Resultaten x
Buitenland

Wat is er toch allemaal aan de hand in de Griekse Super League?

Roemruchte clubs als Olympiakos Piraeus, PAOK Saloniki, Panathinaikos FC en AEK Athene kent iedereen wel. Wie ze aan het werk wil zien, moet voorlopig even geduld hebben. De Griekse Super League ligt voorlopig namelijk stil.
13-03-2018 10:00 door Bob van Dijk

Aanleiding zijn ongeregeldheden tijdens de kraker tussen PAOK Saloniki en AEK Athene. In de slotfase dacht de thuisploeg alsnog met de drie punten aan de haal te gaan, maar de scheidsrechter van dienst keurde die treffer na overleg met zijn assistent af. Toen waren de rapen gaar in het Toumbastadion van Thessaloniki. Voorzitter Ivan Savvides was zo boos dat hij met een vuurwapen het veld op rende om te protesteren bij de scheidsrechter. Het duel heeft na de veld bestorming  twee uur stilgelegen. Daarna meldde de scheidsrechter dat hij de treffer toch goedkeurde. Vervolgens weigerde AEK de resterende minuten uit te spelen.

Een hoop commotie dus bij de topper tussen de ploegen van R?zvan Lucescu en José Morais. Reden genoeg voor de Griekse minister van sport Georgios Vassiliadis om keihard in te grijpen. Hij heeft namelijk besloten de hoogste afdeling van het Griekse voetbal per direct wordt stilgelegd. De maatregel geldt voor onbepaalde tijd. "Dit extreme gedrag vraagt om buitengewone maatregelen", aldus de minister. "We staan voor moeilijke beslissingen, maar die zullen we nemen. Mogelijk in overleg met de UEFA."

Het is overigens zeker niet het eerste incident in de Griekse Super League. Eind februari werd de wedstrijd tussen PAOK Saloniki en Olympiakos Piraeus afgelast na een incident met trainer Óscar García. Hij zou geraakt zijn door een kassarol, die door een toeschouwer in zijn richting was gegooid. Spelers en arbitrage bleven vervolgens ruim twee uur na het geplande aanvangstijdstip in de kleedkamers en hadden geluk dat er veel politie op de been was. De politie moest traangas gebruiken om te voorkomen dat fans de kleedruimten bestormden.

Het is eigenlijk heel erg zonde dat de competitie in Griekenland voorlopig is gestopt. De titelstrijd is namelijk bijzonder spannend dit seizoen. Koploper AEK Athene heeft na 24 wedstrijden 54 punten verzameld en blijft Olympiakos vooralsnog voor. Die club bezet de tweede plaats met vijftig punten uit 25 duels. PAOK Saloniki staat door het gestaakt duel met AEK ook nog op 24 wedstrijden en heeft 49 punten bij elkaar gesprokkeld. Atromitos bezet met 47 punten uit 25 wedstrijden de vierde plek. Panathinaikos FC kent een zeer teleurstellend seizoen en staat slechts achtste. Olympiakos Piraeus (-3), PAOK Saloniki (-3) en Panathinaikos FC (-2) kregen eerder al punten in mindering.Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 12 2018Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Richard Jensen (Roda JC Kerkrade)
transfergeruchten Laatste: 'Ajax zit achter Nigeriaans supertalent aan'
boulevard Laatste: Mevrouw Rugani schittert op Kerstbal Juventus
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Niklas Tarvajärvi?
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Fortuna Sittard
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Adriana Pozueco
cultheld Laatste: Lord Bendtner: edelman in onderbroek
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <