Resultaten x

Steven Bergwijn: "PSV zit echt in mijn hart"

Ook in de mixed zone doet Steven Bergwijn wat hij dit seizoen en op de kampioensdag in het bijzonder al zo vaak deed: hij grijpt het logo op zijn shirt, tuit zijn lippen, en kust het embleem van PSV als ware het een blonde schone. “Tussen Ajax en mij zit geen liefde meer. Ik ben PSV'er.”
16-04-2018 09:23 door Geert Beckers

In tijden waarin liefde voor clubs aan inflatie onderhevig is, trouw uit de mode is, belooft Bergwijn plechtig: ook volgend seizoen speelt hij in Eindhoven. Ondanks aanzwellende belangstelling vanuit het buitenland. 

“PSV is zo'n mooie club. Die zit echt in mijn hart. Ik ben hier als jeugdspeler fantastisch opgevangen. En als je het dan tegen je oude club mag beslissen, in een wedstrijd waarover zoveel is gesproken, dat is heerlijk. Tussen Ajax en mij zit geen liefde meer. Ik ben PSV'er.”

Bij het ontwaken wist hij het eigenlijk al. Dit was de kampioensdag. “Ik had goed geslapen, werd wakker met een goed gevoel. Toen zei ik al: we worden kampioen. Bij de rest van het team overheerste dat gevoel ook. De sfeer was ontspannen. Er werd veel gelachen.”

Machtsvertoon

Dat PSV de enig overgebleven concurrent met overtuiging opzij zette geeft het kampioenschap, Bergwijns tweede, extra glans. Bergwijn: “Heel veel mensen hebben over ons gesproken. Maar iedereen heeft vandaag kunnen zien dat wij de beste zijn.” En dan, gevraagd om het kampioensseizoen in drie woorden te beschrijven: “Fantastisch, fantastisch, fantastisch.”

Het meest kijkt Bergwijn uit naar het programma dat hem maandagmiddag en -avond te wachten staa. “De huldiging, ik heb het al een keer meegemaakt, dat hele plein vol. Die platte kar. Dat is het mooiste dat er is.”Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 11 2018Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
superelf Laatste: Superelf Danny Buijs: Van Lodewijks en Vlaar naar Wijnaldum en Kalou
transfergeruchten Laatste: 'PSV wil zich versterken met Bulgaarse Whizkid'
boulevard Laatste: Russische WK-ambassadrice laat iets te veel zien
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... John Terry?
cultheld Laatste: Lord Bendtner: edelman in onderbroek
elf voetbal betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Nederland - Frankrijk
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Sofía Zámolo
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <