Laatste nieuws
04.10Wat je niet zag op tv: Mbappé veroorzaakt enorme ruzie in catacomben na uitschakeling Barcelona
03.05Voetbalpodcast | ‘Feyenoord heeft de beker niet nodig om het seizoen kleur te geven’
03.00Mister Feyenoord (68) wéér vader: ‘Liv eerder lid van Kameraadjes dan dat ik aangifte van geboorte deed’
00.15Martinez pakt tweede geel in penaltyserie, maar helpt Villa aan halvefinaleplek
00.05Goed nieuws voor Nederland: Benfica sneuvelt tegen Marseille
00.00Atalanta knikkert Liverpool uit Europa League, Frimpong scoort voor Leverkusen

Gisteren

23.55Fenerbahçe verliest na gemiste penalty Tadic, historische prestatie Brugge
23.53VI Live: Marseille en Olympiakos na strafschoppen door
23.53Tadic, Ünder en Bonucci missen penalty voor Fenerbahçe: Olympiacos stoot door
23.52Gemiste penalty Tadic begin van het einde voor Fenerbahçe
23.52Gemiste penalty Tadic wordt Fenerbahçe fataal
23.48Benfica en Kökçu klaar in Europa na misser Di María op moment suprême
23.47Ruime voorsprong Nederland op Portugal na pijnlijke uitschakeling Benfica
23.47Voorsprong Nederland op Portugal blijft riant na pijnlijke uitschakeling Benfica
23.40De Boer had botsing bij Ajax: 'Hij bleef tien minuten op wc, ik gooide 'm eruit'
23.35VI Live: strafschoppen in Frankrijk en Turkije
23.25Grote vreugde Leverkusen: Frimpong blijft koel en redt ongeslagen status
23.06Historische prestatie Club Brugge in Europees verband
23.05Atalanta niet meer in de problemen tegen Liverpool, Frimpong houdt ongeslagen status Leverkusen in stand
23.01Atalanta completeert flinke stunt tegen Liverpool, ook Feyenoord-beul stoot door
22.59Leverkusen zet succesreeks voort dankzij Frimpong, ook Roma door
22.58Tienkoppig AS Roma verslaat AC Milan opnieuw en meldt zich bij laatste vier
22.57Frimpong houdt unieke reeks Leverkusen in stand
22.56Jeremie Frimpong redt ongeslagen reeks Leverkusen en staat in halve finale
22.54Stunt Liverpool blijft uit: Jürgen Klopp vertrekt zonder Europese prijs
22.52VI Live: Marseille en Benfica gaan verlengen
22.52VI Live: Leverkusen zeker van halve finale dankzij Frimpong
22.52Nieuwe comeback Liverpool blijft uit: Klopp moet karig afscheid vrezen
22.40VI Live: Marseille dwingt Benfica in slotfase op de knieën
22.29Rood voor Roma: Leão kermt van de pijn na flinke zaag op de enkels
22.24Van Hooijdonk begrijpt niets van ‘Martínez-regel’: ‘Vrijbrief om te klootviolen’
22.20Emiliano Martínez laat zich weer zien: tweede geel in penaltyserie na provocaties, maar toch de held van Aston Villa
22.12Verbijstering om hoofdrol Emiliano Martínez: 'Vrijbrief om te klootviolen'
22.04'Maatsen wil weg bij Chelsea, Bayern gaat voor vertrek Musiala liggen'
21.59Bizar: Martínez ontvangt twee keer geel, blijft staan en pakt beslissende penalty
Resultaten x
Buitenland

Deze grote clubs spelen ook in de tweede voorronde van de Europa League

Vitesse en AZ Alkmaar strijden volgende week opnieuw in de tweede voorronde van de Europa League. Zoals ieder jaar is er een groot aantal Europese voetbaldwergen vertegenwoordigd in deze kwalificatie. Toch moeten enkele bekende Europese clubs ook al aan de bak!
27-07-2018 21:00 door Bob van Dijk

Girondins de Bordeaux

De tijd dat Girondins de Bordeaux meedeed om de landstitel in Frankrijk zijn voorbij. De zesvoudig kampioen moet hard werken om mee te kunnen in de subtop van de Ligue 1 en eindigde afgelopen seizoen op de zesde plaats. Dat betekent dat de ploeg van trainer Gustavo Poyet nu al aan de bak moet om het hoofdtoernooi van de Europa League te kunnen bereiken. In Letland werd de heenwedstrijd tegen FK Ventspils in ieder geval al met 0-1 gewonnen. Zaydou Youssouf maakte de enige treffer.

FCSB

Natuurlijk is deze club beter bekend onder de oude naam Steaua Boekarest. De 26-voudig landskampioen van Roemenië moet nu al knokken in de tweede voorronde van de Europa League. De landstitel moet de laatste seizoenen worden gelaten aan concurrenten, maar in Europees verband gaat het vooralsnog goed met de ploeg uit Boekarest. Op bezoek bij NK Rudar Velenje in Slovenië werd door doelpunten van Dennis Man en Filipe Teixeira met 0-2 gewonnen.

RB Leipzig

De minst populaire club van Duitsland laat zich de laatste jaren steeds meer gelden in de Bundesliga. Waar RB Leipzig afgelopen seizoen nog aan mocht treden in de Champions League, moeten de Duitsers nu strijden om het hoofdtoernooi van de Europa League te bereiken. In eigen stadion werd donderdagavond de eerste stap in ieder geval gezet tegen BK Häcken. De Zweedse club zag doelpunten van Bruma, Matheus Cunha, Kevin Kampl en Jean-Kévin Augustin en keerde met een 4-0 nederlaag huiswaarts.

APOEL Nicosia

De laatste zes seizoenen wist APOEL Nicosia de landstitel van Cyprus op te eisen. Dat betekent automatisch dat de club van doelman Boy Waterman mocht aantreden in voorronde van de Champions League. Voetbaldwerg Suduva Marijampole zou wel even verslagen worden, maar dat ging helemaal mis voor APOEL. De onbekende tegenstander uit Litouwen pakte brutaal de winst. Dus hoopt APOEL zich wel te plaatsen voor de Europa League. FC Flora Tallinn uit Estland werd donderdag met 5-0 verslagen.

Bestikas JK

Lange tijd streed Besiktas JK met de drie andere topclubs uit Istanbul om de titel in Turkije. Uiteindelijk werd Bestikas JK teleurstellend vierde en wist de club zich niet direct te plaatsen voor Europees voetbal. Het bezorgde de Turkse grootmacht echter wel een mooie trip naar de Faeröer. Daar speelde Besiktas namelijk tegen B36 Tórshavn. Jeremain Lens liet met een doelpunt en een assist van zich spreken in de met 0-2 gewonnen wedstrijd. Ryan Babel speelde ook mee in Stadion Gundadalur.

Atalanta Bergamo

Sinds de komst van Nederlanders Hans Hateboer en Marten de Roon begint Atalanta Bergamo zich te nestelen in de subtop van de Italiaanse Serie A. Afgelopen seizoen eindigde de club op de zevende plaats en dus speelt Atalanta nu in de voorronde van de Europa League. Daarin gaat het echter nog niet helemaal soepel. Tegen FK Sarajevo gaven de Italianen na de rust een 2-0 voorsprong weg: 2-2. Donderdag wacht dus een lastige return op Bosnische bodem.

Burnley FC

Afgelopen seizoen was Burnley FC natuurlijk de grote verrassing van de Premier League. Onder leiding van manager Sean Dyche eindigde de club op een bijzonder knappe zevende plek en gaat zo ten koste van onder meer Everton en Leicester City Europa in. Dan moet er wel nog even worden gewonnen in de verschillende voorronden van de Europa League. Op bezoek bij het Schotse Aberdeen werd namelijk met 1-1 gelijk gespeeld. Donderdag staat de return gepland op Turf Moor.

Rangers FC

Jarenlang ging Rangers FC door een diep dal. Inmiddels is de club alweer terug op het hoogste niveau in Schotland en heeft het met Steven Gerrard een grote naam als manager. De 54-voudig landskampioen weet aartsrivaal Celtic nog niet echt te bedreigen, maar hoopt via een Europees avontuur weer een stap dichterbij te komen. Dan moet er wel even worden afgerekend met NK Osijek, bij veel PSV-fans nog wel bekend. De eerste stap werd in Kroatië al gezet: 0-1 overwinning voor Rangers FC.

FC Kopenhagen

Liefst dertien keer zagen we FC Kopenhagen terug in het hoofdtoernooi van de Champions League. Afgelopen seizoen ging de titel naar FC Midtjylland en in de voorronde van de Champions League ging het eerder deze maand mis tegen FK Qarabag. Nu moet de Deense grootmacht flink aan de bak om de Europa League wel te bereiken. Ook FC Kopenhagen heeft de eerste stap echter gezet. Op bezoek bij het IJslandse Stjarnan FC werd donderdag al met 0-2 gewonnen.

Sevilla FC

Een seizoen in de Europa League zonder Sevilla FC kan natuurlijk niet. De Spaanse club wist het toernooi namelijk al vijf keer te winnen. Voor het laatst gebeurde dat tijdens seizoen 2015/2016. Nu is die prijs nog ver weg, maar de eerste horde lijkt al genomen. Het Hongaarse Újpest FC had afgelopen donderdag in Sevilla geen schijn van kans. Door doelpunten van Jesús Navas, Wissam Ben Yedder, Pablo Sarabia en Franco Vázquez eindigde de heenwedstrijd in 4-0.

 




Aanmelden
superelf Laatste: Superelf Boudewijn Pahlplatz, Twentse dribbelaar
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <