Resultaten x
Buitenland

Vijf wedstrijden die u niet mag missen dit weekend

We zijn eerlijk: troostelozere voetbalweekenden dan deze bestaan niet. Het gemis van de Eredivisie en buitenlandse topcompetities zou nog verdraagbaar zijn als Oranje een belangrijke wedstrijd speelt. Maar helaas, aan het Nederlands elftal hebben deze week niet veel. Toch vonden wij vijf wedstrijden die zeker het kijken waard zijn.
10-11-2017 19:00 door Nick de Jager

Vrijdag 20:45 Zweden – Italië

Doet het kijken van deze wedstrijd pijn? Misschien een beetje. Als Nederland boven Zweden had kunnen eindigen in de kwalificatiepoule, had het in de play-offs gespeeld en wellicht een kans gehad om naar het WK te gaan. Echter: voor Zweden is de weg naar Rusland ook nog heel lang. De Scandinaviërs moeten in een tweeluik afrekenen met Italië, op voorhand het sterkste land dat in de play-offs actief is. Kunnen de Zweden stunten? 

Zaterdag 04:15 Nieuw-Zeeland – Peru

Oké, het tijdstip is wat oncomfortabel. Maar dat neemt niet weg dat Nieuw-Zeeland – Peru een van de interessantste wedstrijden van dit weekend is. Peru stuntte in de kwalificatiecyclus door boven Chili te eindigen, maar dat is niet veel meer waard. Tegen Nieuw-Zeeland zal het elftal moeten omgaan met zijn favorietenrol. Zo makkelijk is dat niet, want de thuisploeg heeft meer voetballers in Europese topcompetities rondlopen dan de bezoekers. 

Zaterdag 18:30 Ivoorkust – Marokko

Gaat het Marokko dan eindelijk lukken? De Noord-Afrikanen hebben zich al sinds 1998 niet gekwalificeerd voor het WK. Of het nu wel lukt, is maar de vraag. Met Ivoorkust hebben de Marokkanen een van de sterkste tegenstanders van het Afrikaanse continent geloot. De opdracht wordt lastig, zeker in de heenwedstrijd in Abidjan. 

Zaterdag 20:45 Denemarken – Ierland

Misschien op voorhand niet een wedstrijd waarvan u grootse dingen verwacht. Maar nu Oranje niet op het WK aanwezig is, moeten we nu al bezig zijn met scouten. Welk land willen we in Rusland supporten? Uit dat oogpunt is Denemarken – Ierland een interessante pot. Het zijn namelijk twee sympathieke landen. Denemarken en Nederland gaan op veel gebieden hand en hand en bovendien hebben de Denen enkele (ex-)spelers uit de Eredivisie in hun selectie. Ierland heeft op hun beurt misschien wel de leukste fans van de wereld. Een lastige keuze, die wij gelukkig niet hoeven te maken. Slechts een van beide gaat naar het WK. 

Zondag 17:00 Een uitstapje naar een andere sport

In deze duistere tijden voor het Nederlandse voetbal willen we toch een vleugje chauvinistische trots voelen. Een beetje het gevoel hebben dat we ertoe doen. Gelukkig hebben we Max Verstappen. Het Nederlands elftal speelt dinsdag pas tegen Roemenië en de twee Europese play-offs voor een WK-ticket zijn praktisch al beslist. Dan zit er maar een optie op: Formule 1 kijken. De start van de race in Brazilië is om 17:00.
 Volg ELFvoetbal
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'PSV bepaalt vraagprijs voor sterspeler Hirving Lozano'
quiz Laatste: Wat weet je van de topper tussen PSV en Ajax?
boulevard Laatste: Colombiaans naaktmodel steunt Real Madrid
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Er woedde een burgeroorlog bij de Nederlandse topclub waar ik speelde"
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Annelie Alpert
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Oliver Kahn?
cultheld Laatste: Martin Drent: net zozeer Drent als Groninger
avonturiers Laatste: Avonturier Rick ten Voorde strijkt neer in IJslandse competitie
superelf Laatste: De SuperELF van Helmondse controleur Tommie van der Leegte
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <