Resultaten x
Binnenland

Ervaren Cornelisse houdt hoop

De jaren beginnen te tellen voor Tim Cornelisse. De 35-jarige verdediger traint mee bij Vitesse, maar dat is slechts om zijn conditie op peil te houden.

18-07-2013 23:37 door Redactie ELF Voetbal

Nog altijd heeft de voormalig rechtsback van TOP Oss (nu FC Oss), Anderlecht, RKC Waalwijk, Vitesse, FC Utrecht, FC Twente en Willem II (op huurbasis) nog geen nieuwe werkgever gevonden. Door mee te trainen bij Vitesse doet Cornelisse meer dan alleen rondjes rennen in het bos om fit te blijven. "Dan mis je voetbalspecifieke oefeningen", zegt de Alkmaarder in een onderhoud met Sp!ts.

Vitesse verhuurde Cornelisse vorig seizoen aan Willem II, maar een nieuw contract zat er niet in. Meetrainen met de Arnhemmers behoorde wel tot de mogelijkheden. "Mijn zaakwaarnemer vroeg aan technisch directeur Ted van Leeuwen of dat mogelijk was en het was geen probleem."

"Aan het begin van de voorbereiding ontbraken er nogal wat spelers, dus was het juist handig dat ik bij de groep aansloot", vervolgt de mandekker. "De afspraak was wel, dat ik bij alle trainingen aanwezig zou zijn en niet alleen wanneer het mij uitkwam. Dat leek me niet meer dan logisch. Voor mij is het ideaal, want ik woon nog steeds in Arnhem en het is een fantastische accommodatie. En met zo'n groep doe je toch heel andere dingen, dan wanneer je voor jezelf traint."

Bij Vitesse komt Cornelisse dus niet aan de bak, maar dat betekent niet dat hij de hoop op een vervolg van zijn professionele carrière heeft opgegeven. "Ik heb de hoop op een club nog niet opgegeven, anders kan ik beter direct stoppen. Maar het is wel een compleet nieuwe situatie voor me. De markt is niet meer zoals vroeger en daar kan ik helaas weinig aan veranderen. Ik hoop nog een jaartje te kunnen voetballen, daarna is het misschien wel mooi geweest."Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 12 2018Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Besiktas gaat contract Ryan Babel verscheuren'
jukebox Laatste: De Jukebox: Richard Jensen (Roda JC Kerkrade)
boulevard Laatste: Mevrouw Rugani schittert op Kerstbal Juventus
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Niklas Tarvajärvi?
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Fortuna Sittard
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Adriana Pozueco
cultheld Laatste: Lord Bendtner: edelman in onderbroek
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <