Resultaten x
Overige

AGOVV klopt kampioen De Graafschap en stelt play-offs veilig

Het is AGOVV Apeldoorn toch gelukt om zich te kwalificeren voor de play-offs. Een doelpuntrijke 3-5 zege bij kampioen De Graafschap was voldoende voor positie zes in de eindklassering.

24-04-2010 00:05 door Redactie ELF Voetbal

Door een zwakke serie met vier nederlagen in de laatste vijf duels moest AGOVV Apeldoorn winnen bij kampioen De Graafschap om op eigen kracht het competitietoetje veilig te stellen. De Superboeren, waar niets meer voor op het spel stond, lieten al snel zien het duel toch uitermate serieus te nemen. Jordy Buijs zette de thuisclub na een kwartier spelen op een 1-0 voorsprong door een vrije trap vanaf de zijkant van het veld bij de tweede paal te verzilveren. 

In de slotfase van de eerste helft moest De Graafschap met tien man verder. Cerezo Fung A Wing kreeg van arbiter Dick van Egmond de rode prent. Nacer Chadli wist AGOVV vervolgens vanaf de strafschopstip langszij te brengen. Direct na de hervatting konden de bezoekers weer opnieuw beginnen. Soufian el Hassnaoui zette De Graafschap wederom aan de goede kant van de streep. Een reactie van AGOVV bleef niet lang uit. Arnoud van Toor hield met de 2-2 de nacompetitiedroom van AGOVV in leven.

In een boeiende tweede helft bleef het vervolgens doelpunten regenen. Chadli tekende de 2-3 aan, waarna Jaime Bruinier de marge op twee in het voordeel van de bezoekers bracht. Geoffry Hairemans bracht met de 3-4 de spanning weer terug. Edgar Manucharyan stelde met de 3-5 de zege en daarmee een plaats in de play-offs voor de formatie van trainer John van den Brom veilig.  Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 11 2018Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... John Terry?
cultheld Laatste: Lord Bendtner: edelman in onderbroek
elf voetbal betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Nederland - Frankrijk
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Sofía Zámolo
transfergeruchten Laatste: 'Liverpool wil meedenken met oud-Vitessenaar Dominic Solanke'
boulevard Laatste: Naaktmodel steunt Real Madrid nog volop
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
superelf Laatste: Superelf jarige Joonas Kolkka: Van Niemi via Stam en Litmanen naar Elia
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <