Resultaten x
Buitenland

Werder Bremen maakt zich op voor 'zespuntenduel'

Met de degradatiekraker Werder Bremen - 1. FC Köln vanavond op het programma, kan Die Werderaner een flinke slag slaan naar lijfsbehoud in de Bundesliga. En dat terwijl de club enkele seizoenen geleden nog steevast in de top van de Bundesliga speelde. Gaat Werder Bremen het vege lijf redden tegen 1. FC Köln?
12-03-2018 14:30 door Marc Gunterman

Het lijkt een gebed zonder eind te worden voor traditionvereine Werder Bremen en 1. FC Köln. Beide ploegen hebben al jaren geen stabiliteit in de Bundesliga en moeten dit seizoen tot de laatste speeldag strijden voor handhaving. Het gaat Werder Bremen iets gemakkelijker af dan die GeiBböcke uit KölnMet een troosteloze laatste plaats en slechts zeventien punten, loert een degradatie naar een niveau lager. In de vorige speelronde, tegen VfB Stuttgart, leek 1. FC Köln met de driepunter aan de haal te gaan, maar de Zuid-Duitsers knokten zich terug in het duel en zegevierden uiteindelijk met 2-3. Het werd dus weer geen overwinning voor 1. FC Köln. Het welbekende fenomeen, genaamd het degradatiespook, lijkt Köln meer in de hek te gaan hijgen dan ooit tevoren. Maar de mannen van trainer Stefan Ruthenbeck houden hoop. Al is die hoop klein. Indien er vanavond wordt gewonnen in het Weserstadion dan is er met acht duels te spelen nog van alles mogelijk.

'Europees' Werder

Werder Bremen heeft op Europees vlak de laatste seizoenen het nodige moeten inleveren. De laatste keer dat Werder Europees voetbal speelde was in het seizoen 2010/2011. Het speelde zelfs Champions League voetbal tegen FC Twente, Internazionale en Tottenham Hotspur. En in het seizoen 2009/2010 bereikte Werder nog de finale van de UEFA Cup. Maar de finale ging verloren tegen Shakhtar Donetsk. Om nog wat meer zout in de wonden te strooien voor de club en haar fans, dateert het laatste landskampioenschap van de club alweer uit 2004. Werder en haar fans denken allang niet meer aan een eventueel kampioenschap of Europese overwintering. De club en haar fans beseffen dat de club anno nu ieder jaar moet strijden voor lijfsbehoud in de Bundesliga. Datzelfde geldt eigenlijk voor HSV, dat ook diep is afgezakt en alle zeilen moet bijzetten voor handhaving.

Trainerskerkhof

Veel clubs hebben moeite om een trainer voor langere tijd aan zich te binden, maar sommigen slaan wel degelijk door. Denk aan Valencia dat de laatste tien seizoenen maar liefst vijftien trainers heeft gehad. Ronald Koeman zat slechts een half jaartje in dienst bij Los Che. Maar ook Werder Bremen heeft er een handje van. De laatste vier seizoenen passeerden ook liefst vier trainers de revue in de Hansestadt. Voordat Bremen met de menigte meeliep en het een soort trainerskerkhof werd, was Thomas Schaaff 632 (!) wedstrijden de verantwoordelijke voor Die Grün-WeiBen. Met de sinds oktober verantwoordelijke Florian Kohfelt aan de leiding, strijdt Werder Bremen vanavond (maandag) om 20.30 uur tegen rode lantaarndrager 1. FC Köln voor direct lijfsbehoud. Iets wat de club sinds 1990 niet meer gewend is.

 Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 12 2018Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Richard Jensen (Roda JC Kerkrade)
transfergeruchten Laatste: 'Ajax zit achter Nigeriaans supertalent aan'
boulevard Laatste: Mevrouw Rugani schittert op Kerstbal Juventus
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Niklas Tarvajärvi?
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Fortuna Sittard
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Adriana Pozueco
cultheld Laatste: Lord Bendtner: edelman in onderbroek
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <