Resultaten x

Bart Ramselaar: "Plezier is een kwaliteit gebleken bij PSV"

Collectief: dat is het woord dat door de mixed zone echoot wanneer de PSV-spelers na de eerste festiviteiten en biertjes de toegestroomde journalisten te woord staan. Het is de titel van het collectief, daarover is iedereen het eens. Ook Bart Ramselaar. “Iedereen heeft plezier en na plezier komt de rest vanzelf.”
15-04-2018 21:11 door Geert Beckers

Hij droeg zijn reservebeurt zoals Phillip Cocu dat graag ziet van zijn spelers. Teleurgesteld, maar strijdbaar. Nee, ook na te zijn gepasseerd in de mooiste wedstrijd van het jaar komt uit de mond van Bart Ramselaar geen onvertogen woord. Tekenend voor de saamhorigheid die het successeizoen van PSV zo kenmerkt.

“We hebben een echt team”, zegt Ramselaar, kampioenssjaal om zijn schouders, kampioenspet op het hoofd. “Het is niet zo dat we geen uitblinkers hebben, die hebben we wel degelijk, maar het gaat erom dat je het samen doet. Iedereen durft iedereen op zijn plek te zetten. Dat is een kwaliteit gebleken. We hebben dit seizoen laten zien dat we ook na een slechte wedstrijd vertrouwen konden houden.”

Een kampioenschap beslist door een groepsproces. Een gedeeld besef, met gedeelde bereidwilligheid. En gedeeld plezier. Zo nodigde Daniel Schwaab na zijn eerste doelpunt in het shirt van PSV de voltallige selectie uit om dit heuglijke feit te vieren. Met een geïmproviseerde barbecue in zijn tuin. Een kampioenschap van speklappen en sateetjes. 

Ramselaar: “En zo kan ik wel meer voorbeelden opnoemen. Na de overwinning op Feyenoord zijn we met het team gaan uit eten. Zulke dingen doen we vaker. Wat drinken na een training, nog even rondhangen op de club in plaats van thuis spelletjes spelen. Vaak stonden we na een training nog lang aan de tafeltennistafel. Ook dat is een kwaliteit gebleken. We maken lange dagen, met veel extra trainingen, maar dat staat zulke activiteiten niet in de weg. Iedereen heeft plezier en na plezier komt de rest vanzelf.”

COCU

Nog een speciaal dankwoord richt Ramselaar aan de man die hem eerder op de dag nog moest teleurstellen. “Cocu is heel belangrijk geweest in dit succesverhaal. Hij benut de kwaliteiten van spelers optimaal, laat het team functioneren. Dat is een compliment waard.”

Zijn eerste huldiging als landskampioen laat Ramselaar op zich afkomen. “Zonder bier trouwens voor mij. Daar houd ik niet zo van. Geef mij maar lekker water. Dan kan ik goed beseffen wat ik allemaal meemaak.”Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Valencia CF meldt zich in Manchester voor Fosu-Mensah'
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Bebeto?
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Het profvoetbal had een belangrijk aandeel in mijn drugsverslaving"
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Alicia Aylies
quiz Laatste: De WK-finale Quiz!
boulevard Laatste: Mevrouw Mitrovic geniet heerlijk van de zon
cultheld Laatste: Carlos Roa en het einde zonder einde
avonturiers Laatste: Avonturier Rick ten Voorde strijkt neer in IJslandse competitie
superelf Laatste: De SuperELF van Helmondse controleur Tommie van der Leegte
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
X <