Resultaten x

NEC-aanvaller Groeneveld: "We geloven nog in het kampioenschap"

Het moment acht minuten na rust zal ook vandaag nog regelmatig door het hoofd van Arnaut Groeneveld gaan. Vrij voor Jong Ajax-doelman Kostas Lamprou werkte hij de bal over. Door de 1-0 nederlaag in Amsterdam lijkt NEC haar hoop op de titel in de ijskast te kunnen zetten. "Wij geloven er nog in."
17-04-2018 11:10 door Sander Berends

Dat vertelt de 21-jarige aanvaller tegenover ELF Voetbal. "Zolang het mogelijk is, behouden we dat vertrouwen. Jong Ajax en Fortuna Sittard moeten hun laatste twee wedstrijden nog zien te winnen. We hebben het niet meer in eigen hand. Dat is zonde. Maar ik ga hier niet zeggen dat de titel voor NEC dit seizoen niet meer haalbaar is."

Na een fletse eerste helft kreeg uitgerekend Groeneveld, een week eerder tegen FC Oss nog goed voor een belangrijke en prachtige treffer, de mogelijkheid op de 1-1. De Ossenaar trapte de voorzet van de rechterkant van Anass Achahbar vrij voor doelman Lamprou echter over. "De bal stuitte net voor me op. Met dat dramatische veld hier weet je dat het risico daarop bestaat. Maar die had erin gemoeten. Dat lijkt me duidelijk."

Zere vinger

De tweede nederlaag binnen tien dagen op Sportpark De Toekomst kon Groeneveld niet direct verklaren. "Het is lastig om daar de zere vinger op te leggen. In de eerste helft lukte het ons nauwelijks om kansen te creëren. In de tweede helft speelden we beter. We hadden vaker de bal. Er had meer ingezeten. Nu moeten we binnen enkele dagen herstellen en er nog twee keer vol tegenaan gaan. Snel schakelen zodat we er vrijdag weer staan en blijven geloven in onze kracht."

NEC ontvangt vrijdag in eigen huis Jong AZ. Een week later staat op de laatste speeldag een bezoek aan FC Dordrecht op het programma. Fortuna Sittard zou punten moeten verspelen tegen Jong FC Utrecht en Jong PSV om voor directe promotie te gaan. Jong Ajax zou tegelijk FC Volendam en MVV als obstakel moeten tegenkomen, wil de Nijmeegse kampioensdroom bewaarheid worden. "Het hele seizoen zijn we met één doel bezig geweest. De spelers, de technische staf, de supporters, allemaal gingen we voor het kampioenschap. Dat is nu niet anders. Zolang die kans bestaat, gaan we daar voor."Volg ELFvoetbal
Aanmelden
Advertorial
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Er woedde een burgeroorlog bij de Nederlandse topclub waar ik speelde"
transfergeruchten Laatste: 'Fortuna Sittard richt pijlen op oud-PSV'er Balázs Dzsudzsák'
boulevard Laatste: Vriendin Antwerp-huurling kent weinig geheimen
quiz Laatste: De Franz Beckenbauer Quiz!
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Annelie Alpert
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Oliver Kahn?
cultheld Laatste: Martin Drent: net zozeer Drent als Groninger
avonturiers Laatste: Avonturier Rick ten Voorde strijkt neer in IJslandse competitie
superelf Laatste: De SuperELF van Helmondse controleur Tommie van der Leegte
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <