Resultaten x
Buitenland

Wat is er nog over van het Leicester dat in 2016 de titel veroverde.

Het is al anderhalf jaar geleden dat Leicester City vriend en vijand verraste door de titel in de Premier League te veroveren. Wat is er nog over van dit stuntteam. Volgde er een leegloop of bleef de club goed presteren?
01-01-2018 08:00 door Thijs de Bruijn

Transfers

Na het successeizoen werd er een leegloop vanuit Leicester verwacht. De schade bleef voor de Engelsen echter beperkt. Alleen coach Claudio Ranieri en sterspeler N'golo Kanté besloten het stuntteam te verlaten. Ranieri is inmiddels coach van FC Nantes en Kanté is een sterkhouder geworden in de selectie van Chelsea. Leicester had door het kampioenschap naam gemaakt en kon dus betere spelers aantrekken. Zo werden Islam Slimani en Ahmed Musa naar de club gelokt. De nieuwe aanwinsten konden hun verwachtingen niet naleven en Leicester bleef met bijna exact dezelfde opstelling spelen in het nieuwe seizoen. Uiteindelijk eindigde Leicester City in 2017 stabiel in de middenmoot. Maar de twaalfde plek was vergeleken met het kampioenschap redelijk teleurstellend te noemen. 

Ook deze zomer vertrokken weinig basisspelers uit het kampioensteam. Alleen middenvelder Danny Drinkwater besloot een punt te zetten achter zijn tijd in Leicester. Chelsea nam de Engelsman over om het middenveld te versterken. Maar ook in deze transferzomer haalde Leicester nieuwe spelers binnen. Met als kers op de taart Sevilla-middenvelder Iborra. 

Opstelling op dit moment

                                                                        

Vardy                                                                                                 

                 Albrighton                                     Gray                                    Mahrez                                                                       

                                                 King                                      Ndidi

 

Chilwell                          Morgan                                                 Maguire                              Simpson 

                                                                    Schmeichel

Als we naar de huidige opstelling van Leicester kijken zien we dat de opstelling uit het kampioensjaar opvallend intact is gebleven. In de basiself staan slechts drie nieuwelingen opgesteld. Demarai Gray, Wilfred Ndidi en Harry Maguire zijn nieuwe gezichten in de selectie van Leicester. De andere negen spelers speelden ook al bij Leicester in het kampioensjaar. Nieuwelingen Iborra, Musa en Slimani krijgen geen kans en zitten wekelijks op de bank. 

Leicester kende dit seizoen een stabiele seizoensstart en bezet op dit moment de achtste plek. De titel leek dan ook een incident. De mindere resultaten zouden ook door het vertrek van Kanté en Ranieri kunnen komen. Toch is het voor een club als Leicester lastig om een paar jaar achter elkaar mee te doen met de top. Vanavond speelt Leicester tegen Huddersfield. Leicester is favoriet in de wedstrijd tegen de promovendus en hoopt door een overwinning aansluiting te vinden met de top zeven van de Premier League.Volg ELFvoetbal
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United en Liverpool willen PSV-youngster Bergwijn'
boulevard Laatste: 'Bloedmooie vriendin Alli relaxed op strand'
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Alessandro Del Piero?
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ieder schouderklopje, iedere blik en iedere lach vertelt een heel verhaal"
cultheld Laatste: Cultheld Edmundo: het ontembare beest
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Zaira Nara
quiz Laatste: De Diego Costa Quiz!
superelf Laatste: Superelf jarige Joonas Kolkka: Van Niemi via Stam en Litmanen naar Elia
avonturiers Laatste: Avonturier Rick ten Voorde strijkt neer in IJslandse competitie
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <