Resultaten x
Buitenland

Hoe Richairo Zivkovic zich met vallen en opstaan manifesteert in Oostende

In de laatste seconden van de wedstrijd tegen AA Gent van afgelopen weekend toonde Richairo Zivkovic zijn waarde voor KV Oostende met de winnende goal. Het was voor hem de bekroning op een vruchtbare maand waarin hij volledig terug in beeld kwam bij het eerste elftal.
08-03-2018 17:51 door Cas Broxterman

Over het algemeen is het wisselvalligheid troef sinds Zivkovic in de zomer een overstap maakte van Ajax naar KV Oostende. De Belgen betaalden 1,2 miljoen euro voor hem. Hij mocht gelijk twee keer invallen in de Europa League-voorrondes tegen Olympique Marseille, maar kon sindsdien maar mondjesmaat zijn waarde bewijzen.

Het had mede te maken met een hamstringblessure die hem wekenlang aan de kant hield.  Hij had voor die tijd pas één keer in de basisopstelling gestaan in de Belgische competitie. Zivkovic moest precies op het moment dat hij nog veel te bewijzen had als zomeraankoop lang toekijken. En bij zijn terugkeer in de selectie zat hij weer een aantal keer op de reservebank.

Goal
Zivkovic scoorde op 5 november 2017 zijn eerste competitiegoal voor Oostende tegen Zulte Waregem. Die wedstrijd werd met 4-2 gewonnen. Pas op 9 december van dat jaar werd hij voor het eerst sinds zijn rentree op een basisplek getrakteerd. Tegen KV Mechelen werd hij in de spits gezet.

Behoudens een wedstrijd die hij vanwege lichte klachten aan zich voorbij liet gaan bleef Zivkovic na de winterstop het vertrouwen krijgen in de Versluys Arena. Wel moest hij dat in verschillende rollen zien uit te betalen. Zivkovic speelde in een maand tijd als linksbuiten, schaduwspits en centrumspits.

Aangezien hij tegen Antwerp niet wist te scoren als spits, zat hij op 24 februari tegen Sint Truiden ineens weer op de bank. Twintig minuten voor tijd viel hij in. Oostende bleef in die wedstrijd voor de vierde keer op rij ongeslagen. Uit bij AA Gent leek daar een gelijkspel aan toe te worden gevoegd.

Voldoende

Zivkovic dacht er anders over. Aan een invalbeurt in de 88ste minuut kon hij alsnog van waarde zijn voor Oostende. Bij een 2-2 stand kreeg hij diep in de blessuretijd een balletje van Fernando Canesin. Geen twijfel, schieten: zijn rechtervoet plaatste de bal tegen de touwen. En dat bleek voldoende voor drie punten.

Ook al leek de 21-jarige jeugdinternational even zijn plek kwijt te zijn, komt hij toch weer boven drijven. Met de belangrijke goal tegen Gent van afgelopen weekend bewees hij in ieder geval dat hij nog niet hoeft te worden afgeschreven.

 Volg ELFvoetbal
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Hamsik hoopt alsnog op lucratieve overstap naar China'
boulevard Laatste: Colombiaans naaktmodel steunt Real Madrid
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Er woedde een burgeroorlog bij de Nederlandse topclub waar ik speelde"
quiz Laatste: De Franz Beckenbauer Quiz!
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Annelie Alpert
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Oliver Kahn?
cultheld Laatste: Martin Drent: net zozeer Drent als Groninger
avonturiers Laatste: Avonturier Rick ten Voorde strijkt neer in IJslandse competitie
superelf Laatste: De SuperELF van Helmondse controleur Tommie van der Leegte
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <