Resultaten x
Buitenland

Gaat Italië het grote Oranje uit 2002 achterna?

De kans is groot dat Nederland niet het enige grote voetballand is dat slachtoffer wordt van een WK-loze zomer. Italië, normaliter een van de eerst geplaatste ploegen, verloor de eerste wedstrijd van de play-offs met 1-0 en balanceert op de rand van uitschakeling. Het zou niet voor het eerst zijn dat een ploeg vol wereldsterren een WK misloopt.
11-11-2017 07:30 door Tim Lauwers

NEDERLAND (2002)

Het is niet voor het eerst dat het Nederlands Elftal zich niet plaatst voor het WK. In 2002 kwam Oranje onder leiding van Louis van Gaal te kort in de kwalificatie. De selectie kende destijds grote namen als Ruud van Nistelrooy, Clarence Seedorf, Edgar Davids, Edwin van der Sar en Patrick Kluivert. Portugal werd uiteindelijk groepswinnaar en plaatste zich voor het eerst sinds 1986 weer voor het WK. Achter Portugal eindigen zag niemand destijds als een schande. Oranje blameerde zich echter volledig door het af te leggen tegen Ierland. De allesbeslissende wedstrijd tegen de Ieren werd met 1-0 verloren.PORTUGAL (1998)

Net als vrijwel ieder jaar kon Portugal ook in 1998 beschikken over absolute wereldsterren. Vitor Baia, Luis Figo, Rui Costa en Pauleta waren van de partij toen het land zich niet plaatste voor het WK in 1998. Ondanks de overvloed aan talentvolle spelers was het mislopen van het wereldkampioenschap echter geen incident. Ook bij de twee voorgaande edities in 1990 en 1994 kwamen de Portugezen te kort in de kwalificatie. Tijdens het afgelopen WK in Brazilië stelden ze opnieuw teleur. Portugal eindigde als derde in de groepsfase achter Duitsland en de Verenigde Staten.

FRANKRIJK (1994)

Gaandeweg de kwalificatie voor het WK in de Verenigde Staten leek er lang geen vuiltje aan de lucht voor Frankijk. Les Bleus pakten dertien van de mogelijke zestien punten en zouden zich zonder al te veel moeite plaatsen voor de mondiale eindronde. Het enige wat de Fransen nog nodig hadden was één punt uit de laatste twee duels. Het ondenkbare gebeurde. Frankrijk verloor van Israël en Bulgarije en liep deelname aan het wereldkampioenschap mis. Het zorgde ervoor dat spelers als Eric Cantona, Marcel Desailly en Jean-Pierre Papin niet te bewonderen waren op een groot eindtoernooi. Vier jaar later pakte de ploeg echter revanche door het WK in eigen land naar zich toe te trekken. Gelukkig hoefde Frankrijk zich voor dat toernooi niet op eigen kracht te plaatsen.Volg ELFvoetbal
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Hamsik hoopt alsnog op lucratieve overstap naar China'
boulevard Laatste: Colombiaans naaktmodel steunt Real Madrid
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Er woedde een burgeroorlog bij de Nederlandse topclub waar ik speelde"
quiz Laatste: De Franz Beckenbauer Quiz!
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Annelie Alpert
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Oliver Kahn?
cultheld Laatste: Martin Drent: net zozeer Drent als Groninger
avonturiers Laatste: Avonturier Rick ten Voorde strijkt neer in IJslandse competitie
superelf Laatste: De SuperELF van Helmondse controleur Tommie van der Leegte
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <