Resultaten x
Binnenland

Voorbeeldprof John van Nielen (52) overleden

Hij streed al langer een strijd die hij niet kon winnen. Vannacht is John van Nielen overleden. De voormalige profvoetballer van FC Den Bosch werd slechts 52 jaar.

31-03-2014 15:36 door Redactie ELF Voetbal

Op zijn zestiende debuteerde de middenvelder al in het eerste elftal van de huidige Jupiler League-club. In de jaren tachtig maakte hij de gouden jaren mee van de club, die de club een middenmoter en zelfs subtopper maakte. Een periode waarin hij samen met Cor Adriaanse, Jan van Grinsven, Wim van der Horst en huidig hoofdtrainer Ruud Kaiser.

Op zijn dertigste werd bij hem reeds longkanker geconstateerd. Hij werd daarop trainer en stond voor de jeugdselecties van Den Bosch en eerste elftallen Uno Animo, Roda Boys, Oisterwijk, Maaskantse Boys, VOAB, Avanti en EVVC. Bij die laatste club uit Vinkel nam hij vorige week zondag al afscheid.

"Wij zijn John ontzettend dankbaar voor alles wat hij voor onze club betekend heeft. Hij laat een onuitwisbare herinnering achter en we gaan hem allen enorm missen. Helma, Ingeborg, Charlotte, Sjors en Jochem wensen wij enorm veel sterkte toe om dit moeilijke verlies te dragen", verklaart de club nu op de site.

De kantine van EVVC is morgenavond (dinsdag) open van 18.30 uur tot 21.00 uur. Leden, vrijwilligers en supporters kunnen samenkomen om elkaar te steunen. Ook ligt er een condoleanceboek.Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 11 2018Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... John Terry?
cultheld Laatste: Lord Bendtner: edelman in onderbroek
elf voetbal betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Nederland - Frankrijk
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Sofía Zámolo
transfergeruchten Laatste: 'Liverpool wil meedenken met oud-Vitessenaar Dominic Solanke'
boulevard Laatste: Naaktmodel steunt Real Madrid nog volop
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
superelf Laatste: Superelf jarige Joonas Kolkka: Van Niemi via Stam en Litmanen naar Elia
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <