Resultaten x
Buitenland

Hoe Liverpool na de Beatles weer een Fab Four heeft

Als Liverpool zich woensdagavond voor de achtste finales van de Champions League weet te plaatsen, heeft het dat niet te danken aan de achterhoede. Trainer Jürgen Klopp is er na twee jaar aan Merseyside nog niet in geslaagd om een solide defensie te formeren, getuige de dramatische ineenstorting in Sevilla. Nee, het is de voorhoede van Liverpool die de kastanjes uit het vuur haalt.
06-12-2017 16:00 door Jan Willem Spaans

Een gelijkspel tegen Spartak Moskou, hetgeen toch in de lijn der verwachtingen ligt, is voldoende voor de Reds om de vijfde Engelse vertegenwoordiger in de achtste finales worden – de dip van de Premier League lijkt daarmee ook enigszins over. Manchester City, Chelsea en Tottenham Hotspur wisten zich bovendien door lastige groepen te manoeuvreren. De ploeg van Klopp zou zich daarbij scharen, grotendeels door de Fab Four voorin. Een korte kennismaking voor de voorhoede  die na Paris Saint-Germain het meeste scoorde in het miljardenbal.

Mohamed Salah

De Egyptenaar werd recentelijk uitgeroepen tot de speler van de maand november van ESM. Wie hem heeft zien spelen zal er geen vragen over hebben. De zomeraanwinst die van AS Roma overkwam had in Engeland nog wat onafgemaakt werk: zijn periode bij Chelsea werd geen succes. Het beeld van een speler die sneller was dan goed voor hem was is intussen op fenomenale wijze aan gruzelementen geschoten. Nou ja, dat van die snelheid klopt wel, maar hij kan ook ontzettend goed voetballen. Zijn twaalf treffers zijn voorlopig voldoende voor de topscorerspositie in de Premier League. Iedereen die hem ziet spelen kan bovendien beamen dat hij naast treffers nog veel meer inbreng heeft.

Roberto Firmino

De Braziliaan met Japanse wortels gedijt voorlopig uitstekend in zijn positie als valse spits. Op zijn best kan hij de centrumverdedigers van de tegenstanders laten ‘zwemmen’, dan hebben ze geen idee hoe om te gaan met de zwervende aanvaller die overal ineens lijkt op te duiken. Ondanks zijn vijf goals in de groepsfase tot dusver is hij vermoedelijk niet de beste afmaker van het stel, maar zijn balvastheid maakt hem desondanks tot een cruciale schakel in de aanval. Is bovendien de enige Liverpool-aanvaller die regelmatig te betrappen is op het winnen van een kopduel.

Sadio Mané

Als hij op zijn best is, dan is de Senegalees simpelweg ongrijpbaar. Heeft evenals Salah een versnelling die ervoor zorgt dat geen enkele ploeg het in zijn hoofd zal halen om met teveel ruimte in de rug te verdedigen. Door een controversiële rode kaart en een blessure is zijn seizoen nog niet zo goed op gang gekomen als hij zelf graag zou zien. Tegen Brighton & Hove Albion bleef hij zaterdag zelfs aan de kant, maar eerder tegen Stoke had hij met een goal en een assist een groot aandeel in de zege. Vorig seizoen was hij goed voor een treffer per twee wedstrijden, niets lijkt een herhaling daarvan in de weg te staan als zijn lichaam het trekt.

Philippe Coutinho

De spelmaker bewijst wekelijks waarom Liverpool gewoon niet over een transfer wilde praten, met hoeveel Neymar-miljoenen FC Barcelona ook aan de poorten van Anfield stond te wapperen. De Braziliaan heeft gestaag de stap gezet naar de absolute top, tot op het punt dat hij een speler is die op een goede dag domweg niet te verdedigen is. Zijn spelinzicht wordt op waarde geschat door de razendsnelle voorhoede. Wie er in slaagt om die transportlijnen af te sluiten, moet dan weer hoeden voor zijn verbluffende afstandsschoten. In een eventuele knock-outfase zal hij toch de man moeten zijn die de ploeg bij de hand neemt.Volg ELFvoetbal
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United en Liverpool willen PSV-youngster Bergwijn'
boulevard Laatste: 'Bloedmooie vriendin Alli relaxed op strand'
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Alessandro Del Piero?
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ieder schouderklopje, iedere blik en iedere lach vertelt een heel verhaal"
cultheld Laatste: Cultheld Edmundo: het ontembare beest
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Zaira Nara
quiz Laatste: De Diego Costa Quiz!
superelf Laatste: Superelf jarige Joonas Kolkka: Van Niemi via Stam en Litmanen naar Elia
avonturiers Laatste: Avonturier Rick ten Voorde strijkt neer in IJslandse competitie
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <