Resultaten x
Binnenland

Ajax uitgeschakeld in de Youth League: afscheid van enkele toptalenten

Het was zeker niet onverdiend dat Ajax onder 19 dinsdag werd uitgeschakeld in de Youth League door Olympique Lyon. De Amsterdammers werden bij vlagen weggespeeld en het was een wonder dat het duel uiteindelijk op penalty's uitdraaide. Door de uitschakeling van Ajax moeten we helaas wel afscheid nemen van enkele toptalenten op het prestigieuze jeugdtoernooi.
12-03-2019 20:27 door Krist Stoelwinder

Sergino Dest

Het gaat snel met de carriere van Sergino Dest. Vorig seizoen was hij tijdens de eerste seizoenshelft vooral nog bankzitter bij Ajax onder 19, inmiddels is hij onbetwiste basiskracht bij Jong Ajax met een contract op zak. Dat de Amerikaans jeugdinternational aanvallend sterk is, is al langer bekend. De techniek van Dest is beter dan die van de meeste aanvallers. Maar verdedigend ontwikkeld hij zich stormachtig en dus lijkt de weg naar het eerste open. Na Nouassir Mazraoui is het dus opnieuw een omgeturnde laatbloeier uit de eigen opleiding.

Anass Salah-Eddine

Dat Anass Salah-Edinne tegen Olympique Lyon een matige wedstrijd speelde is duidelijk. Maar dat is een unicum van de talentvolle linksback. Toen Ajax hem in de zomer overnam van AZ was hij gehaald voor de onder 17, maar door zijn geweldige prestaties bij zijn leeftijdsgenoten is hij inmiddels alweer een tijdje een vaste waarde bij Ajax onder 19. Salah-Edinne is in tegenstelling tot Dest ook verdedigend erg sterk en er lijkt eindelijk weer eens een talentvolle linksback in de opleiding van Ajax te zitten.

Kenneth Taylor

Er was veel kritiek op John Heitinga toen dinsdag bekend werd dat Kenneth Taylor op de bank moest plaatsnemen. Dat is volkomen begrijpelijk, want hij is al het hele seizoen van cruciale waarde op het middenveld van Ajax. Het zegt veel over zijn kwaliteiten. Officieel mag Taylor namelijk nog altijd meespelen met Ajax onder 17, maar hij heeft zijn debuut bij de beloften al gemaakt. En er lijkt meer in het vat te zitten. Erik ten Hag liet Taylor namelijk al een aantal keer meetrainen met het eerste.

Nicolas Kühn

De verwachtingen waren hooggespannen toen Ajax Nicolas Kühn een jaar geleden overnam van RB Leipzig. De Nederlandse recordkampioen had namelijk onder andere FC Barcelona afgetroefd en de Duitser werd in de media de nieuwe Messi genoemd. In zijn eerste Ajax-maanden werd nog niet echt duidelijk waarom. Kühn had het lastig en presteerde onder zijn kunnen. Inmiddels gaat het beter. Hij laat bij Jong Ajax regelmatig mooie dingen zien en is Ajax Youth League-topscorer met zes doelpunten in evenveel wedstrijden.

Brian Brobbey

Geloof het of niet, maar Brian Brobbey mag officieel nog altijd met Ajax onder 17 meespelen. Het mag geen verrassing zijn dat het krachtmens dat allang niet meer doet. Tegen Olympique Lyon was hij de grote man met twee doelpunten en dat is hij eigenlijk al het hele seizoen bij Ajax onder 19. Critici zeiden jaar in jaar uit dat Brobbey zo goed presteert door zijn fysieke voordeel ten opzichte van zijn leeftijdsgenoten. Het zou later wel rechtgetrokken. Inmiddels weten we wel beter, helemaal nadat hij bij Jong Ajax zelfs volwassen mannen omduwde alsof het lucifershoutjes waren.

Naci Unuvar

In deze lijst mag Naci Unuvar natuurlijk niet ontbreken. Hij moest tegen Lyon dan wel genoegen nemen met een plaats op de bank, maar dat doet niets af aan zijn status binnen de opleiding. Vrijwel alle jeugdwatchers zin het erover eens: Unuvar is het grootste talent van de Nederlandse recrodkampioen. Voor de vijftienjarige nummer tien -die bij onder Ajax onder 19 vooral als linksbuiten speelt- komen de supporters naar De Toekomst. Hij laat regelmatig magie zien en het mag dan ook geen verrassing zijn dat de hele Europese top achter hem aanzit. Ajax-supporters hoeven zich echter geen zorgen te maken, Unuvar heeft al vaak aangegeven Ajax 1 te willen halen.Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 5 2019Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Besiktas dwarsboomt bod van Ajax'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <