Laatste nieuws
17.57‘Ik ben bij Alex Kroes thuis geweest, ik heb hem hoog zitten’
17.55'Napoli heeft opvolger Osimhen op het oog, Bayern wil Tah'
17.53Supportersvereniging Ajax verheugd door Kroes-nieuws: 'Niemand is groter dan de club'
17.40Bosz kiest voor Mauro als vervanger Dest, PSV-target Sahraoui niet fit
17.38Eindelijk goed nieuws voor Vitesse: procedure kwijtschelding schulden toegewezen
17.35LIVE eredivisie | PSV start met Mauro Júnior als linksback op mogelijke kampioensavond
17.32Kroes gaat verder bij Ajax, niet als algemeen directeur maar als technisch directeur
17.30Praat mee op VP: PSV met Mauro en Tillman, Sahraoui wissel bij Heerenveen
17.30VI Live: kennen we na vanavond de kampioen?
17.29Hirving Lozano zit op de bank bij PSV; Maúro Júnior vervangt Dest
17.25'Knieval Van Praag komt te laat: rvc-voorzitter vertrekt spoedig bij Ajax'
17.25Hilarische beelden: zo werken commentatoren (nog even) op Goodison
17.25Hilarische beelden: zo werken commentatoren (nog even) op Goodison Park
17.23'Innovatieve' Ajax-directeur licht plannen toe: 'Eigenlijk ben ik heel ouderwets'
17.20Feyenoord in Schotse media gelinkt aan Macedonische doelpuntenmachine
17.15LIVE eredivisie | Vermoedelijke opstelling Feyenoord, Engelse journalist wacht Liverpool-target Slot op
17.08VZ Kort: Ambitieus Canada laat oog vallen op twee voormalig PL-trainers
17.04VZ Kort: Ambitieus Canada laat oog vallen op twee voormalig PL-trainers
17.02'Feyenoord troeft Manchester City af en heeft beet bij hoofd jeugdopleiding'
17.02VP-voetbalkantine: 'Met Kroes en Potter speelt Ajax volgend jaar weer om prijzen'
17.00Rots kijkt niet gek op van belangstelling voor zijn trainer
16.45Slot-gekte in Engeland: Sky Sports meldt zich bij spelersbus Feyenoord
16.44Update: Argentijnse legende Tévez verlaat ziekenhuis na vermeende hartproblemen
16.37El Ahmadi tipt Feyenoord over Slot-opvolger: 'Die kan in de absolute top werken'
16.37Bondsarts Goedhart laat Nederland opgelucht ademhalen: De Jong haalt het EK
16.32Babel gaat in op eventuele terugkeer bij Ajax: 'Die initiatieven zijn goed'
16.25'Milanese derby om Zirkzee, vertrek Allegri dure grap voor Juventus'
16.23Kroes krijgt complimenten van Ajax-icoon: 'Heeft hij altijd al laten blijken'
16.22Engelse media wachten Slot op bij Feyenoord-bus: coach komt met gortdroog antwoord
16.21Graham Potter wijst eerste aanbieding Ajax af
16.12FC Twente verslaat Almere City ook in besloten oefenduel
16.10'Door terugkeer van Kroes tekent Potter op één voorwaarde gegarandeerd bij Ajax '
16.08Functiewijziging Alex Kroes
15.57Arne Slot live op Sky Sports; Engelse journalist moet worden geweerd
15.50KNVB-arts laat Koeman opgelucht ademhalen: 'Geen reden dat hij het EK niet haalt'
Resultaten x
Buitenland

Hoe verging het de Ajacieden uit de debuutwedstrijd van Davy Klaassen?

Davy Klaassen tekende vrijdag een contract bij Werder Bremen. Op 22 november 2011 debuteerde hij namens AFC Ajax in de Champions League tegen Olympique Lyon. We weten allemaal waar zijn loopbaan hem vervolgens bracht. Maar hoe verging het zijn ploeggenoten, die destijds met Klaassen in het Stade de Gerland speelden?
27-07-2018 20:00 door Bob van Dijk

Kenneth Vermeer

De inmiddels 32-jarige Vermeer stond onder de lat in het Champions League-duel met Olympique Lyon. Omdat hij vervolgens lang niet altijd de eerste keus was in de Amsterdam ArenA besloot de doelman in 2014 te vertrekken naar aartsrivaal Feyenoord. Mede door blessures kent Vermeer ook in Rotterdam niet altijd een gelukkige tijd. Wel werd hij in de Kuip landskampioen en wist hij de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal te winnen. Afgelopen seizoen pakte hij als huurling met Club Brugge de landstitel in België. Nu is hij teruggekeerd in Rotterdam en strijdt hij met Brad Jones, Justin Bijlow en Ramón ten Hove voor een plek in het doel.

Gregory van der Wiel

Na zes seizoenen in het shirt van AFC Ajax trok Van der Wiel in de zomer van 2012 naar de Franse grootmacht Paris Saint-Germain. Tijdens zijn eerste drie seizoenen in de hoofdstad van Frankrijk maakte de rechtsback een groot aantal minuten. Zijn laatste jaar in de Ligue 1 viel echter wat tegen en daarom vertrok Van der Wiel naar het Turkse Fenerbahce SK. Daar kwam hij ook niet verder dan zeventien wedstrijden en was hij na een seizoen alweer gevlogen. Cagliari Calcio bleek zijn nieuwe bestemming, maar ook daar kwam Van der Wiel amper aan spelen toe. Momenteel verdient de 46-voudig international van Oranje zijn geld bij Toronto FC in de Major League Soccer.

Toby Alderweireld

Afgelopen maand speelde Alderweireld met België een prima WK in Rusland en tussen 2008 en 2013 was hij een van de sterkhouders in de defensie van AFC Ajax. Een transfer naar Atlético Madrid werd in 2013 niet wat Alderweireld ervan had verwacht. Tijdens seizoen 2014–2015 rechtte de Belg in dienst van Southampton FC zijn rug. Dat leverde hem in de zomer van 2015 een fraaie transfer naar Tottenham Hotspur op. Momenteel speelt hij nog steeds in het shirt van The Spurs al kende hij afgelopen seizoen een minder jaar. De 29-jarige centrale verdediger heeft in Londen nog een contract tot de zomer 2020.

Jan Vertonghen

Wie Alderweireld zegt, zegt bijna automatisch ook Vertonghen. De Belgische verdedigers golden in hun gezamenlijke tijd bij AFC Ajax als een goed verdedigend duo en spelen momenteel opnieuw samen bij Tottenham Hotspur. De weg van Vertonghen verliep echter iets soepeler dan die van zijn maatje Alderweireld. In 2012 verkoos hij Tottenham Hotspur boven Arsenal. The Spurs betaalden zo'n twaalf miljoen euro voor de verdediger, die tot op de dag van vandaag bij de club speelt. De recordinternational van De Rode Duivels speelde al bijna 200 wedstrijden namens Tottenham Hotspur. Vertonghen heeft nog een contract tot medio 2019.

Vurnon Anita

Net als Alderweireld en Vertonghen speelt Anita in Engeland. De inmiddels 29-jarige verdediger annex middenvelder speelt echter niet in de Premier League, maar bij Leeds United in de Football League Championship. In 2012 liet hij Amsterdam achter zich voor een contract bij Newcastle United. Dat bleek een goede stap, want tussen 2012 en 2017 speelde Anita ruim 130 wedstrijden in dienst van The Magpies. In zijn laatste seizoen werd hij met de club kampioen in de Football League Championship, maar ging hij niet mee naar de Premier League. Bij Leeds United ligt Anita nog twee seizoenen vast.

Eyong Enoh

De eerste middenvelder in het rijtje is Enoh. De voetballer uit Kameroen gold nooit als een van de beste spelers, maar was tussen 2008 en 2014 toch vaak een vaste waarde in Amsterdam. Vanaf 2013 kwam hij echter niet meer voor in de plannen van trainer Frank de Boer. Hij speelde vervolgens op huurbasis bij Fulham FC en Antalyaspor en vertrok in 2014 naar Standard Luik. Afgelopen seizoen keerde hij bij Willem II terug op de Nederlandse velden. Inmiddels is de 32-jarige middenvelder alweer vertrokken uit ons land. Deze week maakte Paralimni FC bekend dat Enoh zijn loopbaan zal vervolgen bij de de Cypriotische club.

Christian Eriksen

Dat oud-Ajacieden graag de overstap naar Tottenham Hotspur maken, is al langer bekend. Net als Alderweireld en Vertonghen speelt Eriksen bij de Engelse grootmacht in de Premier League. In 2010 maakte hij als jongeling zijn debuut namens de Amsterdammers en uiteindelijk bleef hij vier seizoenen actief bij AFC Ajax. Daarna bleek hij de Eredivisie te zijn ontgroeid en vertrok Eriksen naar Tottenham Hotspur. Inmiddels hij de Deens international nog altijd maar 26 jaar oud en geldt hij als een van de sterspelers van de Londense club. Die hoopt dan ook nog even te mogen genieten van Eriksen, die tot de zomer van 2020 onder contract staat.

Theo Janssen

Janssen speelde bij Vitesse, KRC Genk en FC Twente voor hij in 2011 naar AFC Ajax vertrok. Zijn tijd in Amsterdam bleef beperkt tot een seizoen, want een jaar na zijn komst vertrok hij alweer naar Vitesse. Met de Amsterdamse grootmacht werd hij wel landskampioen van Nederland. Uiteindelijk speelde Janssen 41 wedstrijden voor AFC Ajax en scoorde hij zes keer. Zijn terugkeer bij Vitesse duurde uiteindelijk twee seizoenen. In 2014 zette de vijfvoudig international van Nederland namelijk een punt achter zijn loopbaan. Nadat hij eerst als assistent-trainer verbonden was aan de beloften van Vitesse, traint hij nu de Onder 16.

Nicolás Lodeiro

In januari 2010 meldde Lodeiro zich als nieuweling bij AFC Ajax. Ook AZ Alkmaar wilde de Uruguayaan graag hebben, maar hij verkoos de Amsterdammers boven de Alkmaarders. Een groot succes werd zijn tijd in Nederland niet, maar toch won Lodeiro met AFC Ajax de KNVB Beker en werd hij twee keer landskampioen van Nederland. In 2012 vertrok hij uit de Eredivisie en tekende Lodeiro bij Botafogo FR in Brazilië. Daarna speelde hij ook nog voor het Braziliaanse SC Corinthians Paulista en het Argentijnse CA Boca Juniors. Inmiddels is hij actief in de Major League Soccer, waar hij zijn wedstrijden speelt voor Seattle Sounders FC.

Miralem Sulejmani

Nog altijd is de overgang van Sulejmani van sc Heerenveen naar AFC Ajax de de duurste binnenlandse transfer aller tijden. De Friezen ontvangen in 2008 bijna achttien miljoen euro voor de Servische aanvaller. Het begin van Sulejmani was veelbelovend, maar zijn periode in Amsterdam eindigde in mineur. Een slechte relatie met trainer Frank de Boer zorgde ervoor dat de aanvaller niet meer in het eerste elftal speelde. In 2013 vertrok hij naar SL Benfica, waar Sulejmani tot 2015 speelde. Momenteel verdient hij zijn geld in Zwitserland. Daar speelt de 29-jarige buitenspeler bij BSC Young Boys.

Lorenzo Ebecilio

Na vijf seizoenen in de jeugd van AFC Ajax meldde Ebecilio zich in 2010 bij het eerste elftal. Na twee landstitels maakte hij in 2013 een opvallende transfer naar Metaloerh Donetsk uit Oekraïne. Daarna trok hij langs een aantal bijzondere clubs. Zo speelde Ebecilio in Rusland bij FK Mordovia Saransk en Anzji Machatsjkala. Ook was hij op Cyprus actief bij APOEL Nicosia, waar hij tot afgelopen zomer speelde. Rode Ster Belgrado is nu zijn werkgever. Met de Servische grootmacht wil Ebecilio een gooi doen naar de landstitel en natuurlijk het hoofdtoernooi van de Champions League. 

Invallers

Davy Klaassen kwam op 22 november 2011 in Lyon als vervanger van Ebecilio binnen de lijnen. Ook twee andere Ajacieden kregen die wedstrijd de kans van trainer De Boer. Daley Blind verving Van der Wiel in de 66e minuut en Jody Lukoki mocht in de slotfase nog even invallen voor Lodeiro. Natuurlijk is het inmiddels bij iedereen wel bekend dat Blind komend seizoen terug gaat keren bij AFC Ajax. Hij speelde de afgelopen jaren bij de Engelse grootmacht Manchester United. Lukoki brak niet door in Amsterdam en speelde in Nederland namens SC Cambuur en PEC Zwolle. Sinds 2015 is hij een van de smaakmakers bij PFK Ludogorets in Bulgarije.

Bankzitters

Natuurlijk kan niet iedereen invallen en moest trainer De Boer vier spelers op de bank houden in het Stade de Gerland. Jasper Cillessen, Dico Koppers, Thulani Serero en Lesly de Sa kwamen destijds niet aan spelen toe. Doelman Cillessen speelt inmiddels bij FC Barcelona, terwijl verdediger Koppers onder contract staat bij PEC Zwolle. Serero is ook nog actief in Nederland en speelt zijn wedstrijden voor Vitesse. Lesly de Sa speelde afgelopen seizoen bij FC Oss (inmiddels TOP Oss), maar staat eigenlijk nog onder contract bij Slovan Bratislava in Slowakije.

 




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <