Resultaten x
Buitenland

Zo reageert Mexico op de uitschakeling van Oranje

Hoewel we in Nederland tegenwoordig niet meer verbaasd zijn over het mislopen van een groot toernooi, is de uitschakeling in de rest van de wereld groot nieuws. Eerder maakte Duitsland al ludieke grappen over de neerwaartse spiraal waarin Oranje verkeert. In Mexico zijn ze om een andere reden zeer verheugd over de Nederlandse afwezigheid in Rusland.
12-10-2017 22:00 door Tim Lauwers

Op 29 juni 2014 nam Nederland het in de achtste finale van het WK op tegen Mexico. De ploeg van Louis van Gaal verbaasde in Brazilië vriend en vijand door de groepsfase te overleven met een 5-1 overwinning op Spanje als klap op de vuurpijl. Na een doelpunt van Giovani dos Santos leken de Mexicanen lang door de dringen tot de kwartfinales. Twee minuten voor tijd zorgde Wesley Sneijder met een droge knal voor de 1-1, waarna een aantal hectische minuten volgde. In de absolute slotfase ging Arjen Robben theatraal naar de grond. Desalniettemin wees scheidsrechter Proenca zonder twijfel naar de stip. Klaas-Jan Huntelaar schoot Nederland uiteindelijk naar de laatste acht. Het doelpunt van Huntelaar was een dag later al lang geen issue meer. De duikeling van Robben ging echter nog lang de wereld over. Men sprak schande van de actie van de frivole rechtsbuiten en Nederland kon in het restant van het toernooi rekenen op weinig sympathie. Vanzelfsprekend was de afgunst het grootst bij het land van de tegenstander, Mexico.

No era penal

Vrijwel direct na het duel overstroomde de sociale media met de woorden ‘no era penal’, oftewel ‘het was geen penalty’. José Luis Mercado was de verpersoonlijking van het teleurgestelde Mexico en werd steeds bekender naarmate het WK 2014 steeds meer tot het verleden behoorde. De jonge Mexicaan stuurde sinds de achtste finale in Brazilië iedere dag een tweet richting de KNVB met de boodschap ‘no era penal’ met daarbij vermeld hoeveel dagen het inmiddels geleden was. De uitschakeling van het Nederlands Elftal voelde voor José als karma en was voor hem de beloning voor het drie jaar durende trauma. 

 

 Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Valencia CF meldt zich in Manchester voor Fosu-Mensah'
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Bebeto?
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Het profvoetbal had een belangrijk aandeel in mijn drugsverslaving"
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Alicia Aylies
quiz Laatste: De WK-finale Quiz!
boulevard Laatste: Mevrouw Mitrovic geniet heerlijk van de zon
cultheld Laatste: Carlos Roa en het einde zonder einde
avonturiers Laatste: Avonturier Rick ten Voorde strijkt neer in IJslandse competitie
superelf Laatste: De SuperELF van Helmondse controleur Tommie van der Leegte
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
X <