Resultaten x
Buitenland

Maakt Bernd Leno een einde aan het keepersprobleem van Arsenal?

'BILD' weet het zeker: Bernd Leno wordt de nieuwe doelman van Arsenal. Volgens de Duitse krant tekent de zesvoudig international spoedig een contract bij de ploeg van Unai Emery. Maakt hij een einde aan het keepersprobleem van The Gunners?
13-06-2018 13:00 door Tim Lauwers

In de zoektocht naar een nieuwe doelman is Arsenal terechtgekomen bij Bernd Leno, zo meldt BILD. De Duitse doelman aasde lange tijd op een vertrek bij Bayer Leverkusen. Met Lukas Hradecky, wie transfervrij overkwam van Eintracht Frankfurt, heeft Leverkusen al een geschikte opvolger in huis. Leno stond al enige tijd in de belangstelling van de Londense club, maar nu lijkt er dan echt vaart in de deal te komen. Naar verluidt betalen The Gunners zo’n 25 miljoen euro voor de 26-jarige sluitpost, die nog een contract tot medio 2020 heeft in Leverkusen. De Arsenal-fans hopen dat Leno eindelijk de jarenlange keeperszorgen wegneemt. 

In het verleden stonden verschillende prima doelmannen onder de lat op Highbury. Zo lieten David Seaman en Jens Lehmann een prima indruk achter tijdens het bewind onder Arsène Wenger. Sinds Lehmann zijn handschoenen heeft opgeborgen is de positie in het doel niet de meest dankbare bij The Gunners. Meerdere keepers passeerden de revue, maar niet één kandidaat liet een onuitwisbare indruk achter.Foutenfiesta

Na het vertrek van Jens Lehmann in 2008 nam Manuel Almunia het rugnummer één over. De Arsenal-fans hielden hun hart al vast toen bekend werd dat de Spanjaard de eerste doelman werd. Almunia had zich twee jaar eerder al niet van zijn beste kant laten zien. In de Champions League-finale van 2006 moest de geblondeerde doelman komen opdraven toen Lehmann al na achttien minuten uit het veld werd gestuurd. Hij hield lang stand, tot hij vlak voor tijd een schot van Juliano Belletti in de korte hoek door zijn benen liet gaan. Het moment staat nog altijd gegrift op de netvliezen van iedereen die Arsenal een warm hart toedraagt. 


Almunia hield het, terwijl hij prima duels afwisselde met verschrikkelijke blunders, drie jaar vol onder de lat voor hij in het seizoen 2010/11 geslachtofferd werd. De Spanjaard begon het seizoen nog als eerste doelman, maar na een blessure was hij zijn plekje kwijt aan Wojciech Szczesny. De toen pas twintigjarige Pool gold als een groot talent en kreeg het voordeel van de twijfel. Almunia koos eieren voor zijn geld en vertrok naar Watford.

Gemiste kans

Sinds het afscheid van Almunia gingen twee Polen het gevecht aan om de status van eerste doelman. Na verschillende foutjes door beide heren kwam Szczesny uiteindelijk als winnaar uit de strijd, terwijl zijn landgenoot Lukasz Fabianski grotendeels vanaf de bank toe moest kijken. Szczesny kwam tot liefst 181 duels voor Arsenal voor hij in 2015 op huurbasis vertrok bij AS Roma. In Italië liet hij een dusdanige indruk achter, dat hij in de belangstelling stond van Europese topclubs. Arsenal, dat net Petr Cech had aangetrokken als beoogde oplossing voor het keepersprobleem, koos voor de ervaren Tsjech als eerste doelman.

Arsenal liet Szczesny voor twaalf miljoen euro vertrekken naar Juventus. Het laten gaan van beide Poolse doelmannen blijkt achteraf een gemiste kans. Zowel Szczesny als Fabianski maken sinds hun vertrek een betere indruk dan Petr Cech, wie bij Chelsea gold als één van de beste sluitposten ter wereld. Hij was steeds vaker te betrappen op een foutje en de jaren begonnen zichtbaar te tellen. De legendarische keeper, inmiddels 36 jaar oud, is niet meer de betrouwbare reflexkoning van weleer en zal zich bij de komst van Leno moeten schikken naar een rol op het tweede plan. Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 3 2019Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
transfergeruchten Laatste: 'Marcel Keizer verliest uitblinker Bruno Fernandes aan Manchester United'
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <