Resultaten x
Buitenland

Acht WK-deelnemers, acht nieuwe shirts

Tijdens het WK 2018 is het natuurlijk niet netjes om in oude meuk het veld te betreden. Dat vond kledingsponsor Adidas ook. En zo werden deze acht gekwalificeerde landen onlangs voorzien van een nieuwe, op het verleden geïnspireerde, outfit. Dit zijn de nieuwe shirts van Duitsland, Spanje, België, Argentinië, Colombia, Mexico, Japan en Rusland voor het WK 2018.
11-11-2017 18:47 door Daan Valkenburg

Duitsland

Geïnspireerd op het legendarische thuisshirt van die Mannschaft uit 1990. In die tijd was het patroon op de borst in de kleuren van de vlag van Duitsland. Nu heeft Adidas ervoor gekozen om het doormiddel van zwart-wit strakker te houden.

 

Spanje

Een shirt waar redelijk wat ophef over is ontstaan. Het nieuwe shirt van Spanje is geïnspireerd op het shirt uit 1994, voorzien van een blauw met gele streep naar beneden. Op het nieuwe shirt lijkt de blauwe streep alleen paars geworden, waardoor het lijkt op de vlag van de Spaanse republiek van 1931 tot en met 1939. En aan die tijd willen veel Spanjaarden liever niet herinnerd worden.

 

België

Het nieuwe shirt van België is geïnspireerd op het shirt uit 1984. Inclusief grafische print op de borst en het bondslogo centraal op het shirt. De V-hals zorgt ervoor dat het shirt in een moderner jasje is gestoken.

 

Argentinië

De laatste grote prijs die Argentinië pakte was de Copa America in 1993. Het shirt uit dat jaar is de inspiratie geweest op het nieuwe shirt van de Argentijnen. Een simpel, maar stijlvol shirt.

 

Colombia

Het nieuwe shirt van Colombia is volgens Adidas een eerbetoon aan het gouden voetbaltijdperk van Colombia in de begin jaren 90. In de nek staat de tekst ‘unidos por un pais’, wat ‘verenigd als één land’ betekent.

 

Mexico

Geen tierelantijntjes. Mexico speelt in Rusland met een simpel, maar strak groen shirt.

 

Japan

Samurai Blue, dat is de bijnaam van het Japans voetbalelftal. Het design van het nieuwe shirt is geïnspireerd op de outfits van de traditionele Japanse Samurai ridders. Zal deze Samurai-outfit Kagawa en co de nodige kracht geven voor een stunt in Rusland?

 

Rusland

Natuurlijk moet gastheer Rusland volgend jaar ook goed voor de dag komen. De Russen zullen voetballen in een ietwat simpel rood-wit shirt.Volg ELFvoetbal
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Hamsik hoopt alsnog op lucratieve overstap naar China'
boulevard Laatste: Colombiaans naaktmodel steunt Real Madrid
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Er woedde een burgeroorlog bij de Nederlandse topclub waar ik speelde"
quiz Laatste: De Franz Beckenbauer Quiz!
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Annelie Alpert
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Oliver Kahn?
cultheld Laatste: Martin Drent: net zozeer Drent als Groninger
avonturiers Laatste: Avonturier Rick ten Voorde strijkt neer in IJslandse competitie
superelf Laatste: De SuperELF van Helmondse controleur Tommie van der Leegte
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <