Laatste nieuws

07.29Ajax in Den Haag zonder fans tegen amateurs Scheveningen
07.28Excelsior tegen Heerenveen in eerste ronde
07.18Kan Feyenoord zich in beker herstellen van dubbele nederlaag?
07.05Hodgson vraagt om geduld bij Palace: 'Schade niet in één dag te herstellen'
06.49Heinrich Welling, cultheld met een bloksnor
06.28Messi schittert bij Barça: 'Dat hij vier keer scoort is geen nieuws meer'
02.30MVV - AZ in beeld
00.44Geniet hier mee van de Messi-show in Camp Nou
00.34AZ bekert via MVV verder
00.33‘Roda JC-investeerder Korotajev uit de cel in Dubai’
00.27Roda-investeerder Korotajev op borgtocht vrij
00.13Simone Zaza kraakt Málaga met hattrick

Gisteren

23.59Messi schittert met vier goals tegen Eibar
23.59Liverpool sneuvelt League Cup bij Leicester
23.59Liverpool sneuvelt in League Cup bij Leicester
23.59Leicester schakelt Liverpool uit in League Cup
23.59Vier treffers Messi tegen Eibar
23.59Messi haalt uit: vier treffers tegen Eibar
23.51Eibar figureert in weergaloze Messi-show
23.48Eerste puntenverlies Inter in Serie A
23.33Eerste averij voor Internazionale
23.03Woedende Pastoor: we staan voor paal
23.02Eerste succesje Hodgson met Crystal Palace
22.55Internazionale loopt eerste averij op
22.47AZ moeizaam langs MVV
22.47AZ worstelt zich moeizaam langs MVV
22.40Kozakken Boys schakelt Graafschap uit
22.31Kozakken Boys zorgt voor daverende verrassing tegen Superboeren
22.31Kozakken Boys verrast Superboeren
22.27Bayern heerst in topper in Gelsenkirchen, gelijkspel Wolfsburg

Resultaten

x

Binnenland

Ruben Schaken wil zijn loopbaan op waardige manier afsluiten

Redactie ELF Voetbal, 15-07-2017 12:45

Vele transfers worden deze zomer voltooid, maar toch zijn er ook genoeg spelers die nog geen nieuwe club gevonden hebben. Hoe komen zij de zomer door en wat zit er voor hen in de pijpleiding? In deel II van 'Clubloos' het verhaal van Ruben Schaken (ex-ADO Den Haag). Over avonturen, dollars, FOX Sports en India.

"Op dit moment heb ik geen club, maar ik train misschien wel harder dan ooit. Misschien ben ik wel fitter dan ooit. Ik train namelijk bij oud-profvoetballer Iwan Redan. Hij heeft een sportschool en maakt je echt kapot. Zelden heb ik zo hard getraind, hoogstens in mijn Feyenoord-tijd. Ik heb weleens gasten zien kotsen na een training. Ikzelf gelukkig niet. Ik ben fit. Mannen als Elvis Manu en Jean-Paul Boëtius, die daar ook trainen, houd ik nog eenvoudig bij."

"Wat ik namelijk in elk geval wil voorkomen, is dat zodra ik een mooie aanbieding krijg, ze zeggen: 35 jaar, hij is niet meer fit. Dát zal mij niet gebeuren. We trainen ook met de bal, dus ook het balgevoel wat je in de voorbereiding nodig hebt, houd ik vast. Mocht er een geschikt avontuur komen, kan ik zo beginnen. Maar ik ben wel kritisch. Eredivisie- en Jupiler League-clubs hebben zich al gemeld. Maar ik wacht op de perfecte club om af te sluiten. Stoppen kun je maar één keer. Er speelt nu van alles in het buitenland. India, Australië, Amerika. Maar het hele plaatje moet kloppen. Anders ga ik er niet heen."

Multimiljonair
"Mensen vragen weleens verbaasd waarom ik bij ADO Den Haag ben vertrokken. De club, de supporters en de spelers waren goed. Geweldig. Maar de club is in verkeerde handen. Het was niet prettig om daar te spelen. Zoveel onrust. Ik heb mooie jaren gehad hoor, maar ADO Den Haag verdient beter. Het is een prachtige club, maar met al die onrust daar, wilde ik er niet afsluiten."

"Ik hoef niet per se nog een avontuur aan te gaan voor het geld. Ik ben geen multimiljonair, maar ik heb mijn schaapjes redelijk op het droge gevoetbald. Ik heb een eigen voetbalacademie en twee bedrijfjes die goed lopen. Ik heb al een keer bij FOX Sports gezeten, dat vind ik erg leuk. Daar lopen wat lijntjes. Als ik nog een laatste jaar ga voetballen, dan moet het echt een mooi avontuur worden. Waar ik met veel plezier ga voetballen."

Azerbeidzjan
"Natuurlijk zit ik in een luxepositie. Ik kan wachten op het mooie avontuur. In Nederland zou prettig zijn zodat ik bij mijn zoontjes kan blijven. Maar als ik wat van de wereld kan zien, lijkt me dat ook gaaf. Azië zou ik nog weleens heen willen. Dus een avontuur in India trekt me wel. Al die ruimte daar. Alleen begint de competitie daar heel erg laat. Da's een nadeel. Ik heb al wat contact gehad met spelers die daar gevoetbald hebben. En andersom vragen spelers die naar Azerbeidzjan gaan ook aan mij hoe het daar is. Zo help je elkaar. Je geeft elkaar tips. Bijvoorbeeld dat je je altijd in euro's moet laten uitbetalen. Anders moet je dollars weer omzetten in euro's of een losse rekening openen. Het zijn maar kleine dingen, maar zo kun je elkaar wel helpen."

"Al met al zijn deze zomermaanden op een leuke manier spannend. Ik zit zeker niet zenuwachtig thuis, maar als er een mooi avontuur komt om mijn carrière af te sluiten, dan ben ik fit en kan ik er meteen staan. Komt er niet de uitdaging die ik zoek, heb ik de financiële luxe dat ik kan stoppen. Ik wacht het rustig af. Maar met de voetballerij ben ik sowieso nog niet klaar. Trainen geven vind ik erg leuk, zo merkte ik tijdens mijn academie. Daarom wil ik zeker een trainerscursus gaan doen. Maar eerst deze zomer afwachten. Fit genoeg ben en blijf ik voorlopig in elk geval wel voor het avontuur."transfergeruchten Laatste: 'Liverpool en Arsenal hengelen naar diensten Draxler'
cultheld Laatste: Hyun-jun Suk: De droom van de Aanwaai-Koreaan
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: María Imízcoz
quiz Laatste: De ELF Voetbal PSV - Feyenoord Quiz!
boulevard Laatste: Sylvie Meis laat mannenharten sneller kloppen met video
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Ellery Cairo?
superelf Laatste: De SuperELF van Helmondse controleur Tommie van der Leegte
avonturiers Laatste: Hoe Mitchell Donald een begrip werd bij Rode Ster Belgrado
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Voordeelcasino.comVoetbal Gokken
X <