Resultaten x
Overige

FIFA stuurt falende arbiters Larrionda en Rosetti naar huis

De FIFA heeft hard ingegrepen in haar scheidsrechterkorps. Jorge Larrionda en Roberto Rosetti, die de afgelopen dagen flink in de fout gingen, kunnen hun koffers pakken en op weg naar huis.

29-06-2010 18:50 door Redactie ELF Voetbal

Larrionda blunderde zondagmiddag tijdens Duitsland - Engeland door een geldig doelpunt van Frank Lampard over het hoofd te zien. Daardoor werd Engeland de 2-2 onthouden en verloor de ploeg met 4-1. De kritiek na afloop op de Uruguayaan was enorm.

Dat gold ook voor Rosetti. De Italiaan telde de 1-0 tijdens Argentinië - Mexico op dezelfde avond, terwijl doelpuntenmaker Carlos Tevez buitenspel stond. De FIFA gaf ook een eerdere zondaar, Martin Hansson, een ticket terug naar Zweden. De leidsman was al anderhalf jaar geleden aangewezen door de FIFA, maar was de arbiter tijdens Frankrijk - Ierland en zag de bewuste handsbal van Thierry Henry over het hoofd waaruit de winnende treffer viel. Tijdens het WK werd de Zweed ook helemaal niet ingezet overigens. Enkel twee keer als vierde official.

De FIFA zal vanaf de kwartfinale gebruik van achttien scheidsrechterstrio's. Daarbij nog vijf Europese afgevaardigden: Olégario Bartolo Benquerenca (Portugal), Frank De Bleeckere (België), Victor Kassai (Hongarije), Wolfgang stark (Duitsland) en Howard Webb (Engeland).

Khalil Ibrahim El Ghamdi (Saudi-Arabië), Ravshan Irmatov (Oezbekistan), Yuichi Nishimura (Japan) vormen de Aziatische afvaardiging in de laatste anderhalve week van het toernooi. Jerome Damon (Zuid-Afrika) en Eddy Maillet (Seychellen) de Afrikaanse. Benito Archundia (Mexico), Carlos Alberto Batres (Guatemala) en Marco Antonio Rodriguez Moreno (Mexico) de Noord- en Midden-Amerikaanse. Michael Hester (Nieuw-Zeeland) is de enige uit Oceanië.

Tenslotte heeft Zuid-Amerika nog in het toernooi: Hector Walter Baldassi (Argentinië), Pablo Pozo (Chili), Oscar Julian Ruiz (Colombia) en Carlos Simon (Brazilië).Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 4 2019Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
transfergeruchten Laatste: 'Marcel Keizer verliest uitblinker Bruno Fernandes aan Manchester United'
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <