Resultaten x
Buitenland

Chiellini: "Op dieptepunt beland in historie Italiaanse voetbal"

Geen WK voor Italië. De klap kwam maandagavond keihard aan in Milaan. Een doelpuntloos gelijkspel in de beslissende Play-Off wedstrijd tegen Zweden bleek fataal. "Ik kan het nog niet goed plaatsen dat we niet naar het WK gaan."
14-11-2017 09:15 door Aaron Deckers

"Het is heel onwerkelijk. Ik denk dat de klap in juni nog groter zal zijn als het WK van start gaat", vertelde een teleurgestelde Giorgio Chiellini tegenover ELF Voetbal. "Ik besef me wel dat we op het dieptepunt zijn beland in de historie van het moderne Italiaanse voetbal. Niet naar een WK gaan, is natuurlijk een dieptepunt. De teleurstelling zit heel diep."

De woorden van de centrale verdediger van Juventus waren helder en ook logisch. In zijn gevoel stond hij niet alleen. De enorme teleurstelling was ook bij diverse andere spelers te zien. Zichtbaar hadden ze gehuild, toen de sterren de mixed-zone van het San Siro Stadion van Milaan passeerden. Ook al kwam Lorenzo Insigne met een gezicht op onweer als eerste voorbij. De sterspeler van Napoli werd negentig minuten lang op de bank gehouden. Een beslissing van bondscoach Giampiero Ventura die door weinig voetbalfans werd begrepen.

Steun

Chiellini vertelde dat Italië tijd nodig heeft om weer op niveau terug te keren. "Daarvoor hebben we de steun van de fans nodig zoals we die vandaag hebben gekregen", riep hij op. "Ik hoop niet dat de steun de komende jaren zal afnemen. We hebben immers genoeg jonge spelers met potentie. Zij verdienen alle steun, vertrouwen en enthousiasme. Dat laatste zal niet makkelijk zijn om op te brengen, maar het is nodig voor deze spelers."

Vanuit de catacomben in Milaan keek hij al snel naar de toekomst. "Er gaat natuurlijk een aantal spelers stoppen zoals Gianluigi Buffon en Daniele de Rossi. Het is niet makkelijk om hen op zo’n manier afscheid te moeten zien nemen. De band met deze spelers is heel sterk. In de nationale ploeg maakt het niet uit of je speelt voor Juventus, Napoli, AC Milan of AS Roma. Je bent één team en dat gevoel was vooral met deze spelers heel diep. We moeten nu vooral kijken naar de toekomst. Veel jonge spelers kunnen de komende drie jaar veel wedstrijdervaring opdoen zodat ze straks klaar zijn voor het EK."

De oersterke routinier zag de mislukte kwalificatie wel aankomen. "De laatste twee WK's zijn ook niet goed gegaan voor ons." De Squadra Azzurra werden toen in de poulefase uitgeschakeld. "Maar we moeten ook niet vergeten dat we wel twee goede EK’s (in 2012 en 2016, red.) hebben gespeeld. Ik wil daarom niet over een structureel probleem spreken."Volg ELFvoetbal
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Hamsik hoopt alsnog op lucratieve overstap naar China'
boulevard Laatste: Colombiaans naaktmodel steunt Real Madrid
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Er woedde een burgeroorlog bij de Nederlandse topclub waar ik speelde"
quiz Laatste: De Franz Beckenbauer Quiz!
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Annelie Alpert
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Oliver Kahn?
cultheld Laatste: Martin Drent: net zozeer Drent als Groninger
avonturiers Laatste: Avonturier Rick ten Voorde strijkt neer in IJslandse competitie
superelf Laatste: De SuperELF van Helmondse controleur Tommie van der Leegte
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <