Resultaten x
Binnenland

ELF Terugblik: Slotdag vol drama, spanning en sensatie

ELF TERUGBLIK. Het zit er nu echt op. In het Nederlandse profvoetbal zal de bal voorlopig niet meer rollen. De laatste dag is er traditioneel één vol vreugde en verdriet. Zo ook vandaag.

31-05-2015 22:55 door Redactie ELF Voetbal


HOT!

Superboeren

Drie jaar lang bleef de Vijverberg verstoken van Eredivisievoetbal. En Eredivisievoetbal van de Vijverberg. Daar komt met ingang van het nieuwe seizoen verandering in, nadat De Graafschap op bezoek bij FC Volendam een teleurstellend seizoen in euforische stemming eindigde. Welcome back De Graafschap!
Limburg

De Limburgse absentie op het hoogste niveau heeft slechts een jaar geduurd. Na een bloedstollende wedstrijd, waarin Roda JC en NAC leefden tussen hoop en vrees, barstte in Kerkrade een feest vanjewelste los. Met eurocommissaris Frans Timmermans voorop in de polonaise. Welcome back Roda!
Vitesse

Wat een comeback! Waar Vitesse rond de winterstop nog twaalfde stond, zat de leiding op de laatste dag van de play-offs met bier en sigaren op de middenstip een ingetogen feest te vieren. Ingetogen, want de ploeg heeft een korte vakantie. Dan wacht al weer de voorronde van de Europa League!
Sporting

Wanneer een ploeg voor het eerst zeven jaar een prijs pakt volgt doorgaans een uitbundig feest. Het zal dan ook allerminst een rustige nacht worden in Lissabon. Sporting Portugal wachtte al sinds 2008 op een trofee en zag dat lange wachten vandaag beloond worden. In een zinderende thriller, waarin Sporting al snel een rode kaart incasseerde en met 2-0 achter kwam, trok de topclub aan het langste eind. In de slotminuut sleepte Sporting een verlenging uit het vuur, waarna de ploeg de strafschoppen beter nam dan tegenstander Sporting Braga.Jong Oranje

De Nederlandse beloften hadden iets goed te maken na de 3-1 nederlaag tegen de Verenigde Staten. En dat is precies wat ze vandaag deden. De leeftijdsgenoten van Qatar hadden weinig in te brengen tegen Jong Oranje: 5-1.

Fiorentina

Fiorentina is Genoa op de laatste speeldag van de Serie A voorgebleven. De club heeft zich daarmee verzekerd van deelname aan de Europa League. Omdat Napoli onderuit ging tegen het SS Lazio van Stefan de Vrij en Edson Braafheid (2-4) klom Fiorentina zelfs nog een plekje, om het seizoen als vierde te besluiten. Ook nummer vijf Napoli gaat Europa in.


NOT!

NAC

Na vijftien jaar onafgebroken op het hoogste niveau is het doek gevallen voor NAC Breda. Ondanks een goede uitgangspositie konden de Brabanders de terugkeer van Roda JC op het hoogste niveau niet voorkomen. En dan komen de tranen. Beelden zeggen in deze gevallen nou eenmaal meer dan woorden, daarom:
Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 4 2019Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
transfergeruchten Laatste: 'Marcel Keizer verliest uitblinker Bruno Fernandes aan Manchester United'
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <