Resultaten x

Bart Ramselaar: "Plezier is een kwaliteit gebleken bij PSV"

Collectief: dat is het woord dat door de mixed zone echoot wanneer de PSV-spelers na de eerste festiviteiten en biertjes de toegestroomde journalisten te woord staan. Het is de titel van het collectief, daarover is iedereen het eens. Ook Bart Ramselaar. “Iedereen heeft plezier en na plezier komt de rest vanzelf.”
15-04-2018 21:11 door Geert Beckers

Hij droeg zijn reservebeurt zoals Phillip Cocu dat graag ziet van zijn spelers. Teleurgesteld, maar strijdbaar. Nee, ook na te zijn gepasseerd in de mooiste wedstrijd van het jaar komt uit de mond van Bart Ramselaar geen onvertogen woord. Tekenend voor de saamhorigheid die het successeizoen van PSV zo kenmerkt.

“We hebben een echt team”, zegt Ramselaar, kampioenssjaal om zijn schouders, kampioenspet op het hoofd. “Het is niet zo dat we geen uitblinkers hebben, die hebben we wel degelijk, maar het gaat erom dat je het samen doet. Iedereen durft iedereen op zijn plek te zetten. Dat is een kwaliteit gebleken. We hebben dit seizoen laten zien dat we ook na een slechte wedstrijd vertrouwen konden houden.”

Een kampioenschap beslist door een groepsproces. Een gedeeld besef, met gedeelde bereidwilligheid. En gedeeld plezier. Zo nodigde Daniel Schwaab na zijn eerste doelpunt in het shirt van PSV de voltallige selectie uit om dit heuglijke feit te vieren. Met een geïmproviseerde barbecue in zijn tuin. Een kampioenschap van speklappen en sateetjes. 

Ramselaar: “En zo kan ik wel meer voorbeelden opnoemen. Na de overwinning op Feyenoord zijn we met het team gaan uit eten. Zulke dingen doen we vaker. Wat drinken na een training, nog even rondhangen op de club in plaats van thuis spelletjes spelen. Vaak stonden we na een training nog lang aan de tafeltennistafel. Ook dat is een kwaliteit gebleken. We maken lange dagen, met veel extra trainingen, maar dat staat zulke activiteiten niet in de weg. Iedereen heeft plezier en na plezier komt de rest vanzelf.”

COCU

Nog een speciaal dankwoord richt Ramselaar aan de man die hem eerder op de dag nog moest teleurstellen. “Cocu is heel belangrijk geweest in dit succesverhaal. Hij benut de kwaliteiten van spelers optimaal, laat het team functioneren. Dat is een compliment waard.”

Zijn eerste huldiging als landskampioen laat Ramselaar op zich afkomen. “Zonder bier trouwens voor mij. Daar houd ik niet zo van. Geef mij maar lekker water. Dan kan ik goed beseffen wat ik allemaal meemaak.”Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 3 2019Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
transfergeruchten Laatste: 'Marcel Keizer verliest uitblinker Bruno Fernandes aan Manchester United'
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <