Resultaten x
Binnenland

Het tegenvallende eerste seizoen van Erick 'Guti' Gutiérrez bij PSV

Hij werd afgelopen zomer binnengehaald als de nieuwe leider van PSV. Erick Gutiérrez, boezemvriend van Hirving Lozano, moest op het Eindhovense middenveld de kapstok worden tussen verdediging en aanval. Het moge duidelijk zijn dat het voor zowel Gutiérrez als PSV anders is gelopen.
22-04-2019 16:00 door Tim Lauwers

Op 16 november 2017 kwamen de PSV-supporters voor het eerst in aanraking met een zekere Erick Gutiérrez. Onder de naam gutigalaviz, zijn Instagram-account met meer dan honderdduizend volgers, poseerde hij in het rood-witte shirt van de Eindhovense club. Een nieuwe aanwinst, dacht men meteen in de grootste stad van Brabant. Het bleek echter te gaan om een vriendendienst van Hirving Lozano, wie zijn shirt geschonken had aan de middenvelder. Gutiérrez en Lozano kenden elkaar nog van hun tijd bij Pachuca en zijn sindsdien boezemvrienden. Al in 2009 kwamen ze bij elkaar in het elftal in de jeugdopleiding van de Mexicaanse club. Acht jaar lang deelden ze de kleedkamer van Pachuca en bleven ze onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de zomer van 2017 namen ze afscheid van elkaar, nadat PSV een bod van acht miljoen euro had gedaan op Lozano. Pachuca accepteerde de geldsom en zette de snelle buitenspeler op het vliegtuig richting Eindhoven.

HERENIGING

Gutiérrez had in Mexico nog een contract tot 2020 en Pachuca wilde minstens vijftien miljoen euro zien voor de gewilde middenvelder. Uiteindelijk trok PSV aan het langste eind en kwam de middenvelder voor zes miljoen euro naar Eindhoven. Door Gutiérrez te halen probeerde PSV een win-winsituatie creëren. Door de hereniging van de Mexicaanse boezemvrienden bleef Lozano nog een jaartje in Eindhoven, terwijl de selectie ook nog eens versterkt wordt op het middenveld.Gutiérrez mengde zich met zijn komst in een illuster rijtje Mexicaanse spelers in Eindhoven. Eerder kenden Hector Moreno en Andrés Guardado een succesvolle tijd in Brabant. Guardado en Moreno waren echter al bekende spelers voordat ze naar PSV kwamen, Gutiérrez en Lozano waren in Nederland geen gevestigde namen. 

UPS EN VEEL DOWNS

Het begin was veelbelovend. Al in de tweede wedstrijd van het seizoen liet de nieuwe aanwinst zich van zijn beste kant zien. Gutiérrez zorgde op bezoek bij ADO Den Haag tijdens een twintig minuten durende invalbeurt voor één doelpunt en één assist. Een nieuwe ster leek geboren, maar niets was minder waar. ‘Guti’ ontwikkelde zich nooit tot vaste basisspeler en kwam na de winterstop zelfs tien duels op rij niet één minuut in actie. De PSV-fans waren het zat en wilden hun zomeraanwinst veel meer aan het werk zien. Met de hashtag #FreeGuti probeerden de supporters hun zin over te brengen op Mark van Bommel, en met succes. Gutiérrez kreeg, opnieuw tegen ADO, weer wat speelminuten. Het is voor PSV te hopen dat de terugkeer van ‘Guti’ ook een positief effect heeft op Hirving Lozano. De vliegensvlugge buitenspeler is na de winterstop bijzonder slordig en zal in deze vorm niet zoveel opleveren als na zijn succesvolle WK-campagne met Mexico van afgelopen zomer. 

 Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 5 2019Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Besiktas dwarsboomt bod van Ajax'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <