Resultaten x
Binnenland

Bosz is clubleiding Vitesse dankbaar voor steun

PETER BOSZ moest nog niet zo lang geleden vrezen voor zijn baan. Zondag bekroonde hij een indrukwekkende comeback met een ticket voor de voorronde van de Europa League.

31-05-2015 21:25 door Redactie ELF Voetbal

Het kan verkeren. Bosz stond maandenlang eenmaal per week journalisten te overtuigen dat zijn team toch echt goed gespeeld had, ondanks het slechte resultaat. In de winterstop begon alles plotseling te draaien. De voorbije maanden hoefde Bosz niemand meer te overtuigen.

Zondag nam de 51-jarige trainer met een brede lach op zijn gezicht de felicitaties en loftuitingen van de Vitesse-aanhang in ontvangst. "Weliswaar is het behalen van Europees voetbal geen echte prijs, maar ik ben hier wel erg blij mee", zo tekende persbureau ANP op uit zijn mond. "Ik ben trots op mijn spelers. We zijn van heel ver gekomen en dat geeft een heel goed gevoel."

Dat goede gevoel staat in schril contrast met de stemming die tijdens de eerste seizoenshelft in de kleedkamer heerste. Rond de winterstop was Vitesse afgezakt tot de twaalfde plaats. "Toch ben ik altijd vast blijven houden aan mijn visie", aldus Bosz, die weet dat zijn seizoen heel anders had kunnen verlopen.

"Gelukkig kreeg ik daarbij steun van de clubleiding. Als trainer ben je afhankelijk van die steun als de resultaten tegenvallen. Je kunt er ook zomaar uitvliegen." De clubleiding hield vertrouwen in Bosz en werd daarvoor beloond.

Mutaties


Nu het seizoen ook voor Vitesse ten einde is richt Bosz zijn vizier alvast op de nieuwe voetbaljaargang. Het is nog maar de vraag welke spelers hij kan begroeten tijdens de eerste trainingssessie in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Tot zover niets nieuws voor Bosz, die de voorbije jaren al de nodige mutaties zag plaatsvinden.

Dat zal ook nu het geval zijn. "Vaststaat dat Jan-Arie van der Heijden vertrekt, net als Dan Mori. Maar verder? Nog geen idee. De kans is groot dat Davy Pröpper en Marko Vejinovic weggaan, maar voorlopig staan die bij ons nog gewoon op de loonlijst. Ook de toekomst van Bertrand Traoré is nog niet helder. Ongetwijfeld staat er vóór of kort na het begin van de competitie weer een behoorlijke selectie. Daar vertrouw ik maar op. Nu eerst vakantie."Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 4 2019Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
transfergeruchten Laatste: 'Marcel Keizer verliest uitblinker Bruno Fernandes aan Manchester United'
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <