Resultaten x

Schwaab: "Misschien ben ik inderdaad de personificatie van dit PSV"

PSV voetbalt dit seizoen zoals Duitsers auto's maken. Oerdegelijk, met aandacht voor functionaliteit en effectiviteit. De personificatie van dat spel, en het succes dat daarmee geboekt wordt: Daniel Schwaab. In de nieuwste ELF Voetbal een gesprek met de vleesgeworden teamspeler, aan de hand van lof én kritiek van collega's.
16-04-2018 07:00 door Geert Beckers

In de nieuwe editie van ELF Voetbal leggen we Daniel Schwaab een aantal uitspraken voor die eerder dit seizoen over hem in de media verschenen. Zoals deze: "Er zijn bij PSV spelers die ik soms hoor zeggen dat ze moe zijn, maar dat kan ook in het hoofd zitten.”
Schwaab: “Kijk, dat klopt helemaal. Dat heb ik namelijk gezegd, haha.”

Is het verschil in fysieke belasting met Duitsland groot?
“Niet groot, maar er is wel een verschil. In Duitsland wordt harder getraind dan in Nederland. Ik moet wel zeggen dat we dit seizoen al een stuk harder trainen dan vorig seizoen.”

Hoe komt dat zo?
“Sommige spelers die het meest klaagden zijn vertrokken, haha. Ik ga geen namen noemen, maar zo werkt het natuurlijk wel in een team. Als sommige spelers klagen, nemen anderen daaraan een voorbeeld. Zo wordt het steeds erger. Nu die spelers weg zijn luisteren talenten misschien meer naar mij. En als ik dan zeg dat vermoeidheid voor een groot deel tussen de oren zit, nemen ze dááraan een voorbeeld. Het is een kwestie van instelling en gewenning. Als spelers in de jeugd niet gewend zijn om hard te werken, is het natuurlijk lastig om dat bij het eerste ineens wel te doen. Bij gewenning gaat het toch makkelijker.”

Is dat het verschil tussen het succesarme vorige seizoen en het succes van het huidige seizoen?
“Ja. Zonder twijfel. De bereidheid om te knokken kan je kampioen maken. Daarbij moet ik zeggen dat het teamgevoel, het eenheidsgevoel, voor mij het grootste verschil is met vorig seizoen. Daarmee maken wij het verschil.”Misschien wordt dat bedoeld met de opmerking dat jij de personificatie van dit PSV bent.
“Dat zou goed kunnen ja. Wij weten wat we kunnen en wat we niet kunnen. We stellen ons goed in op de krachten en zwaktes van de tegenstander en proberen daarvoor een oplossing te vinden. Als dat niet met zuiver passspel lukt, dan kan het ook met de lange bal op Luuk. Druk zetten als team.”

Grappig. Wat jij nu over het team zegt, zou je ook van jezelf kunnen zeggen.
“Nu je het zegt... Misschien ben ik inderdaad de personificatie van dit PSV.”

Lees het volledige interview met PSV'er Daniel Schwaab in de nieuwe ELF Voetbal. Daarin ook aandacht voor Matthijs de Ligt, Bas Dost, Roy Makaay, Renato Tapia, de AZ-broers Teun en Peer Koopmeiners, NAC'er Umar Sadiq, de eerste onthullingen van Voetballer X en nog veel meer!Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 3 2019Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
transfergeruchten Laatste: 'Marcel Keizer verliest uitblinker Bruno Fernandes aan Manchester United'
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <