Ooit speelde Anita nog wedstrijden in Oranje. Vandaag de dag moet de middenvelder het doen met een plaatsje op de reservebank van Willem II. Zoals zijn WhoScored-cijfer al doet vermoeden kende Anita geen gelukkig seizoen en moest hij zijn basisplek afstaan.

2. Sven Nieuwpoort

Cijfer: 6,19

Als aanvoerder van De Graafschap begon Nieuwpoort aan het seizoen. Erg sterk begon hij niet met de aanvoerdersband om zijn arm. Het cijfer dat hij toegewezen heeft gekregen spreekt dan ook boekdelen. Enkele maanden na de seizoensstart moest Nieuwpoort zijn aanvoerdersband dan ook afstaan en verdween hij op de reservebank.

1. Damian van Bruggen

Cijfer: 6,13

Deze zomer nam VVV-Venlo Damian van Bruggen transfervrij over van PSV. Al snel belandde de centrumverdediger in Venlo op de bank. De afgelopen maanden mocht Van Bruggen wat vaker in de basiself starten. Volgens WhoScored met weinig succes. Van Bruggen krijgt namelijk het laagste cijfer uit de gehele Eredivisie toegewezen.

 Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 5 2019Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Besiktas dwarsboomt bod van Ajax'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <