Resultaten x
Buitenland

Waarom Arsenal een moeilijke middag bij West Bromwich Albion gaat krijgen

Arsenal gaat vandaag (zondag) om 17:30 uur op bezoek bij West Bromwich Albion. Het zijn de nummers zes en twintig van de Premier League die elkaar treffen. West Bromwich is op basis van de ranglijst kansloos tegen Arsenal, maar heeft gezien de onderlinge resultaten zeker een kans.
31-12-2017 12:45 door Gerd Jansen

West Bromwich Albion is inmiddels alweer een aantal seizoenen een vaste kracht in de Premier League. Vanaf het jaar 2010/2011 acteert het op het hoogste niveau én stond het vrijwel altijd in de middenmoot van Engeland. Alleen in het seizoen 2013/2014 eindigde West Bromwich op een plek in de degradatiezone. Plaats zeventien was toen de uiteindelijke stek, slechts een plekje boven een degradatieplek.

Arsenal wacht al sinds het seizoen 2003/2004 op een nieuw kampioenschap. The Gunners eindigden tussen dat jaar en het huidige seizoen niet lager dan de vijfde plek. Een sterke prestatie van Arsenal. Ook dit seizoen lijkt het vrijwel onmogelijk om de titel nog te veroveren. De achterstand op koploper Manchester City is al opgelopen tot 21 punten.

BALANS OVER DE LAATSTE TIEN JAAR

Aantal keren gespeeld 19
Winst West Bromwich Albion 3
Gelijk 2
Winst Arsenal 14
Doelpunten West Bromwich Albion 17
Doelpunten Arsenal 35

Ook al geven de statistieken weinig kansen voor West Bromwich Albion, de laatste twee ontmoetingen in eigen huis zullen de supporters van The Baggies hoopvol stemmen. In maart van dit jaar won het met 3-1 van Arsenal en ruim twee jaar geleden pakte het de overwinning door met 2-1 te winnen. Ook in de jaren ervoor verspeelde Arsenal een aantal keer punten en als het wist te winnen, dan was dat zeer moeizaam.

RECENTE RESULTATEN

West Bromwich Albion steekt niet in de allerbeste vorm. Van de laatste vijf wedstrijden werden er drie verloren en slechts tweemaal pakte het een punt. Wat alles nog minder hoopgevend maakt, is dat de laatste overwinning in de Premier League van 19 augustus dateert. Maar West Bromwich presteert opmerkelijk beter in thuiswedstrijden dan dat het buitenshuis doet. Zo werd er in dit seizoen in de competitie pas driemaal in het eigen stadion verloren.

Arsenal gaat dus op bezoek bij West Bromwich en opvallend is dat het in uitwedstrijden teleurstellende resultaten laat zien. Het pakte pas twaalf punten van de maximale dertig. Over het algemeen presteert Arsenal redelijk over de laatste wedstrijden. Met twee overwinningen en drie gelijke spelen zijn The Gunners over de afgelopen vijf wedstrijden ongeslagen. In de eerdere ontmoeting in dit seizoen won het van West Bromwich Albion. Het werd 2-0 in het Emirates Stadium.

De laatste wedstrijd in de Premier League van het jaar 2017 wordt zeker geen appeltje eitje voor Arsenal. Gezien de laatste onderlinge wedstrijden in West Bromwich en de prestaties in uitwedstrijden van Arsenal, kan het zeker een interessante wedstrijd worden. Maar wie er uiteindelijk met de punten vandoor gaat, dat is nog even afwachten.Volg ELFvoetbal
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United en Liverpool willen PSV-youngster Bergwijn'
boulevard Laatste: 'Bloedmooie vriendin Alli relaxed op strand'
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Alessandro Del Piero?
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ieder schouderklopje, iedere blik en iedere lach vertelt een heel verhaal"
cultheld Laatste: Cultheld Edmundo: het ontembare beest
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Zaira Nara
quiz Laatste: De Diego Costa Quiz!
superelf Laatste: Superelf jarige Joonas Kolkka: Van Niemi via Stam en Litmanen naar Elia
avonturiers Laatste: Avonturier Rick ten Voorde strijkt neer in IJslandse competitie
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <