11.10Oranje-kwelgeest haalt ook Lille bloed onder nagels vandaan, maar mag na 2x geel toch blijven staan: dit is waarom
11.06Nagelsmann hakt knoop door over sportieve toekomst na hardnekkige speculaties
11.00VP-voetbalkantine: 'Koeman moet een fitte Brobbey altijd meenemen naar het EK'
10.55‘Werkelijk gehele Engelse top jaagt op dezelfde middenvelder van 70 miljoen’
10.50Bild: Nagelsmann heeft toekomstkeuze gemaakt, deal slechts een 'formaliteit'
10.46Tigres-doelman tovert laserpen tevoorschijn en krijgt megaschorsing
10.45Argentijnse doelman krijgt megaschorsing na opmerkelijke actie op tribune
10.45Arsenal wil competitiegenoot beroven van topspits; prijskaartje van 116 miljoen
10.31Hummels en de 'boeren' uit Duitsland slaan keihard terug naar Premier League
10.30Brugge woest na bereiken halve finale: 'Zielig en triest dat dit niet mogelijk is'
10.23Koopmeiners geroemd door Italiaanse media: 'Hij stopt nooit'
10.13Wouter Goes koos na kritiek van Ajax zelf voor vertrek naar AZ: ‘Kwam hard aan’
10.00Hoe De Kuip het strijdtoneel van de bekerfinale werd: 'Inmiddels een traditie'
09.59'Ellende' bij NEC lijkt voorbij: 'Snap dat niet zoveel mensen naar ons keken'
09.51Lichtpuntje van Ajax spreekt ambities uit: 'Mee naar het EK is een droom'
09.35Club Brugge-voorzitter haalt keihard uit: 'We zijn een heel onprofessioneel voetballand'
09.35Dumfries en Frimpong als voorbeelden: 'Daar kijk ik wel naar op'
09.30Gouka ziet verschil bij Feyenoord: 'Beker niet nodig om seizoen te redden'
09.20Brobbey droomt van doelpunt op het EK en schat zijn eigen transferwaarde
09.20Brobbey schat eigen transferwaarde: 'Na het EK? Tachtig miljoen euro'
09.16Liggen Ajax en Feyenoord te slapen? ‘Het niveau van die twee clubs kan ik aan’
09.10Belgische media zien Feyenoord als goede voorbeeld voor Club Brugge
08.56Buitenspel: De Roon komt met creatieve post op social media na verrassing
08.55De Roon viert uitschakeling Liverpool met verwijzing naar populair tv-programma
08.47Meijer lovend over 'nieuwe special one': 'Heeft die jongens gehersenspoeld'
08.35Extra Champions League-ticket naar Italië, ook Duitsland mag hopen
08.33Franse media schrijven over 'beul': 'Een grappenmaker of provocateur'
08.26‘Lullo’ De Roon krijgt lachers weer op zijn hand met creatie op social media
08.09Klopp heeft een zorg minder: 'Godzijdank niet mijn probleem meer'
07.58Quiz KNVB Beker | Wat weet jij van de finalisten Feyenoord en NEC?
07.54De Roon na plaatsing voor halve finale Europa League: 'Dan is het hopen...'
07.47Geïmponeerde Romano zet topclubs op scherp met post over Oranje-international
07.45België vreest in aanloop naar EK: sterkhouder valt geblesseerd uit
Resultaten x
Binnenland

De mooiste wedstrijden tussen PSV en ADO Den Haag

Ajax versloeg zaterdagavond FC Groningen en dus moet PSV winnen om in de titelstrijd te blijven. Die overwinning moet dan geboekt worden tegen ADO Den Haag, een ploeg die in vorm is. Om in de stemming te komen blikken wij terug op de mooiste wedstrijden uit het verleden.
21-04-2019 09:30 door Krist Stoelwinder

De laatste keer

Het seizoen 2016/17 was voor PSV één groot succesnummer. De ploeg stond al snel eerste met een riante voorsprong op Ajax en de thuiswedstrijden werden makkelijk gewonnen. Dan de ploeg van Alfons Groenendijk die aardig meedeed in de middenmoot, dat kwam voornamelijk door de tandem Nasser El Khayati en Björn Johnsen. Het tweetal had in Eindhoven weinig te vertellen, want na zeven minuten was de westrijd eigenlijk al gespeeld.Kort voor de pauze gooide Marco van Ginkel de wedstrijd vanuit een strafschop in het slot. Zo wonnen de Eindhovenaren weer zakelijk en gemakkelijk van een thuiswedstrijd.

Vernedering na rust

Dat Ajax uiteindelijk met het grootste gemak kampioen zou worden, hadden weinig mensen in februari 2013 verwacht. De Eindhovenaren stonden namelijk overtuigend bovenaan en lieten ook tegen ADO Den Haag zien in uitstekende vorm te zijn. Na negen minuten had Georginio Wijnaldum de thuisploeg al op voorsprong gezet. Vervolgens werd het gaspedaal losgelaten, maar dat werd kort na rust vol ingetrapt. Er werd namelijk nog zes (!) keer gescoord en PSV won met 7-0. Wijnaldum en Dries Mertens scoorden ieder twee keer en zo kwam de titel dichterbij. Maar na 34 wedstrijden was Ajax kampioen met zeven punten voorsprong op de concurrent.

Een daverende stunt

Ook in het seizoen 2010/11 stond PSV lange tijd bovenaan. Maar desondanks werd het duel met ADO Den Haag niet gezien als een makkelijke opgave. De Hagenaren waren immers bezig aan een fantastisch jaar. De mannen van John van den Brom speelden leuk voetbal, hadden met Dmitri Bulykin, Frantisek Kubik en Wesley Verhoek een gevaarlijke aanval en stonden op een knappe vijfde plaats. Dat was zeker te zien in het Philips Stadion. Het was een gelijkwaardige wedstrijd en in de blessuretijd gingen de gasten er met de overwinning vandoor. Andreas Isaksson zat mis bij een voorzet van de ingevallen Charlton Vicento en Wesley Verhoek benutte het buitenkansje. Zo won ADO voor het eerst bij PSV.

Kluivert vergroot problemen

Het seizoen 2006/07 was één groot drama voor ADO Den Haag. De ploeg stond vrijwel het hele seizoen kansloos onderaan en speelde het laatste seizoen in een halfleeg Zuiderparkstadion. Trainer Lex Schoenmaker zag hoe zijn spelers ten onder gingen en hoe het publiek zich gedroeg. Wedstrijden werden gestaakt omdat er vuurwerk op het veld werd gegooid. Het was één groot drama. Desondanks werd het op 30 december 2006 niet weggespeeld door koploper PSV. Het duurde tot vlak voor rust dat routinier Patrick Kluivert de thuisploeg op voorsprong zette. Kort na de pauze schoot Jefferson Farfan een vrije trap binnen en was de wedstrijd beslist. Wesley Verhoek scoorde 12 minuten voor tijd nog tegen, maar de spanning kwam nooit helemaal terug.

Spectaculaire comeback

Ajax stond op het punt om kampioen te worden in het seizoen 2003/04, maar dan moest het wel winnen van NAC Breda. PSV moest in ieder geval winnen van ADO Den Haag om kans te blijven houden. Kort na rust kwam PSV op 2-0 voorsprong door doelpunten van Ji-Sung Park en Mateja Kezman. Desondanks was de sfeer mat in het stadion en dat kwam door de uitslag op een ander veld. Ajax was namelijk op 2-0 voorsprong gekomen tegen NAC Breda en kon het de titel bijna niet meer ontgaan. Het gas ging er bij PSV af ADO voltooide een spectaculaire comeback door doelpunten van Romeo Castelen en Roy Stroeve. Het moest uit de tenen komen maar PSV pakte uiteindelijk toch nog de winst, door een treffer van Wilfred Bouma.