Resultaten x
Buitenland

Wat er op het spel staat in alle WK-poules

Maandag tot en met donderdag worden de laatste groepswedstrijden op het WK afgewerkt. Zes ploegen weten zich al geplaatst voor de achtste finale, nog eens acht weten al wanneer het vliegtuig naar huis klaarstaat en voor de overige achttien deelnemers valt of staat alles met een allesbeslissende pot, soms tegen een rechtstreekse concurrent. Dit staat er nog op het spel.
25-06-2018 07:00 door Jan Willem Spaans

Poule A: Rusland en Uruguay door, Saudi-Arabië en Egypte uitgeschakeld

In Poule A zijn de kaarten zo goed als geschud. Thuisland Rusland en Uruguay weten al dat ze de volgende ronde hebben gehaald en spelen tegen elkaar om de groepswinst. Marokko en Egypte spelen om de eer.

Poule B: Marokko uitgeschakeld

In Poule B staat alleen vast dat Marokko na de wedstrijd tegen Spanje naar huis gaat. Ze kunnen nog wel invloed uitoefenen door van Spanje te winnen. Als Spanje een nederlaag voorkomt, zijn ze door. Iran speelt tegen Portugal. Carlos Queiroz heeft een zege nodig om zijn landgenoten uit te schakelen en voor een megastunt te zorgen.

Poule C: Frankrijk door, Peru uitgeschakeld

Met zes punten is Frankrijk al door. Ze spelen tegen Denemarken, dat nog één punt nodig heeft en ongetwijfeld oren zal hebben naar een gelijkspel. Als de Fransen toch volle bak gaan opent de deur voor Bert van Marwijks Australië, dat dan met een zege op het reeds geëlimineerde Peru nog een ronde verder kan.

Poule D: Kroatië door

De groepswinst kan Kroatië amper nog ontgaan, het is de strijd om plaats twee die spannend is. Nigeria volstaat met een punt tegen Argentinië om Lionel Messi naar huis te sturen, terwijl de Argentijnen alleen met een zege een kans maken. Ook dan zijn ze nog afhankelijk van IJsland. Verslaan de Scandinaviërs Kroatië, dan gaat het op doelsaldo(momenteel Nigeria 0, IJsland -2, Argentinië -3).

Groep E: Costa Rica uitgeschakeld

Brazilië heeft een punt nodig tegen Servië, voor de Balkanploeg telt alleen een overwinning voor zekerheid over de tweede ronde. Zwitserland heeft eveneens één puntje nodig tegen het reeds uitgeschakelde Costa Rica. Mocht Zwitserland verliezen, dan zou ook voor Servië een gelijkspel genoeg kunnen zijn.

Groep F: Alles nog ‘open’

In theorie kan zelfs Zuid-Korea nog door in deze groep. Dan moeten ze de Duitsers verslaan en hopen dat Mexico van Zweden wint. Voor de Mannschaft is een zege op Zuid-Korea genoeg, terwijl Zweden bij winst op Mexico door is. De Mexicanen hebben als enige ploeg slechts een puntje nodig, een puntje waar ze bovendien meteen de groepswinst mee zouden kapen.

Groep G: België en Engeland door, Tunesië en Panama uitgeschakeld

De discussie richt zich er nu vooral op of je eigenlijk wel eerste moet willen worden. Wel, tegen de tijd dat België en Engeland aftrappen weten we al hoe groep H is afgelopen en welke plek welke tegenstander oplevert. Vooralsnog staan de duivels en de drie leeuwen volledig ex aequo naast elkaar. Panama – Tunesië gaat alleen maar om de eer.

Groep H: Polen uitgeschakeld

Verrassend genoeg moet Polen al naar huis. De ploeg heeft dat vaker gehad en won dan toch de laatste poulewedstrijd nog: Japan mag zich dus gewaarschuwd weten. In het onderlinge duel heeft Senegal een gelijkspel en Colombia de volle winst nodig voor passage: wie niet in die opdracht slaagt moet hopen op een helpende Poolse hand.Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 2 2019Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Ajax - Real Madrid
transfergeruchten Laatste: 'FC Groningen ziet Mimoun Mahi naar Zwitserse Super League vertrekken'
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <