Resultaten x
Buitenland

Hoe de Old Firm langzaamaan weer begint te leven

In oktober nog berichtte uw blad over de levensgrote kloof tussen Rangers en Celtic. De vorige keer dat de twee elkaar troffen op Ibrox, was die ook zichtbaar. Gedreven op een wolk van enthousiasme, verlangen en haat ging Rangers een helftje mee, om uiteindelijk stilletjes naar de slacht te worden geleid. Zondag bekampen ze elkaar weer in hetzelfde stadion, en de kloof is zienderogen geslonken.
08-03-2018 18:56 door Jan Willem Spaans

Heeft Rangers de boel op orde?

Op het veld wel. Waar ze het seizoen ingeleid werden door de sympathieke, maar aan alle kanten onnozelheid uitstralende Pedro Caixinha, heeft nu voormalig jeugdtrainer Graeme Murty de touwtjes strak in handen. In 2018 zijn de resultaten tot nu toe uitstekend te noemen, misschien ook omdat de club zich eindelijk eens adequaat versterkte in januari. Achterin heeft Russell Martin een schat aan ervaring meegenomen, terwijl spits Jason Cummings de ballen er beter inschiet dan de aanvallers die de club uit alle windstreken en voor vele miljoenen haalde in de afgelopen jaren.

Het regent doelpunten, waardoor de Gers nu weer duidelijk tweede staan in de Schotse Premier League. De achterstand op leider Celtic bedraagt nog zes punten, met de aantekening dat de Hoops nog een wedstrijd tegoed hebben. Zondag winnen betekent eigenlijk dat Schotland gewoon een daadwerkelijke titelrace heeft. Rangers zou nog steeds outsider zijn, maar dat is al meer dan verwacht werd. Op het veld loopt het dus weer beter, een sluitende begroting maken is nog steeds te hoog gegrepen. De 54-voudig kampioen slaagt er nog steeds niet in om de begroting sluitend te krijgen. Dat veel van hun betere spelers huurlingen zijn, helpt niet mee.

Kleine scheurtjes in het Celticbastion

Het ten in a row van de Celtic-fans was niet van de lucht. Ze hadden met 0-2 gewonnen op Ibrox en het klasseverschil was onmetelijk groot geweest, vooral in de tweede helft. Vijf kampioenschappen op rij waren er al, de zesde was in de maak en tien op rij was haalbaar, toch? Het grootste gevaar kwam nog van Aberdeen. En ze hadden daar de beste speler weggekaapt en hem op de bank gezet. Dit seizoen is met Ryan Christie een Celtic-huurling de beste speler op Pittodrie, de thuisbasis van Aberdeen. Het was moeilijk te zien hoe iemand ze ging stoppen.

Er moet geen misverstand bestaan: Celtic is nog steeds de favoriet voor de landstitel, maar de ploeg van Brendan Rodgers liep in de afgelopen maanden wel de nodige scheurtjes op. Het Europese avontuur begon met een 0-3 op het veld van Anderlecht hoopvol, maar de zege in België was een opmaat naar een lange reeks nederlagen. De ongeslagen status ging eraan en wel met 4-0 bij Hearts, waarna de ploeg van Brendan Rodgers ook op het veld van Kilmarnock nog een keer de boot inging.

Het is al maandenlang knarsetanden voor de ploeg van Parkhead. Het wondervoetbal van vorig seizoen kan bij lange na niet worden gereproduceerd. Het is voor de Bhoys, met Dorus de Vries door langdurige absentie van Craig Gordon in het doel, zaak om op Ibrox de orde te herstellen. Als Rangers voor het eerst sinds hun ondergang kunnen winnen, is de geest uit de fles en de titelstrijd open. Zondagmiddag om 13:00 is een belangrijke afspraak.Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 3 2019Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
transfergeruchten Laatste: 'Marcel Keizer verliest uitblinker Bruno Fernandes aan Manchester United'
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <