Resultaten x
Buitenland

ELF Premier League-wedstrijden voor in je agenda

In navolging van de Eredivisie op dinsdag werden donderdagochtend ook de wedstrijden in de Premier League alvast bekendgemaakt. Er is afgeweken van de ongeschreven regel dat ploegen uit de top zes elkaar niet in het openingsweekend treffen, dus de Premier League begint meteen met een flinke kraker. We hebben ELF wedstrijden in de eerste tien weken gekozen die je in je agenda kunt noteren. De speelronde staat tussen haakjes.
14-06-2018 10:58 door Jan Willem Spaans

Arsenal – Manchester City (1)

Nogal een affiche voor het openingsweekend. Unai Emery krijgt niet de kans op een rustige vuurdoop tegen pakweg Fulham. Nee, Manchester City komt meteen naar Noord-Londen met de ambitie om al heel vroeg duidelijk te maken dat er ook in het aankomende seizoen geen titelrace kan zijn.

Fulham – Crystal Palace (1)

Veel voetballiefhebbers hebben een zwak voor Fulham. Een beschaafde club met een stadion dat zowel qua ligging(aan de Thames) als qua ontwerp harten sneller doet kloppen. In Crystal Palace komt er meteen een haalbare kaart naar Craven Cottage.

Chelsea – Arsenal (2)

Arsène Wenger kon op het laatst met geen mogelijkheid nog een wedstrijd tegen Chelsea winnen, dus ook de tweede wedstrijd wordt een flinke kluif voor Emery. Wie er tegen die tijd in de dug-out van Chelsea zit is ook nog voer voor speculatie.

Manchester United – Tottenham Hotspur (3)

Opnieuw een vroege topper. Manchester United behaalde een redelijk puntenaantal, Tottenham kreeg de credits voor opnieuw een seizoen opwindend voetbal, maar beide clubs stonden in mei met lege handen. De vraag is wie nu de intenties kracht bijzet.

Wolves – Manchester City (3)

Weinig zo mooi als een gepromoveerde club die vroeg in het seizoen de kampioen op bezoek krijgt. Van Wolverhampton Wanderers mag wel het nodige verwacht worden gezien hun overmacht in het Championship. Weten ze de kampioen partij te bieden?

Tottenham Hotspur – Liverpool (5)

De Champions League-finalist van Jürgen Klopp kreeg een vrij vriendelijke start. Halverwege september, na de eerste interlandonderbreking, gaat het los: Tottenham-uit. Belangrijker nog: dat is de eerste wedstrijd in het nieuwe stadion van Spurs, die het seizoen weer op Wembley beginnen.

West Ham – Chelsea (6)

Weinig zo leuk als een London derby. West Ham heeft het stadion om bij de top aan te haken en met Manuel Pellegrini nu ook een internationaal zeer gelouterde en gerespecteerde trainer. Het treffen met Chelsea belooft dus nogal wat.

Chelsea – Liverpool (7)

De Blues konden de Reds ondanks een late eindsprint niet uit de Champions League houden, wel wisten ze de onderlinge confrontatie vorige maand met 1-0 te winnen. Het was de eerste overwinning op Liverpool in lange tijd. Kijken of ze er twee op rij kunnen halen.

Liverpool – Manchester City (8)

De enige die Pep Guardiola vorig seizoen een beetje tegenwicht kon geven was Jürgen Klopp. De Duitser wist met zijn Vollgassfußball Manchester City in de competitie en in de Champions League te overvleugelen. Heeft de Spanjaard nu wél een antwoord?

Chelsea – Manchester United (9)

Het lijkt wel alsof iedere rentree van José Mourinho op Stamford Bridge pijnlijker moet worden dan de vorige. De Portugees zette Chelsea als topploeg in de steigers, maar is anno 2018 ernstig gebrouilleerd met de aanhang. Speelronde negen biedt de volgende episode van deze vechtscheiding.

Tottenham Hotspur – Manchester City (10)

Het ontbreekt niet aan flinke uitdagingen voor de kampioen in de eerste weken van het seizoen. Vorig seizoen wist City zich op Wembley prima raad met de Spurs, al hadden ze het nodige geluk. Kijken of Mauricio Pochettino kan wat Klopp al jaren doet: City onder druk doen kraken.Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 3 2019Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
transfergeruchten Laatste: 'Marcel Keizer verliest uitblinker Bruno Fernandes aan Manchester United'
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <