Resultaten x

De luttele vijf keer dat PSV dit seizoen niet thuis gaf

Van de huidige top zeven in de Eredivisie wist alleen Ajax dit seizoen van PSV punten af te snoepen. Dat zegt genoeg: de Eindhovenaren manifesteerden zich met name in de topwedstrijden.
16-04-2018 09:00 door Cas Broxterman

PSV heeft in het kampioensjaar bewezen dat een titel lang niet altijd in de wedstrijden tegen laag geklasseerde clubs wordt gewonnen. Sterker nog, buiten Ajax om werden alle clubs uit de huidige top zeven van het veld gespeeld. PSV liet alleen punten liggen tegen sc Heerenveen (twee keer), FC Groningen, Willem II en Ajax.

10 september 2017, sc Heerenveen uit

In speelronde vier al deelde sc Heerenveen een op het oog harde klap uit aan PSV door met 2-0 te winnen in het eigen Abe Lenstra Stadion. Er lag een opvallend spelverloop aan de basis van de eerste nederlaag van het seizoen. Arber Zeneli en Reza Goochannejhad maakten in de eerste zes minuten al twee goals. Dat was genoeg voor de winst.

10 december 2017, Ajax uit

Pas elf speelweken later diende zich de tweede nederlaag van het seizoen aan voor PSV. De Brabanders bleken in de tweede helft niet opgewassen tegen Ajax. Vanaf de 61ste minuut schroefden David Neres, Lasse Schöne en Donny van de Beek de score in elf minuten op naar 3-0. Daar bleef het bij in de Arena.

13 december 2017, Groningen uit

In de midweekse speelronde die volgde liet PSV zich opnieuw niet van de beste kant zien. Sterker nog: het lukte de ploeg niet om een 1-3 voorsprong vast te houden. Marco van Ginkel (twee keer) en Bart Ramselaar schonken de ruime voorsprong. In de zesde minuut van de blessuretijd bepaalde Mike te Wierik de stand op 3-3. Yoell van Nieff en Lars Veldwijk maakten de andere Groningse goals.

17 februari 2018, sc Heerenveen thuis

PSV liet pas in speelronde 24 voor het eerst punten liggen in eigen huis. Ook in die wedstrijd wist de club een goede voorsprong niet vast te houden. Santiago Arias en Luuk de Jong maakten nog wel de eerste twee treffers. Na rust kwam Heerenveen langszij via Stijn Schaars en Reza Goochannejhad.

10 maart 2018, Willem II uit

De meest recente nederlaag leed PSV uit tegen Willem II. Die staat nog vers in het geheugen, maar is na de kampioenswedstrijd tegen Ajax een stuk minder voelbaar. Die pijnlijke avond in Tilburg was de laatste keer dat PSV in de eredivisie ten onder ging. Nu, een ruime maand later, is het kampioenschap binnen.Volg ELFvoetbal
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Hamsik hoopt alsnog op lucratieve overstap naar China'
boulevard Laatste: Colombiaans naaktmodel steunt Real Madrid
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Er woedde een burgeroorlog bij de Nederlandse topclub waar ik speelde"
quiz Laatste: De Franz Beckenbauer Quiz!
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Annelie Alpert
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Oliver Kahn?
cultheld Laatste: Martin Drent: net zozeer Drent als Groninger
avonturiers Laatste: Avonturier Rick ten Voorde strijkt neer in IJslandse competitie
superelf Laatste: De SuperELF van Helmondse controleur Tommie van der Leegte
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <