Resultaten x
Buitenland

Marco Asensio en zijn definitieve doorbraak in het Spaanse voetbal

Drie assists, één goal, één bijna-goal. Het was voor Marco Asensio genoeg om wereldwijd besproken te worden als een genie. Een speler die dit seizoen definitief uit de schaduw van Cristiano Ronaldo moet treden. Asensio lijkt klaar voor zijn definitieve doorbraak in het Spaanse voetbal.
12-09-2018 14:00 door Cas Broxterman

De eerste interlandgoal van Asensio, in een achteraf historisch duel met Kroatië, was een typerende. Zo'n eentje die je hem in de loop van zijn carrière vaker zult zien maken. Veel in beweging, de bal een keer voor de voeten krijgen en vanaf randje zestien met veel overtuiging tegen de touwen schieten.

Invaller
Vier dagen geleden kwam Asensio nog als invaller binnen de lijnen in het Nations League-duel met Engeland. Hij mocht twintig minuutjes meedoen als vervanger van Iago Aspas. Het wil maar zeggen dat van een definitieve doorbraak in het Spaanse voetbal nog geen sprake is voor de 22-jarige aanvaller. Het optreden tegen Kroatië daarentegen was een goede aanzet daarnaartoe.

Asensio was niet alleen qua rendement een indrukwekkende verschijning tegen Kroatië. Volgens WhoScored schurkte hij met zijn passing aan tegen een honderd procent score. Vrijwel telkens wist hij een mannetje met een rood tenue te vinden. In slechts vier procent van de gevallen lukte het hem niet.

Druk

Het ijzersterke optreden zorgt ervoor dat hij met extra veel vertrouwen terugkeert naar zijn club Real Madrid. Daar is hij al eens de opvolger van Ronaldo genoemd. Maar dat hij die druk aankan, ook dat zal hij nog moeten bewijzen. In de afgelopen twee seizoenen kreeg hij in slechts dertig competitiewedstrijden een basisplek toebedeeld. 25 keer kwam hij het veld in als invaller. Het leverde hem negen doelpunten op.

Dit seizoen heeft hij na drie speelrondes telkens in de basis gestaan. Eén keer ging hij voortijdig naar de kant. Real won met 2-0, 1-4 en 4-1. Ruime cijfers dus. Asensio vond het net nog niet, maar gaf wel een assist. Het zou slechts een kwestie van tijd moeten zijn dat de jonge aanvaller zijn stempel ook met goals op wedstrijden van Real Madrid gaat drukken. Nu Ronaldo naar Juventus is vertrokken, heeft hij in Madrid ruim baan om definitief door te breken.Cover ELF Voetbal magazine, Winterstopspecial ELF Voetbal: Ajax, PSV, Vilhena, Slutskiy, Rekik en Denswil!Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United hoopt dat 28 miljoen euro genoeg is voor Steven Bergwijn'
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Didier Drogba?
jukebox Laatste: De Jukebox: Jasper van Heertum (sc Telstar)
boulevard Laatste: Ex-mevrouw Magallán toont haar eh... ronde kant
cultheld Laatste: Hoe een cultheld tienerzwangerschappen bestrijdt via condooms met guavesmaak
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Anastasia Kostenko
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: FC Utrecht - Ajax
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <