Resultaten x
Overige

VVV gaat Nigeriaanse talenten aantrekken

VVV-Venlo gaat werk maken van het aantrekken van de twee Nigerianen, die de afgelopen weken op proef meetrainden en speelden. "Gisteren hebben we gesproken en besloten om de molen in werking te zetten."
31-07-2009 14:45 door Redactie ELF Voetbal

Okechukwu Michael Uchebo (foto) en Emenike Alex Nkume kwamen via een tip van Nol Hendriks naar VVV-Venlo. Beiden waren in Nederland ter voorbereiding met het nationale jeugdteam van Nigeria op het WK onder 20 jaar, dat in september in Egypte wordt gehouden. "We willen heel graag dat ze naar ons komen en zij willen heel graag bij ons spelen", verklaart Mario Captein, directeur Voetbalzaken van VVV-Venlo de huidige situatie tegenover ELF Voetbal.

"Alleen wordt het nu zaak eruit te komen met de clubs, vervolgens met de spelers zelf en daarnaast moeten de nodige verblijfs- en werkvergunningen worden geregeld. We weten dat hun komst dus niet een kwestie is van vandaag of morgen rondkomen. Door het WK rekenen we pas op 1 november op hun inzetbaarheid. Met beide Nigerianen kunnen we als club grote stappen vooruit zetten."

Al beseft Captein het risico dat de ploeg nu loopt, omdat Sandro Calabro de enige diepe spits is. "Dat risico moeten we nemen, met het oog op de toekomst." Trainer Jan van Dijk voegt toe. "Als Sandro niet kan spelen, kunnen we altijd Achmed Ahahaoui nog in de punt van de aanval plaatsen."

Het is de bedoeling om Uchebo en Nkume, beiden 19 jaar, voor minstens drie jaar vast te leggen. Captein: "Over de definitieve lengte moeten we nog definitief praten."Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 3 2019Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
transfergeruchten Laatste: 'Marcel Keizer verliest uitblinker Bruno Fernandes aan Manchester United'
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <