Resultaten x
Buitenland

Hoe de carrière van Jeremy Menez (30) op een dieptepunt afstevent

Mocht Jeremy Menez daadwerkelijk de overstap maken van Antalyaspor naar Club America, dan zou dat een nieuw dieptepunt in zijn carrière betekenen. Zijn Turkse avontuur, dat tot 2020 zou moeten duren, loopt dan definitief uit op een deceptie.
03-01-2018 16:24 door Cas Broxterman

Menez heeft tot dusver zeven wedstrijden achter de rug in de Turkse competitie. Zijn komst naar Antalyaspor was veelbelovend. Met ervaring op zak bij clubs als Paris Saint-Germain, AC Milan en AS Roma zou hij een van de sleutelspelers moeten worden. Het lukte hem vooralsnog niet om te scoren of een assist af te leveren.

Laatste station

Antalyaspor telde in de zomer van 2017 anderhalf miljoen euro neer om Menez van Girondins de Bordeaux over te nemen. De club deed hem met alle liefde van de hand. De Franse aanvaller tekende in Turkije een contract tot medio 2020. Het had zijn laatste station kunnen zijn in een kleurrijke carrière, maar na een half jaar lijkt hij de club al de rug toe te keren.

Menez wordt nadrukkelijk in verband gebracht met Club America. En die club mag hem bij Antalyaspor naar verluidt voor een zacht prijsje ophalen. Club America zou tweehonderdvijftigduizend euro verlangen voor de speler; 1,25 miljoen euro minder dan de transfersom van afgelopen zomer.

Betere tijden

Op jongere leeftijd kende Menez een stuk betere tijden. AS Roma pikte hem in de zomer van 2008 voor twaalf miljoen euro op bij AS Monaco.Drie jaar later telde Paris Saint-Germain acht miljoen euro neer om hem over te nemen van Roma. Nog eens drie jaar later verliet hij Parijs om zijn geluk te beproeven bij AC Milan.

Menez speelde tot dusver 24 wedstrijden in de Franse nationale ploeg. Op de manier hoe zijn carrière zich nu ontwikkelt, lijkt het er niet op dat hij ooit nog internationale duels speelt. Met zijn stap naar Antalyaspor had hij daar in principe al naar gesolliciteerd. Kiest hij voor Club America, waar Luuk de Jong ook wordt genoemd als mogelijke aanwinst, dan raakt hij nog verder buiten beeld bij Les Bleus.Volg ELFvoetbal
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United en Liverpool willen PSV-youngster Bergwijn'
boulevard Laatste: 'Bloedmooie vriendin Alli relaxed op strand'
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Alessandro Del Piero?
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ieder schouderklopje, iedere blik en iedere lach vertelt een heel verhaal"
cultheld Laatste: Cultheld Edmundo: het ontembare beest
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Zaira Nara
quiz Laatste: De Diego Costa Quiz!
superelf Laatste: Superelf jarige Joonas Kolkka: Van Niemi via Stam en Litmanen naar Elia
avonturiers Laatste: Avonturier Rick ten Voorde strijkt neer in IJslandse competitie
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <