Resultaten x
Binnenland

Maaskant dient ontslag in, bestuur wil samen verder

ROBERT MAASKANT heeft het bestuur van NAC Breda zijn ontslag aangeboden. Dat bestuur is echter niet van plan daar zomaar mee akkoord te gaan.

31-05-2015 20:50 door Redactie ELF Voetbal

Dat laatste zegt algemeen directeur Justin Goetzee, slechts enkele uren nadat de strijd tegen degradatie eindigde in een drama. Ondanks een goede uitgangspositie uit de heenwedstrijd (een 1-0 uitzege) moest NAC buigen voor Roda JC. In verlenging zegevierden de Limburgers met 2-1.

Maaskant liet zich na afloop ontvallen dat hij zichzelf verantwoordelijk acht voor de rampzalige degradatie. Hij stelde zijn functie ter beschikking. Goetzee is ondanks de afdaling naar de Jupiler League van mening dat de trainer uit Schiedam de juiste man is voor de klus.

"Wij en de spelers hebben een goed gevoel over Robert en zijn enthousiast over zijn werkwijze", zo vertelde hij BN/De Stem. "Ik weet alleen niet of het financieel haalbaar is om met hem verder te gaan volgend seizoen. Daarnaast weet ik niet of hij zelf ook wil blijven."

Snijden in de uitgaven


Maaskant heeft zijn toekomst dus in eigen hand. Bij het bepalen van zijn nabije toekomst moet de ervaren trainer in ogenschouw nemen dat NAC als gevolg van de degradatie fors moet snijden in de uitgaven. Naar verwachting wordt de begroting met dertig tot veertig procent teruggeschroefd.

Dat betekent dat er dus ontslagen zullen vallen in Breda. Ook de baan van Goetzee zelf staat ter discussie, laat de algemeen directeur weten. "Als mensen geen vertrouwen meer in mij hebben, dan ben ik aan de beurt. Dat is logisch. Zo werkt het in het leven. Maar ik ben geen wegloper."Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 4 2019Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
transfergeruchten Laatste: 'Marcel Keizer verliest uitblinker Bruno Fernandes aan Manchester United'
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <