Laatste nieuws
10.20Wilfred Genee vreest voor vertrek van Johan Derksen: 'Ik denk dat ze hem eruit flikkeren'
10.15Column Vivianne Miedema | Bij Arsenal verdiende ik geen tonnen, maar ik kon voor het eerst wel makkelijker leven
10.13Ajax-talent openhartig over kritiek en mental coaching: 'Lat lag altijd te hoog'
10.07Union Berlin ontvangt verschillende boetes: club blijft achter fans staan
10.05FC Groningen mag hopen: international droomt van terugkeer
09.58Hartverwarmende video van Ajax-spits gaat viraal: ‘Brobbey is cultureel erfgoed’
09.50'Manchester City troeft concurrentie af en strikt Amerikaans wonderkind (14)'
09.50FC Utrecht hengelt Excelsior-verdediger Siebe Horemans transfervrij binnen
09.48FC Utrecht slaat toe en legt Excelsior-smaakmaker voor drie jaar vast
09.47Amerikaanse aandeelhouders trekken zich terug uit FC Den Bosch
09.40RKC en hoofd scouting lijnrecht tegenover elkaar: transfer resoluut geweigerd
09.30FC Utrecht kaapt transfervrije Horemans weg bij Excelsior
09.25Cannavaro zag Napoli-droom uiteenspatten: 'Had het gratis gedaan'
09.13Volksfeest barst los in Georgië na historische prestatie: ‘Deze spelers zijn helden, ze hebben het volk verenigd’
09.05Deelname EK allerminst zeker na duel met Schotland: ‘Licht staat op oranje’
09.02DFB deelt Union Berlin vier boetes tegelijk uit voor tennisballenacties
08.59'Ten Hag vindt gedroomde verdediger: United bereid afkoopsom te betalen'
08.50Mertens (36) komt terug op eerdere uitspraken: 'Zou dom zijn om te stoppen'
08.45Spaanse bond schorst voormalig Ajax-speler die Jennifer Hermoso zou hebben gedwongen om te liegen
08.31Spaanse bond schorst ex-Ajacied die Hermoso zou hebben gedwongen te liegen
08.30'Manchester United wil clausule Juve-verdediger benutten'
08.29Hoe PSV'er Mauro Júnior uitgroeide tot publieksspeler: ‘Je kunt een slechte dag hebben, maar vechten kan altijd’
08.14Is Pepijn Lijnders echt een optie voor hoofdtrainerschap bij Ajax? ‘Calma peeps’
08.05Vink waarschuwt Koeman: 'Niet de spelers zoals Feyenoord of Duitsland'
08.00Het AZ-talent dat de Eredivisie terroriseerde en nu zijn geld verdient in Qatar
07.55Veerman trots op eerste Oranje-goal Veerman: 'Daar hoeft hij geen tips voor'
07.50Achttien man lijken zeker van EK-selectie Oranje, om vijf plekken blijft nog felle strijd
07.34Zorgen voor Guardiola in aanloop naar topper: City kampt met blessuregolf
07.33Ook Musiala hekelt grasmat: 'Blij dat ik het heb overleefd'
07.25'Supertrotse' Grant scoort voor Ajax tegen Chelsea: 'Precies wat we bespraken'
07.25Daley Blind maakt liefst 3,5 miljoen winst met verkoop van luxe penthouse
07.20Southgate legt bal bij White: 'Ik wilde hem graag meenemen'
07.13Oud-Ajacied uit functie gezet bij Spanje na betrokkenheid in Rubiales-soap
07.10Spaans OM eist 2,5 jaar gevangenisstraf tegen Rubiales, bond schorst twee directeuren
07.00Vink kritisch op ervaren Oranje-duo: 'Wordt gewoon niet goed gecommuniceerd'
Resultaten x
Buitenland

Wenger Out: vijf mogelijke opvolgers van een Arsenal-legende

Na bijna 22 jaar is het hoge woord dan eindelijk eruit. Arsène Wenger neemt afscheid van de club waar hij sinds de zomer van 1996 aan het roer stond. Na twee decennia, waarin kritiek en lofzang elkaar afwisselden, moet Arsenal op zoek naar een opvolger. Wie wordt de leider van een nieuw tijdperk voor The Gunners?
20-04-2018 11:50 door Tim Lauwers

Thomas Tuchel

Volgens Kicker is Thomas Tuchel inmiddels benaderd voor de plaats in de dug out van Arsenal. De Duitse trainer begon zijn carrière aan het roer van Jong Stuttgart en kwam via Augsburg en Mainz bij Borussia Dortmund terecht, waar hij vorig jaar vertrok. Het is niet zomaar een erfenis waarmee Tuchel te maken krijgt. Wie Arsenal zegt, zegt Arsène Wenger. We hebben eerder gezien hoe het vertrek van Sir Alex Ferguson bij Manchester United allesbehalve moeiteloos werd opgevangen door David Moyes. De opvolger van Wenger moet sterk in zijn schoenen staan en klaar zijn voor de loodzware opgave. Thomas Tuchel is pas 44 jaar oud en staat dus in het begin van een zijn carrière als trainer. De Duise oefenmeester kan dus nog wel even mee, mocht hij aan de slag gaan in Londen. 



Bovendien is Tuchel bekend met de winterse miljoenenaanwinst van The Gunners. Pierre-Emerick Aubameyang maakte hem twee seizoenen lang mee als trainer bij Borussia Dortmund en kende een goede verstandhouding met zijn trainer. Aubameyang kwam in twee jaar onder Tuchel tot liefst 56 treffers in 63 Bundesligaduels. Het moge duidelijk zijn dat Tuchel de Gabonese superster scherp weet te houden. Naast Aubameyang kan de Duitse trainer een goed woordje wisselen met zijn landgenoten Shkodran Mustafi en Mesut Özil. Tuchel heeft in elke linie een band met een dragende speler, wat hem een prima keuze maakt.

Eddie Howe

Veel fans van Arsenal zullen het fantastisch vinden als een trainer uit eigen land voor de groep gaat staan. Eddie Howe maakt al enkele jaren een goede indruk bij AFC Bournemouth. Als hoofdtrainer van de Engelse stuntclub maakte hij diverse promoties mee en degradeerde hij geen enkele keer. Howe maakte seizoenen mee in de League Two, League One, Championship en uiteindelijk de promotie naar de Premier League. In zijn debuutjaar in de Premier League kende Howe met Bournemouth een goede serie en eindigde hij met The Cherries op de zestiende plaats. Nadat hij even kon wennen aan het hoogste niveau zette hij een jaar later opnieuw een topprestatie neer. Bournemouth eindigde op de negende plaats en maakt ook dit seizoen kans op een sensationele plaats in het linkerrijtje. Howe laat zien hoe hij met geduld, slimme keuzes en weinig middelen een club op kan bouwen. Wanneer hij bij Arsenal die middelen wél krijgt, kunnen The Gunners een mooie tijd tegemoet zien. 



Sean Dyche

Boegbeeld, cultheld, leider, trainingsbeest. Woorden schieten tekort om de rol van Sean Dyche in het succesverhaal van Burnley te beschrijven. De rossige oefenmeester, die ooit furore maakte in de achterhoede van Chesterfield, Luton Town en Watford, begon in 2012 aan zijn project bij Burnley. Dyche is hard op weg om de degelijke Championship-club waar hij instapte om te toveren tot een stabiele middenmoter in de Premier League. De Engelse trainer met zijn karakteristieke stem maakte met Burnley twee promoties en een degradatie mee, maar kreeg altijd het vertrouwen van het bestuur. Dyche is een spaarzame loyale manager in een tijdperk waar trainers na een paar matige resultaten hun biezen al kunnen pakken. Geen trainer verovert dit seizoen de harten van Engelse fans als Sean Dyche. De excentrieke oefenmeester zet een ronduit fantastische prestatie neer met Burnley en staat momenteel op de zesde plaats in de Premier League. Dyche brengt aantoonbaar passie en strijd in de spelersgroep, iets dat de Arsenal-fans de afgelopen jaren hebben gemist.



Thierry Henry

Menig voetbalromanticus krijgt een warm gevoel bij het idee van Thierry Henry in de dug out van Arsenal. De Franse aanvaller staat volgens velen nog altijd bekend als de beste speler van The Gunners aller tijden en kwam in twee periodes tot meer dan driehonderdvijftig duels in het shirt van Arsenal. Toch blijft het natuurlijk de vraag in hoeverre een legendarische speler geschikt is voor het dragen van een stropdas. Henry timmert momenteel aan de weg als assistent-trainer van Roberto Martinez bij de Belgische nationale ploeg en laat in dienst van SkySports wekelijks de nodige analyses los, ook op Arsenal. Of het bestuur van de club uit Londen genoeg vertrouwen heeft in Henry om hem daadwerkelijk aan te stellen als hoofdtrainer, valt nog te bezien.



Patrick Vieira

Een andere ex-speler met uitzicht op het hoofdtrainerschap is Patrick Vieira. De voormalige bikkelharde middenvelder heeft in tegenstelling tot Henry al enige ervaring als eindverantwoordelijke bij een club. Vieira staat sinds de winter van 2016 aan het roer bij New York City FC in de Major League Soccer, waar hij tot dusver meer dan tachtig wedstrijden leidde. Daarnaast is Vieira werkzaam bij Manchester City als hoofd jeugdontwikkeling. Wenger zelf benoemde de in Senegal geboren middenvelder al als mogelijke opvolger. “Ik heb zijn carrière als manager gevolgd. Ik vind dat hij het goed doet, maar de Premier League is speciaal. Er zijn genoeg oud-spelers die hier gespeeld hebben die de potentie, intelligentie en kennis hebben om het te kunnen doen”, zo meldt de 68-jarige Fransman tegenover Engelse media. 




Aanmelden
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
superelf Laatste: Niklas Tarvajärvi: "Hij was niet technisch, niet snel, niet heel sterk, maar schoot wel alles erin"
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <