Resultaten x
Overige

VVV gaat Nigeriaanse talenten aantrekken

VVV-Venlo gaat werk maken van het aantrekken van de twee Nigerianen, die de afgelopen weken op proef meetrainden en speelden. "Gisteren hebben we gesproken en besloten om de molen in werking te zetten."
31-07-2009 14:45 door Redactie ELF Voetbal

Okechukwu Michael Uchebo (foto) en Emenike Alex Nkume kwamen via een tip van Nol Hendriks naar VVV-Venlo. Beiden waren in Nederland ter voorbereiding met het nationale jeugdteam van Nigeria op het WK onder 20 jaar, dat in september in Egypte wordt gehouden. "We willen heel graag dat ze naar ons komen en zij willen heel graag bij ons spelen", verklaart Mario Captein, directeur Voetbalzaken van VVV-Venlo de huidige situatie tegenover ELF Voetbal.

"Alleen wordt het nu zaak eruit te komen met de clubs, vervolgens met de spelers zelf en daarnaast moeten de nodige verblijfs- en werkvergunningen worden geregeld. We weten dat hun komst dus niet een kwestie is van vandaag of morgen rondkomen. Door het WK rekenen we pas op 1 november op hun inzetbaarheid. Met beide Nigerianen kunnen we als club grote stappen vooruit zetten."

Al beseft Captein het risico dat de ploeg nu loopt, omdat Sandro Calabro de enige diepe spits is. "Dat risico moeten we nemen, met het oog op de toekomst." Trainer Jan van Dijk voegt toe. "Als Sandro niet kan spelen, kunnen we altijd Achmed Ahahaoui nog in de punt van de aanval plaatsen."

Het is de bedoeling om Uchebo en Nkume, beiden 19 jaar, voor minstens drie jaar vast te leggen. Captein: "Over de definitieve lengte moeten we nog definitief praten."Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 11 2018Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'PSV wil zich versterken met Bulgaarse Whizkid'
boulevard Laatste: Russische WK-ambassadrice laat iets te veel zien
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... John Terry?
cultheld Laatste: Lord Bendtner: edelman in onderbroek
elf voetbal betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Nederland - Frankrijk
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Sofía Zámolo
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
superelf Laatste: Superelf jarige Joonas Kolkka: Van Niemi via Stam en Litmanen naar Elia
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <