Resultaten x
Buitenland

Patrick Cutrone, de nieuwe Inzaghi in Milaan

Patrick Cutrone krijgt dit seizoen de kans in het eerste van AC Milan. Vreemd is dat niet, zijn talent wordt in Italië al jarenlang de hemel in geprezen. ELF Voetbal nam de jongeling onder de loep, die als voorbeeld Filippo Inzaghi heeft.
01-01-2018 10:39 door Thijs de Bruijn

Eerste seizoenshelft

De negentienjarige Cutrone maakte zijn debuut aan het einde van vorig seizoen. Hij mocht de laatste minuten tegen Bologna spelen. Maar aan het begin van dit seizoen bleek al snel dat de inmiddels ontslagen Vincenzo Montella meer speeltijd aan Cutrone zou geven. De spits speelde alle wedstrijden in de Europa League kwalificatie en hij mocht bij de eerste competitiewedstrijd vanaf de aftrap beginnen. Zijn basisdebuut in de competitie leverde al meteen een doelpunt op. Ook gedurende het seizoen bleef het talent kansen krijgen. Dat kwam mede door de tegenvallende resultaten van nieuweling André Silva. De Portugees bracht bij zijn komst hoge verwachtingen met zich mee, maar hij heeft moeite met het maken van doelpunten. Iets wat Cutrone wat makkelijker afgaat. De Italiaan maakte al negen doelpunten in 24 wedstrijden. De middenvelder had slechts zeven basisplaatsen en maakte dus veel doelpunten uit invalbeurten. Een echt spitseninstinct heeft deze jongeling dus. Net als zijn grote voorbeeld, clubheld en jeugdheld Filippo Inzaghi. Maar de spits heeft ook een zwak voor Robin van Persie en Alvaro Morata.

Gattuso

De opvolger van Montella werd Gennaro Gattuso. De spijkerharde middenvelder van vroeger lijkt nog meer geloof in het talent van zijn landgenoot te hebben. De afgelopen twee competitiewedstrijden mocht Cutrone de volle negentig minuten spelen. Het opstellen van Cutrone is één van de vernieuwingen die Gattuso in het team doorvoerde. Voorlopig gaat het nog niet beter met AC Milan. De club bezet de elfde plek en het halen van de Champions League lijkt onmogelijk.Volg ELFvoetbal
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United en Liverpool willen PSV-youngster Bergwijn'
boulevard Laatste: 'Bloedmooie vriendin Alli relaxed op strand'
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Alessandro Del Piero?
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ieder schouderklopje, iedere blik en iedere lach vertelt een heel verhaal"
cultheld Laatste: Cultheld Edmundo: het ontembare beest
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Zaira Nara
quiz Laatste: De Diego Costa Quiz!
superelf Laatste: Superelf jarige Joonas Kolkka: Van Niemi via Stam en Litmanen naar Elia
avonturiers Laatste: Avonturier Rick ten Voorde strijkt neer in IJslandse competitie
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <