Resultaten x
Buitenland

Waarom The Steel City Derby altijd de moeite waard is

Het Engelse voetbal kent veel fantastische wedstrijden en The Steel City Derby is er daar natuurlijk een van. Vrijdagavond treffen Sheffield United en Sheffield Wednesday elkaar op Bramall Lane.
12-01-2018 11:00 door Bob van Dijk

De strijd tussen de twee clubs uit Sheffield wordt in Engeland gezien als een van de mooiste derby's. Beide clubs spelen dit seizoen in het Championship en daarin wordt verschillend gepresteerd. Thuisclub Sheffield United is bezig aan een prima seizoen en staat met 42 punten op de zevende plaats. Daarmee heeft de ploeg van manager Chris Wilder uitzicht op een plekje in de play-offs voor promotie naar de Premier League. Rivaal Sheffield Wednesday is bezig aan een anoniem seizoen op het tweede niveau van Engeland en staat met dertig punten op de zestiende plaats. Bij The Owls staan de Nederlanders Joost van Aken en Glenn Loovens onder contract.

Eerder dit seizoen boekte Sheffield United een fraaie zege in Hillsborough Stadium. In het hol van de leeuw wonnen The Blades met 2-4. Inmiddels is er echter nog een Nederlander neergestreken bij Sheffield Wednesday en aan hem de taak om het tij te keren. Jos Luhukay werd begin dit jaar namelijk aangesteld als nieuwe manager door voorzitter Dejphon Chansiri. Zijn eerste wedstrijd is dus de kraker tegen Sheffield United. "Vrijdag is een speciale wedstrijd voor iedereen", vertelt Luhukay op de website van Wednesday. Over de slechte resultaten onder zijn voorganger wil Luhukay niet praten. "Ik wil niet praten over het verleden, maar het team vooruit helpen."

Ondanks de grote rivaliteit hebben beide clubs ook iets gemeen. Sheffield United (1889) en Sheffield Wednesday (1867) hebben een lange historie, maar werden opgericht als cricketclub. Het voetbal diende om de spelers in de wintermaanden bij elkaar te houden. Inmiddels is dat wel anders en ontlopen beide clubs elkaar weinig wat onderling resultaat betreft. In totaal speelden The Blades en The Owls 128 keer tegen elkaar. United won 46 keer en Wednesday trok 42 keer aan het langste eind. De thuisploeg heeft ook vrijdagavond de beste papieren. Toch verloren beide clubs dit seizoen even vaak. De kemphanen gingen tien keer ten onder.


 Volg ELFvoetbal
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United en Liverpool willen PSV-youngster Bergwijn'
boulevard Laatste: 'Bloedmooie vriendin Alli relaxed op strand'
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Alessandro Del Piero?
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ieder schouderklopje, iedere blik en iedere lach vertelt een heel verhaal"
cultheld Laatste: Cultheld Edmundo: het ontembare beest
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Zaira Nara
quiz Laatste: De Diego Costa Quiz!
superelf Laatste: Superelf jarige Joonas Kolkka: Van Niemi via Stam en Litmanen naar Elia
avonturiers Laatste: Avonturier Rick ten Voorde strijkt neer in IJslandse competitie
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <