Resultaten x
Buitenland

Van Pirlo tot Conte: heel Italië huilt om Astori

Italië is in zak en as. Een nieuwe zetelverdeling in het parlement, wat maakt het allemaal uit? De gedachten van ieder zijn bij de overleden Fiorentina-captain Davide Astori. En wat komen Italianen dan met prachtige steunbetuigingen op de proppen. Een rondje langs de diverse social media-accounts en interviews.
05-03-2018 18:00 door Nick de Jager

We beginnen maar gelijk met een hele indrukwekkende. Bij Fiorentina deelde Astori het hart van de defensie met German Pezzella. De Argentijn is compleet teneergeslagen.

 

A post shared by German Pezzella (@germanpezzella) on

"Ik heb geen woorden om te beschrijven wat ik voel. Vanaf de eerste dag stond je aan mijn zijde, hielp je mij en gaf je mij advies. Een oprechte en eerlijke man, die alles voor zijn teamgenoten deed", begint Pezzella zijn betoog. "Ik heb zo veel van je geleerd en mijn ziel huilt als hij bedenkt dat ik nooit meer naast je zal staan, terwijl we doen waar we van houden en ik geniet van jouw aanwezigheid. Dankjewel voor alles AANVOERDER, je zal altijd aanwezig zijn VRIEND."

Maldini

Soms wordt de betekenis van de uitgesproken woorden al vertienvoudigd, omdat een bepaald iemand ze zeggen. Paolo Maldini, voormalig keizer van de Italiaanse defensie, heeft die kracht.

"Hallo Davide, het leven is soms erg hard, er zijn geen woorden om troost in te vinden, er zijn niet genoeg tranen om te rouwen om jouw verdwijning. Rust zacht kampioen", aldus Maldini.

Conte

Ook voor Antonio Conte was het niet makkelijk. Voor afgaand aan de wedstrijd tegen Manchester City stond hij, zijn tranen net bedwingend, de camera's van Sky Sports te woord over Astori. 

"Dit is een tragedie. Het nieuws doet me pijn. Het is heel moeilijk om hierover te praten", aldus Conte. "Ik had hem bij het nationale team. He was een fantastische man - een goede speler, maar in het speciaal een fantastische man. Ik voel heel erg mee met zijn familie, want hij was pas 31 jaar oud. Het is heel lastig om deze situatie uit te leggen."

Pirlo

De steunbetuiging van Andrea Pirlo is vergelijkbaar met die van Maldini: kort, maar o zo krachtig.

"Geen woorden. Uiteindelijk vertrekken de besten altijd. Goede reis, mijn vriend. RIP", schreef de voormalige stilist van het Italiaanse nationale elftal.

Buffon

Je hebt mooie steunbetuigingen, indrukwekkende steunbeteugingen en je hebt wat hieronder staat. Twee woorden: Gianluigi Buffon. 

"Hallo lieve Asto, ik toon bijna nooit publiekelijk mijn gedachten over een persoon, omdat ik altijd dacht dat de schoonheid en uniekheid van relaties, wederzijds respect en affectie, niet geëxploiteerd of toegegooid moeten worden naar degenen die niet de fijnheid hebben om die banden te respecteren", gelooft de sluitpost van Juventus. "In jouw geval, maak ik een uitzondering op de regel, omdat jij een jonge vrouw hebt en familiegenoten die rouwen, maar vooral omdat jouw kleine meisje (Astori was net vader geworden van een dochter, red.) verdient te weten dat haar vader in alle opzichten een perfect persoon was, een groots perfect persoon."

"Jij was de beste uitdrukking van een oude, voorbijgegane wereld, waarin waardes als altruïsme, elegantie, educatie en respect voor anderen nog heersten. Jij was een van de beste mensen die ik in de sport ben tegengekomen. Rust zacht."Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 3 2019Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
transfergeruchten Laatste: 'Marcel Keizer verliest uitblinker Bruno Fernandes aan Manchester United'
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <