Resultaten x
Overige

Paul Matthijs en Sander van Gessel kiezen voor avontuur in Canada

De laatste formaliteiten moeten nog afgerond worden, maar dan vertrekken Paul Matthijs (BV Veendam) en Sander van Gessel (Sparta Rotterdam) naar FC Edmonton in Canada. Bij die club is Dwight Lodeweges trainer, terwijl ook Rein Baart, reservedoelman van NEC er gaat spelen.

04-05-2010 11:06 door Redactie ELF Voetbal

"Het is de bedoeling dat ik komend weekend voor het eerst die kant op ga", zegt Paul Matthijs tegen ELF Voetbal. "FC Edmonton is een club die pas in februari is opgericht. Ze zochten een aantal ervaren spelers. Ik volg ook de trainerscursus en krijg daar de mogelijkheid om jeugdteams te trainen en te helpen om die club vanaf de grond op te bouwen. Een hele mooie uitdaging."

FC Edmonton gaat komend seizoen in de eerste divisie van Noord-Amerika spelen, een niveau onder de MLS. De tegenstanders komen uit heel Canada en de Verenigde Staten.

"Ik wilde altijd nog een keer in het buitenland spelen", vertelt Matthijs (33). "Nu komt het er van. Ik ben nog nooit in Noord-Amerika geweest. Best spannend. Maar iedereen is heel positief. Sander en Rein hebben ook zin om het avontuur aan te gaan."

Bij Veendam heeft Matthijs nog een doorlopend contract voor één seizoen. "De club heeft aangegeven mee te willen werken. Vanwege de financiële situatie moeten de uitgaven teruggedrongen worden. Mijn contract zal worden ontbonden."

Matthijs en Van Gessel (ook 33) kennen elkaar van hun gezamenlijke tijd bij FC Groningen, waar ze Lodeweges ook als trainer meemaakten.Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 11 2018Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... John Terry?
cultheld Laatste: Lord Bendtner: edelman in onderbroek
elf voetbal betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Nederland - Frankrijk
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Sofía Zámolo
transfergeruchten Laatste: 'Liverpool wil meedenken met oud-Vitessenaar Dominic Solanke'
boulevard Laatste: Naaktmodel steunt Real Madrid nog volop
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
superelf Laatste: Superelf jarige Joonas Kolkka: Van Niemi via Stam en Litmanen naar Elia
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <