Resultaten x
Buitenland

De tijd dringt voor Theo Walcott

Twaalf jaar geleden maakte Theo Walcott voor tien miljoen euro de overstap van Southampton naar Arsenal. Wat een fantastische carrière moest worden als Gunner, dreigt uit te draaien op een vertrek via de achterdeur. Kan het voormalig wonderkind van The Saints zijn loopbaan nog redden?
12-01-2018 16:30 door Tim Lauwers

Toen Theo Walcott in de winter van 2006 Southampton verruilde voor Arsenal, reageerden de fans van The Gunners alsof ze de toekomstig beste speler ter wereld in huis hadden. Walcott maakte indruk bij The Saints met zijn fenomenale snelheid en goede dribbels, waardoor Arsène Wenger geen moment aarzelde om hem naar Londen te halen. Zijn eerste seizoenen bij Arsenal verliepen ronduit vlekkeloos en The Gunners hadden een absoluut goudhaantje in huis. Toen Walcott in het seizoen 2012/13 ook nog een eindproduct toevoegde aan zijn repertoire en tot veertien treffers en twaalf assists kwam in de Premier League, konden de fans hun geluk helemaal niet meer op. Wat het begin leek van een doorbraak op het allerhoogste niveau, bleek slechts het begin van een mindere periode. In de twee volgende seizoenen kwam Walcott tot slechts 27 Premier League-duels in totaal en kreeg de snelheidsduivel steeds meer kritiek te verduren. Na een degelijk laatste jaar hoopte Walcott dit seizoen weer voor te komen in de plannen van Wenger, maar niets bleek minder waar. De Engelsman kwam slechts vijf keer in actie in de Premier League en moet het verder doen met optredens in de EFL Cup, de FA Cup en de Europa League. De tijd begint inmiddels te dringen voor de 28-jarige aanvaller. 

Terugkeer?

Een terugkeer bij Southampton is een van de serieuze opties om de carrière van Walcott uit het slop te trekken. De voormalig international doorliep eerder de jeugdopleiding van The Saints en kwam tot 22 optredens in het eerste elftal voor Arsenal de portefeuille trok voor het jonge talent. Southampton maakt met twintig punten uit 22 wedstrijden een teleurstellend seizoen door en bekleedt momenteel de zeventiende plaats, één plek boven de gevreesde degradatiestreep. De ploeg van Mauricio Pellegrino kan een flinke kwaliteitsinjectie dan ook goed gebruiken.

Toffees

Walcott werd de afgelopen dagen veelvuldig in verband gebracht met een transfer naar Everton. Sam Allardyce, manager van The Toffees, heeft de geruchten vrijdag bevestigd op een persconferentie. Het zou gaan om een definitieve overstap ter waarde van een slordige 25 miljoen euro. Allardyce zou de snelheid en andere kwaliteiten van Walcott dolgraag aan zijn selectie willen toevoegen, zo vertelde hij op de persconferentie. De pijlsnelle buitenspeler kan in Liverpool de vervanger worden van Kevin Mirallas, wie na een teleurstellende seizoensstart wordt verhuurd aan Olympiakos. Of Walcott nu terugkeert bij Southampton of gaat voor een nieuw avontuur bij Everton, de rechtsbuiten zal er alles aan moeten doen om in aanmerking te komen voor het WK in Rusland. De 28-jarige Engelsman hoopte dit seizoen op een basisplaats bij The Gunners, maar kwam tot dusver tot slechts vijf optredens in de Premier League. In totaal speelde Walcott niet meer dan 49 minuten in de competitie. Het is nu of nooit voor de voormalig groeibriljant. Volg ELFvoetbal
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United en Liverpool willen PSV-youngster Bergwijn'
boulevard Laatste: 'Bloedmooie vriendin Alli relaxed op strand'
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Alessandro Del Piero?
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ieder schouderklopje, iedere blik en iedere lach vertelt een heel verhaal"
cultheld Laatste: Cultheld Edmundo: het ontembare beest
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Zaira Nara
quiz Laatste: De Diego Costa Quiz!
superelf Laatste: Superelf jarige Joonas Kolkka: Van Niemi via Stam en Litmanen naar Elia
avonturiers Laatste: Avonturier Rick ten Voorde strijkt neer in IJslandse competitie
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <