Resultaten x
Overige

Doelman Jong Telstar naar Kasimpasa

Een droom die uitkomt. Zo beschrijft Ismael Oruc zijn stap naar Kasimpasa SK. De 20-jarige doelman van Telstar tekent een contract bij de promovendus in de Süperlig.
04-08-2009 14:53 door Redactie ELF Voetbal

"Qua financiën is de club vergelijkbaar met de top van Nederland. De president van de club is de minister-president van Turkije. Er staat een dynamisch, jong elftal, aangevuld met enkele ervaren spelers. De sfeer is geweldig. Ik ben er tien dagen op stage geweest, maar we leken allemaal broers van elkaar. Iedereen ging erg vriendschappelijk met elkaar om," vertelt hij enthousiast tegenover ELF Voetbal.

Via zijn zaakwaarnemer Erkan Alkan kwam hij in contact met Kasimpasa SK, dat afgelopen zomer na een jaar afwezigheid terugkeerde op het hoogste niveau. "Toen de club afgelopen maand op stage was in Nederland kon ik meelopen. In die periode heb ik veel geleerd. Er ligt nu een contract klaar. Hopelijk zit ik morgen in het vliegtuig naar Istanboel."

Oruc is momenteel druk bezig om schadeloosstelling te regelen bij zijn vorige clubs. "Ik heb bij drie bvo's gespeeld. ADO Den Haag, Telstar en Excelsior. Zij kunnen dus opleidingskosten vragen, maar de laatste twee clubs hebben al gezegd dat ze daarvan afzien. Ze gunnen me de transfer."

Ook hoopt hij met de Haagse Hogeschool, waar hij de opleiding Bedrijfseconomie volgt, tot een mooie afspraak te komen. "Ik moet nog vier vakken afronden voor mijn propedeuse. Hopelijk kan ik dat in Istanboel doen."

De afgelopen twee seizoenen verdedigde de Hagenaar het doel van de beloften van Telstar. Hij zat op de bank tegen Excelsior en FC Den Bosch, maar tot een officieel debuut kwam het niet. "Bij Telstar kreeg ik nooit het gevoel dat ik echt een kans zou krijgen. Ik verloor er mijn passie in het spel zelfs. Maar gelukkig lonkt er nu een mooie, nieuwe uitdaging."Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 4 2019Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
transfergeruchten Laatste: 'Marcel Keizer verliest uitblinker Bruno Fernandes aan Manchester United'
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <