Resultaten x

De strijd om het kampioenschap in de Jupiler League blijft onverminderd spannend

Na speelronde 37 in de Jupiler League is er in de top niks veranderd. Fortuna Sittard, NEC Nijmegen en Jong Ajax wisten alledrie hun wedstrijden te winnen en maken dus nog kans op de titel. De beslissingen zullen in de allerlaatste speelronde vallen. Wie van de drie staat er over acht dagen met de schaal in de hand? De replica's van het metaalwerk zullen in ieder geval van zolder gehaald moeten worden.
20-04-2018 22:38 door Thijs de Bruijn
1. Jong Ajax 76 +34
2. Fortuna Sittard 75 +39
3. NEC Nijmegen 73 +36

 

 

Jong Ajax

De beloften uit Amsterdam arriveerden vrijdagavond na een korte busreis in Volendam. De opdracht was duidelijk, er moest gewonnen worden om de titel een speelronde voor het einde mee terug te brengen naar Amsterdam. Aan die opdracht voldeden de talenten van Ajax. Na een moeizame wedstrijd werd FC Volendam met 2-1 opzij gezet. Jong Ajax-middenvelder Dani de Wit opende de score voordat Gerry Vlak net voor rust de 1-1 binnenwerkte. Invaller Kaj Sierhuis was uiteindelijk van cruciaal belang voor de ploeg van Michael Reiziger. De spits hield in de 82e minuut de titelaspiraties van Jong Ajax in leven na een zeer lastige wedstrijd voor de jongelingen.

De schaal zal volgende week zaterdag zeer zeker aanwezig zijn in Amsterdam. De Amsterdammers bezetten op dit moment de eerste plaats en hebben dus de beste uitgangspositie voor volgende week. Om die schaal uiteindelijk ook te tonen aan het publiek zullen de beloften MVV Maastricht moeten kloppen. De zuiderlingen zijn al geplaatst voor de play-offs en spelen dus nergens meer om. Toch staat de krachtmeting met de Limburgers niet garant voor een overwinning. Met de Belgische goalgetter Jonathan Okita als aanvalsleider kan MVV gevaarlijk uit de hoek komen. Al met al zal Jong Ajax moeten winnen voor een eventueel kampioenschap. De Amsterdammers hebben namelijk het slechtste doelsaldo. 

Fortuna Sittard

In De Galgenwaard behaalde Fortuna Sittard vandaag een allesbehalve glansrijke overwinning. In een stroperige wedstrijd bracht Lars Hutten redding door de eerste en enige goal van de wedstrijd te scoren. De in grote getale meegereisde fans konden na het laatste fluitsignaal dan ook opgelucht ademhalen. De voorsprong op NEC bleef daardoor namelijk op twee hele belangrijke punten. 

De focus van Fortuna Sittard zal volgende week op het gat met NEC liggen. Één van de twee zal de promotie naar de Eredivisie vieren. Het gat met de Nijmegenaren is twee punten, een gelijkspel is met het huidige doelsaldo genoeg. Met Jong PSV treft Fortuna echter wel een uiterst pittige tegenstander. De Eindhovenaren zijn aan een indrukwekkende reeks bezig en bezetten op dit moment de vierde plaats. Een wedstrijd billenknijpen voor de Fortuna Sittard-fans ligt in het vooruitzicht. Als het lang 0-0 blijft, zal Fortuna alles dichtgooien om te voorkomen dat NEC het recht op promotie overneemt, ook het doelsaldo van de club uit Nijmegen zal in de gaten gehouden worden. Bij een snelle voorsprong zullen de Limburgers met een schuin oog naar de verrichtingen in Amsterdam gaan kijken.

NEC Nijmegen

In het eigen stadion speelde NEC vandaag vrij voorzichtig tegen de beloften uit Alkmaar. Pas in de zestigste minuut opende Anass Achahbar de score. Het bleef vervolgens lang ijzingwekkend spannend in De Goffert. Op het allerlaatste moment maakte Arnaut Groeneveld aan alle onzekerheid een einde. Met een doffe knal schoot hij de 2-0 tegen de touwen. De achtervolging op Fortuna Sittard en Jong Ajax werd door de overwinning op Jong AZ in stand gehouden.

NEC heeft de slechtste uitgangspositie. Als enige ploeg zijn de Nijmegenaren sterk afhankelijk van de uitslagen in Sittard en Amsterdam. De tegenstander van NEC speelt nergens meer om. FC Dordrecht is al verzekerd van de play-offs door de periodetitel die de ploeg veroverde. Ook de vorm waarin de Schapekoppen is te omschrijven als beroerd. De laatste vijf wedstrijden die FC Dordrecht speelde werden verloren. Bij een overwinning zal NEC alleen maar kunnen hopen. De internetverbinding met de rest van het land zal meermaals getest worden om een zo goed mogelijk beeld te verkrijgen van wat er op de andere velden gebeurd. Bij een gelijkspel van Jong Ajax en Fortuna zal NEC zijn doelsaldo op moeten gaan krikken om Fortuna voorbij te lopen op de ranglijst. Bij een verlies van Jong Ajax en/of Fortuna zullen de Nijmegenaren gaan klimmen.

 Cover ELF Voetbal magazine, Winterstopspecial ELF Voetbal: Ajax, PSV, Vilhena, Slutskiy, Rekik en Denswil!Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Arsenal mengt zich transferstrijd rond PSV-ster Lozano'
jukebox Laatste: De Jukebox: Istvan Bakx (Go Ahead Eagles)
boulevard Laatste: Mevrouw Ter Stegen showt haar gewaagde bikini
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Didier Drogba?
cultheld Laatste: Hoe een cultheld tienerzwangerschappen bestrijdt via condooms met guavesmaak
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Anastasia Kostenko
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: FC Utrecht - Ajax
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <