Resultaten x

Karaktermens Paul Verhaegh: "Zelfs als Wolfsburg degradeert blijf ik de club trouw"

Paul Verhaegh was allerminst te spreken over het spel wat Wolfsburg vanavond (vrijdag) op de mat legde tegen Borussia Mönchengladbach. De Noord-Duitsers strijden tegen degradatie, maar lieten in het Borussia Park de kaas van het brood eten. "De eerste helft speelden we zielloos en zonder beleving. Dat past niet bij een club als Wolfsburg en helemaal in de situatie waarin we nu verkeren."
21-04-2018 07:00 door Marc Gunterman

Het zijn barre tijden in de Volkswagen-stad. VfL Wolfsburg leed vanavond een kansloze 3-0 nederlaag op bezoek bij subtopper Borussia Mönchengladbach. Bij Wolfsburg maakten Riechedly Bazoer en Paul Verhaegh hun opwachting in de basis. Die andere Nederlander in dienst bij Die Wölfe, Jeffrey Bruma, is sinds lange tijd weer aan het meetrainen en probeert wedstrijd fit te geraken. Maar het duel van vanavond (vrijdag) tegen Die Fohlen kwam te vroeg voor de mandekker. 

Borussia Mönchengladbach kende een vliegende start en stond binnen tien minuten al op voorsprong. "Als je ziet hoe we die goal weggeven dan is dat Bundesliga-onwaardig. Ik reken de nederlaag mezelf ook aan. Het was een collectief falen. Maar we stappen het veld in met de goede bedoelingen. Zeker gezien de vorm van de laatste twee, drie weken. Maar vervolgens krijg je keihard de deksel op de neus en lopen we achter de feiten aan. Heel frustrerend terwijl we de laatste tijd telkens de 'nul' hebben weten te houden. Borussia Mönchengladbach was veel feller en effectiever dan wij. Niet dat zij bijzonder veel kansen creëerden, maar de kansen die zij kregen benutten ze vrijwel allemaal. Ze kwamen vaak met man en macht naar voren bij een aanval. Daar schort het bij ons weleens aan."

Spookgoal

De thuisploeg verdubbelde voor de thee de voorsprong en liep zelfs uit na 3-0. Maar de manier waarop de derde treffer tot stand kwam is volgens Verhaegh nog altijd een raadsel. "Zij kregen een vrije trap te nemen. Onze doelman Koen (Casteels red.) stond bij de paal om de muur neer te zetten. Dat gebeurt bij iedere vrije trap rond de zestien. Maar daarna schoot volgens mij Christopher Kramer zonder een fluitje gehoord te hebben van de scheidsrechter de bal door een aantal spelers in het lege doel. We protesteerden nog met z'n allen, maar het had geen zin. Zelfs Gladbach wist niet of ze moesten juichen. De scheidsrechter vond het een doelpunt en liep na de middenstip. Hij vond het ook niet nodig om de VAR in te schakelen."

Sleeptouw

De 33-jarige aanvoerder van Wolfsburg probeerde zelfs na de 3-0 nog zijn manschappen bijeen te roepen en te zorgen voor een ommekeer. Het bleek tevergeefs, maar het aansturen en leiden zit in Verhaegh's bloed. "We hadden vandaag een unieke kans om de concurrentie pijn te doen omdat je als eerste in actie komt van het kwartet. Daarin probeer ik, ongeacht de tussenstand, altijd het team op sleeptouw te nemen. Het hoort ook als aanvoerder, maar het zit ook in mij. Ik ben een van de oudsten en heb de nodige ervaring. Ik voetbal al zeven seizoenen in de Bundesliga. Ik ben niet iemand die alleen aanwijzingen of complimentjes geeft als het goed gaat. Ook in mindere tijden sta ik er. Zelfs als Wolfsburg degradeert blijf ik de club trouw. Ik heb tevens een contract ot 2019. Maar we moeten de laatste drie wedstrijden de koppen bij elkaar steken en zorgen dat we in de Bundesliga blijven. Wolfsburg hoort thuis op het hoogste podium. Maar het kan raar lopen. Dat zie je wel aan FC Twente nu bijvoorbeeld. Niemand had gedacht dat zij direct zouden degraderen."Cover ELF Voetbal magazine, Winterstopspecial ELF Voetbal: Ajax, PSV, Vilhena, Slutskiy, Rekik en Denswil!Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Arsenal mengt zich transferstrijd rond PSV-ster Lozano'
jukebox Laatste: De Jukebox: Istvan Bakx (Go Ahead Eagles)
boulevard Laatste: Mevrouw Ter Stegen showt haar gewaagde bikini
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Didier Drogba?
cultheld Laatste: Hoe een cultheld tienerzwangerschappen bestrijdt via condooms met guavesmaak
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Anastasia Kostenko
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: FC Utrecht - Ajax
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <